Dzień dobry. Chciałem nieco ożywić dyskusję. Życzę wszystkim zgromadzonym dużo powodzenia w inwestycji / spekulacji. Przyznam, że co wieczór modlę się do sądów i pana Czarneckiego bo mam tu zdecydowanie za dużo pieniędzy. Pozdrawiam
Dzień dobry. Nic się nie dzieje, ale jak to mówią pieniądz lubi ciszę. :) Ja też liczę na zyski GH, żeby było z czego zaliczkę na dywidendę wypłacić. To ja pomodlę się do Boga Najwyższego, to może się On lub ktoś za nami wstawi. :) Niech się darzy, pozdrawiam serdecznie. :)
Myślę, że niedługo z giełdą będzie jak z cryptozonda. Padnie. Niemożliwe już się ostatnio wydarzały. Stanął cały świat w covid. Co nigdy by nikt nie przypuścił. Zobaczcie na Mirbud, z jakiej racji taka kwota, bumech spekulacyjny i dno, azoty - niby dlaczego nie więcej warta akcja, syntaverse, boryszew i wiele innych. Dno nawet spekulacje nie działają, jedynie wykup własnych akcji sztuczne ruchy. Co już i tak zniechęca, bo nie ma szans na wzrost. Ostatnie chwile, aby wyciągnąć swoje pieniądze nawet z niewielką strata, ale zabrać, zanim będzie KRACH
Nie ma mnie od stycznia 2026 i jestem szczesliwy "Siedze " na JSW i takze przezywam rozterki- ale maysle ze akurat tutaj bedzie b dobrze Ale nie o tym Uwazam ze popełniacie ogromny bład proszac o łaske wzrostu na GTN pana B Jak by nie kombinowac to gra na giełdzie jest jakims rodzajem hazardu Wiec jesli kierujecie zaklecia , modły , błagania to adresatem powinie byc Pan Diobeł I wtedy moze sie udac
Tu mam swoje zdanie. Bóg może bardzo pobłogosławić jak w przypadku gospodarki Izraela za czasów króla Salomona, gdzie podziwiała to królowa Saby. A ostatnio można było zaobserwować to, że gospodarki krajów islamskich praktycznie nie odczuły kryzysu gospodarczego z lat 2008-2009.
Tak więc Bóg może wynagrodzić też bogactwem, chociaż musimy mieć świadomość, że to w porównaniu z dobrami wiecznymi też jest marność.
Serdecznie pozdrawiam. :)
Ja tam się mało obawiam krachu na kursach napompowanych jak bańka mydlana aktywów jak dobrze zrozumiałem Panią Kate. Moje wybory inwestycji były prawie o minimalnym ryzyku. Myślę też, że akcje GH nie są przewartościowane i w przypadku takiego krachu ich kurs może spaść tylko nieznacznie.
Możliwe, że ten potencjalny kryzys gospodarczy może być powiązany z działaniami wojennymi i coraz mniej myślę, że nie będzie on dotyczył też Polski, bo słysząc zaostrzające się spory w naszym kraju, to raczej różne ryzyka przy tym też rosną. Pozdrawiam serdecznie.
Ma Pani sporo racji. Niepewność i ryzyko inwestycyjne jest obecnie wysokie. Nie podjął bym się teraz radzenia w co zainwestować, bo świat stał się nieprzewidywalny. W każdej chwili też te klocki w konstrukcjach przypominających mi odwrócone piramidy finansowe mogą zacząć się sypać i nie wiadomo na jakim poziomie by się to zatrzymało.
Mimo tego życzę cierpliwości w tych nielicznych inwestycjach, które mają w miarę racjonalne podstawy.