• Dzisiaj 98zl Autor: ~Sybilla [37.109.157.*]
    Diament nabiera kolorów i kształtów
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Buska [94.101.17.*]
    Ty, kolego, dobrze liczysz...mi też tak wychodzi. A jakiś młodzian kupował coś w granicach siedemdziesiątki i martwił się czy coś zarobi, a ja mu mówię, że jest szansa na stówkę do końca czerwca . No i ja się teraz martwię, że tak go okłamałem no cholera tak go okłamałem, przecież ta setka może być do końca kwietnia...eh
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Szef [31.94.72.*]
    Jak narazie 69 hahahhaha
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Drogo [31.60.1.*]
    Leci w dół ... Masakra .. Podlaski ma zawsze rację bo to gość
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~xxx [89.191.129.*]
    Ludzie tu serio sądzili, że to info da jakieś szaleńcze wzrosty? Przecież to info o większych kosztach. Wszyscy czekają na komercjalizację!
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Szef [31.94.72.*]
    Pisalem nikt mnie nie słuchał. Ja jestem Panem Bogiem ja wszystkim steruje. Pisalem ze to nic nie da.
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Nostradamus [78.30.102.*]
    Wysyp troli dobrze rokuje:)))
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Xyz [176.106.35.*]
    Zlot szorciarzy :D
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Qbq [37.47.151.*]
    Ale fakt faktem:
    1. Szału nie ma
    2. Widłowe nie ma
    3. Nikt o akcje się nie zabija
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Antynagon [5.173.178.*]
    Dopóki ktoś oddaje na tych poziomach to będą skubać. Odbiorą od kółkowiczów i pójdzie wyżej. Pewnie znowu z zaskoczenia:)
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Syntok [37.47.112.*]
    Przeciez ta informacja wczoraj nie byla jakas spektakularna, moze dac napewno troche paliwa wiec na plus ale nikt nie spodziewal sie ze bedzie plus 20. Wszystko powoli idzie caly czas w dobra strone. Czekamy
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~SzefPanaBoga [82.18.149.*]
    To czekaj aż pewnego dnia dostaniesz espi i bedzie 50zl
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Syntok [37.47.112.*]
    50 to Ty conawyzej zobaczyzz u siebie w portfelu
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~jenoFakty [5.173.149.*]
    Bo to dobra informacja dla takich,co trzymają akcje latami. Sytuacja trochę jak na synektiku przy podobnych poziomach cenowych. Narzekań bylo sporo, że stoi w miejscu.a snt sobie powoli szedł w górę...

a tu? wiele zależy od rodzaju umowy jaka będzie
    zacznijmy od najbardziej pesymistycznych do optymistycznych:
    a) zerowa (brak umowy) - spadek cen bardzo głęboko do jesieni
    b) sprzedaż za kiepskie pieniądze - spadek niewielki, ale spadek
    c) sprzedaż za porządne pieniądze - patrz SCP co się działo - pik w górę i koniec
    d) sprzedaż za porządne i kupno nowego projektu - mały pik (bo dywi mniejsza niż chcą niektórzy) albo i mały spadek- i powolny wzrost jeśli nowy projekt urośnie
    e) sprzedaż jednego projektu, jakaś dywidenda, jakiś nowy kupiony, ,co rok coś dojrzeje i będzie sprzedane - huśtawka cen, ale po 5 latach wyraźnie powyżej dzisiaj .(nie licząc dywidend)
    f)
    g) sprzedaż z prawami do jakiegoś zysku w przyszłości, kupno nowego projektu, dowiezienie aktualnych i kupionego, nowe zakupy, sprzedaż zawsze z prawem do odsypu od przyszłych zysków....Przy każdym kupnie lekki spadek, przy każdej sprzedaży mocny pik z powrotem do nieco powyżej bazy i po 20-30 % wzrostu po każdej transakcji. A po kilku latach odsypy ze starych projektów spowodują podobny efekt jak w SNT i podział na ICE i ICEINNOWACJE

Osobiście bardzo wątpię w wariant a)
    Ryzyka wariantów b i c są wyraźne, ale szanse wariantu g) pozwalają na podjęcie takowego ryzyka.
    Wariant d) rzekłbym jest w cenie, ani zysków ani strat nie będzie.( w porównaniu do cen dzisiejszych)

Jeśli wypali g).... to co prawda nie będzie to aż drugie LPP ale drugie SNT może być
    No i na tyle starczyło paliwa
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~SzefPanaBoga [82.18.149.*]
    Mialem racje nikt.mnie nie słuchał.
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: ~Qbq [37.47.151.*]
    Jeszcze raz powtórzę:
    szału nie ma na razie :)
    ale jak się czytało wczorajsze wieczorne wpisy i dziś z rana ... to minimum 100zl na otwarciu
    tak że tego ...
  • Re: Dzisiaj 98zl Autor: technik-at [77.65.22.*]
    fundy rozgrywają, korekta trwa
    Diament okazał się szklany i pękł

[x]
MEDINICE 4,05% 77,00 2026-05-26 14:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.