Kto jeszcze wierzy tym cym. ba. łom? Tusk wczoraj w Rzeszowie zrobil im zonka z armadą dronów z Ukrainy. Chyba w ogóle nie mieli o tym pojęcia, bo nawet nie stęknęli. Tak, jak pisał bodajże stoock to chyba pisomanii i z tą władzą biznesu nie zrobią. Śmieszni ludzie, zero realizacji jakiegokolwiek espi, a co gorsza zero efektów w wynikach, zero kasy...Masakra.
Firma Mbf się sama zaorała. Mieli temat dronów . Temat na czasie i nie potrafili tego wykorzystać. w Ustce też ich nie było. Na logikę: jeśli wziął sie za temat dronów to dlaczego tego nie pilnowali tylko zaczęli wymyślać kolejne tzn . : miny.. mocznik do Australii ? Po co ? Wystarczyło skupić się na jednym. Ale 20 razy już pisałem że tak samo było jak dostali @ od Orlenu .. cóż . Taka spółka . Im chodzi o to żeby zbierać a nie zebrać .. najprościej rzecz ujmując. Kto ma widzieć ten wie.
Tylko ten Realnie/Polityczne tiu. man nie wie nic. Zauważ, jak całkowicie ucichł temat Mallarda, pewnie po tym jak Brzoska lub inni powiedzieli, co myśli o ich ,,cudzie''.. Kompletna cisz. Oni stosują strategię przemilczenia w myśl zasady: rzucić temat, pobajdurzyć kilka miesięcy o nim, po pewnym czasie zapomnieć, gdy zbliżają sie wymyślone daty rozliczeń. To firma żart tak na mojego nosa...
No nieźle. Nakręcili ludzi w sierpniu ze będą drony robić i zmieniło strategię na mocznik i miny. Może wyślą zdjęcia jak nośnik leci do Australii ich makieta Mallarda ?
Mbf : Myśleliśmy że uzbieramy 12mln euro na projekt dronów ale zajęło nam ponad pół roku zoorientowanie się że jednak nie damy rady . Safe też nam nie dali więc teraz drony będzie robił shark abo Dronamics a my wrócimy do sprzedaży mocznika. Ale że jest problem z transportem to cofniemy espi o sprzedaży mocznika do Australii. W międzyczasie wrzucimy na x kilka wiadomości w stylu kamienie milowe i stay tuned . Celowaliśmy w gigantyczne zamówienia ale nie pojechaliśmy do Rzeszowa rozmawiać z politykami tylko wolimy odpisywać na @
Oprócz pisania lipnych espi i zmieniania strategii co pół roku. Ktoś merytorycznie może mi napisać. Nic nie sprzedają. Nie nie kupują( no bo za co niby) oni mają nawet różne zakresy tego co niby robią na stronie internetowej . Tu się nic nie zgadza.
A ja tak się zastanawiam jakim trzeba być zarządem, aby przez wiele lat funkcjonowania tej spółki jej kapitalizacja była tak mikroskopijna ok. 16 mln zł...Jak z taka kapitalizacją można pisać o zwiększaniu wartości dla akcjonariuszy. Jak z taką micro kapitalizacją mozna przymierzać sie do wielkich kontraktów i projektów inwestycyjnych majac marne grosze na koncie firmowym. To przeczy jedno drugiemu i kompletnie nie pasuje do społki, która ma w planach podbijać...no właśnie, niech każdy sobie odpowie, co...Co można zrobić majac taką historię i taki brak dokonań/ efektów. To się nie trzyma kupy ani d..py
PS Niech ktoś mi wyjasni też po co oni na x piszą te kilkuzdaniowe wklejki na każdy temat, który wpadnie im do głowy, no właśnie co to jest, czemu to sluży? Czy oni mają robić biznes, czy bawić się w edukację na x i robić prasówkę w zakresie sytuacji na rynkach zboża, siarki, paliw, itp,itd. Po co to robią, a tematy Mallard, Iryda...Kto wie, co się z tym dzieje, co z wynikami testów, w jaki biznes chcą niby wejść Turcy, Amerykanie...w produkcję, handel wzajemny czy w co? Wie ktoś coś konkretnego, bo z ich espi nie wynika kompletnie nic. Na jakim etapie są te projekty? Może odpowie ten pseudo fachowiec od mbf Realnie/Polityczny.
Myślę że zarząd Mbf myśli tak jak obrońcy spółki Mbf (realnie i polityczny) jak spytasz ich o jedną zrealizowaną umowę lub jedno zrealizowane espi to odpowiedzą np ze środki safe nie zostały jeszcze przyznane. Tylko problem jest gdzie indziej: na co Mbf miałoby dostać środki z safe? Na makietę która pokazali na targach ? Żeby dostać środki to musisz się czymś wykazać że coś robisz . A tu jest tak że wymyślili temat dronów w sierpniu 2025 a w marcu podali że zaczęli się starać o finansowanie. Jak w ogóle to n.connect funkcjonuje że możesz wymyślać że sprzedaż mocznik do Australii a i tak i tak nikt tego nie zweryfikuje . Raz chcesz robić emisję a innym razem stwierdzasz że shark rzuci kasa. Jak wygląda współpraca z firmą Dronamics ? Gdzie wzmianka o pokazanie twardych faktów że odbyły się testy ? To ściema za ściema. I tyle . Taka zonda tylko na mniejszym wolumenie . 10tematow za ogon a żaden od a do zet. Co oni i kiedy ostatnio sprzedali ?
Mat, w samo sedno, dzisiaj mnie coś blokują, nie mogę się rozwinąć, ale tak jak napisałeś, zero strategii, zero pomysłu albo 100 pomyslów na minutę, 100 srok za ogon, ściema za ściemą w lipnych espi, rozmiar społki i wyniki żenujące, po prostu szkoda gadać...i nic się nie zmienia. I jeszcze ta ich buta i twierdzenie, że oni się rozwijają i to dla ,,dobra akcjonariuszy'', że widać dynamiczny postęp i można by myśleć zaraz podbiją świat..., że wielkie firmy wręcz biją się, aby z nimi współpracować, no jedna wielka żenada, tylko tych dwóch wymienionych naiwniaków to łyka.
A, zapomniałem dodać, że wczoraj kupiłem sobie na gpw coś porządnego i z prawdziwym potencjałem, a mianowicie Creotech Quantum. Tam zarządzają porządni i poważni ludzie, to tak na boku, aby wk...Realnie/Politycznego. Niech patrzy, jak robi sie prawdziwą kasę, a nie ciagle o niej marzy. Chłopaku, ile można być tak naiwnym. Jeszcze trochę i spuszczę to twoje mbf na drzewo.
A, zapomniałem dodać, że wczoraj kupiłem sobie na gpw coś porządnego i z prawdziwym potencjałem, a mianowicie Creotech Quantum. Tam zarządzają porządni i poważni ludzie, to tak na boku, aby nauczyć czegos Realnie/Politycznego. Niech patrzy, jak robi sie prawdziwą kasę, a nie ciagle o niej marzy. Chłopaku, ile można być tak naiwnym. Z.araz przyjdzie czas na mbf, ale wiesz po co..
Drony odleciały i pozostał po nich tylko s...od i niesmak. Czy nowe turecke lub amerykanskie przylecą? Kto to wie, ale z handlem u nich też nie jest dobrze...co widać po ropie, moczniku, siarce, i innych towarach.