nikt nie zauwaza jeszcze jednej waznej rzeczy, compremum wraz z przyplywem gotowki z ugody bedzie inwestowal w oze. Ma juz zakupione tereny oraz pozwolenia, czekal jedynie na srodki ktore powinny wplynac w 1 kwartale 2026. To prawda ze sytuacja spolki do tej pory nie bylo zbyt optymistycna, ale ta ugoda zmienia wszystko :) Nie myslicie chyba ze Pan Łukasz Fojt dazylby do upadku jego dziecka oraz majatki zamiast go pomnozyc kilka x :)
moj ty po wynikach za 1 kwartal 2026 jedziemy na 3 zl, za rok lub poltora widzimy sie juz na poziomach 6 zl.
I pamietajcie nie dajcie sie wyrzucic z akcji.
Dokładnie dlatego trzeba grać jak ja już połowa pozycji zamknięta na oporze i w razie czego druga połowa zostanie zamknięta na 0. Czyli ok 20/25% zyskubzostanie.
Rewelacji nie ma, czysta AT opór na 1.40 zgodnie z założeniami działa. Jeżeli bykom nie uda się wybic oporu to wracamy do wsparcia na 1.05 choć moim zdaniem wsparcie może być chwilę testowane ale żaby spodziewać się kolejnego ataku na opór 1.40 będą musimy zejść na niższe poziomy.
Fabryka miała być dawno temu
Terminy upłynęły
Singapur się wycofał.
Zanim jeszcze nie słyszałeś o Compr to już to było wiadome.
Na www to nie aktualizują nic od hohoho
Zero kontaktu z akcjonariuszelami....
Zatem zapytam kto kłamie a kto jest nagrzany na wzrosty i ma nie pasuje że spada i się bulgocze????
Podaj info ze singapur sie wycofał :) bo wg mojej wiedzy porozumienie wciąż obowiązuje a cały projekt nabierze rozpędu po zasileniu kont Compremum pieniędzmi z ugody. Ja nie muszę na nic naganiac bo te akcje w chwili obecnej są bardzo tanie i tańsze juz raczej nie będą. Jak uważasz ze jest ryzyko to sprzedaj swój pakiet (o ile taki posiadasz) lub nie kupuj Twój wybór.
ja Ci nie napisałem, że masz nie kupować lub nie sprzedawać coś masz ustawione w głowie i siejesz zamęt.
w moje inwestycje nie wchodź z butami - masz swoją piaskownicę.
poczytaj sobie o warunkach SSE i podatkach i do kiedy to miało być skoro nie było to tematu nie ma ... bo logioczne że jakby był to by sie działo i compr by głosił to wszem i wobec a tak przycichł więc sprawy nie ma jak będzie ... pod warunkiem że będą mieli na to kasę oraz: 1. jeśli Singapur będzie dalej chciał (bo na tą chwilę przyjął w moejj ocenie że to dziady skoro nie mają kasy) 2. jak ponownie SSE da zielone światło na obnizenie podatków
to temat wróci na wokandę i będzie wielkie halo.
ale do tego czasu compr musi mieć kasę, musi chcieć i inni też muszą chcieć - szereg warunków i przede wszystkim czasu - minimum rok
więc zastanów sie co piszesz
i przynajmniej wysłów sie z jednym takim słowem jeśli je znasz jeśli kogoś obraziłeś niesprawiedliwie
No słabo to wygląda, opór nie do przebicia może na 1.20 jeszcze jakieś wsparcie będzie ale raczej mało wiarygodny poziom raczej wracamy do wsparcie na 1.05 choć myślę że może też być mało skuteczne tym razem i kurs poleci niżej.
nie wierzę - piszesz to samo co ja przez kilka ostatnich dni ;) ja nie twierdzę, że tak się stanie, ale tak zakąłdałem i tak zakładam. to co pisałem podchodze do sprawy bardziej przez AP, uwzględniając AT i AF ... i w kilku przypadkach mi się to sprawdziło ... ale nie przesądzajmy
Ni cóż na GPW nigdy nix nie jest pewne, część złożeń się sprawdziło 1.05 był wsparciem 1.40 oporem. Dalszy ruch i wybicie oporu się nie zrealizował jak na razie więc przygotowuje się na negacje scenariusza, i wyjcie z pozycji.
Spokojnie na szczęście wiem gdzie i kiedy wyskoczyć żeby co najwyżej trzewik umazac. Jął na razie z tego ruchu 6k zł na koncie jest i 2700 jakbym sprzedala resztę przy obecnej cenie, więc zawsze do przodu, ale poczekam na negacje scenariusza a może jutro wszystko się odwróci?
Fontanna, nie żebym się wtrącał, ale czy Tobie się kalkuluje tak ślęczeć na forum przez jakiś bity kwartał, a może i dłużej, klepać non stop posty o tych wsparciach i oporach z częstotliwością raz na kwadrans, dla ostatecznie 6k zysku?
Gratuluje oczywiście profitu i tego absolutnie nie krytykuje - pozycja jest zyskowna i to się liczy. Zastanawiam się po prostu jak ludzie podchodzą do swojego czasu (tj. jak go wyceniają).
Mam 5 lat do emerytury, ciężko pracującego męża trochę nieruchomości, waluty mam dużo wolnego czasu, pewnie niedługo jak zostane babcia to się zmieni a jak na razie wykorzystuje posiadanie smartfon z szerokopasmowym internetem.
Ten spadek poniżej 1.40 trochę mnie zmartwił dlatego ustawiłam sobie zlecenie ochronne na wypadek negacji scenariusza, ale wróciliśmy powyżej oporu i utrzymaliśmy się tam więc wraca nadzieja na rozwiniecie ruchu wzrostowego. Ja z niczego nie wysiadłam zgodnie ze strategia zamknęłam połowę pozycji po wstępnym wybiciunoporu na 1.40 I z reszta czekam na potwierdzenie od góry że 1.40 jest teraz wsparciem (zmiana biegunów).