Najlepiej nie czytać tego forum i się nie kierować opiniami bo rok temu sprzedałem Digital Network za niecałe 70zł za akcje zarabiając jakieś grosze bo większość pisało że spółka śmieć itp. Jak teraz piszą tutaj.
Po roku jedna akcja Digital Network jest warta 212zł .
Spokojnie, spółka jest na lata. Jak wjedzie pierwszy kontrakt to spółka dopiero zacznie wzrosty i na ten poziom kursu już nie wrócimy.
Liczę też, że niedługo wejdą do swig80 (prędzej niż później). Wtedy fundusze indeksowane swigiem i etfy będą musiały kupić akcje niewiadowa
Dobra, policzyłem wymogi dla swig80 i niewiadów łapie się bez problemu. Wg regulaminu, jeśli spółka w dniu debiutu łapie się do swig80, to gpw powinno przeprowadzić korektę nadzwyczajną portfeli indeksów. W przypaku scanway zajęło to 7 dni roboczych od debiutu. Więc pewnie w przyszłym tygodniu wpadamy do swig80
aleś amerykę odkrył...
zakładając że masz tyle kasy (powiedzmy do 100 tysia zeta max) że musisz dorabiać na etacie a gpw traktujesz jako dodatek to zasada dla szybkiego zysku jest stawiać co najmniej pół kapitału na spółkę/i do ktorych TY masz przekonanie że wzrosną ale to przekonanie musi być jakos poparte historia lub analizą (jakakolwiek ale powtarzalną) - wtedy pół se leży i czeka aż osiągniesz krotność wsadu
Pozostałe pół to sobie pogrywasz na cokolwiek jako kapitał bieżący - czy to na wydatki własne czy na szlifowanie "szybkiego zarabiania" celem gromadzenia i expa i kasy (procent składany)
a jesli masz więcej kapitału (powyżej 500+) to obstawiasz takich spółek więcej i proporcjonalnie do expa i ew. zysków ew. ryzyka ktore podejmujesz...
no a jak masz w miarę dużo (3 mln+) no to już pakujesz część na coś co stale przynosi zyski 5-8% rocznie (np. dywidendowe, etf czy surowce) ale nie rezygnujesz z tego co robisz/łes do tej pory - trzeba grac dla kasy ale umieć przewidzieć...
Miedinice od stycznia niemal 7x podeszło, Stonka ma szanse jak OML czy 11bit stać się przykładem dobrego wsadu, kilka innych mniejszych cparowych - kwestia czasu ;)
Nie moge sie zgodzic bardziej. Wiekszosc komentarzy jest na poziomie konstrukcji cepa...cos o wieszaniu na halach o peronach i grubasach...istna piaskownica..skad dzieci maja pieniadze na inwestycje? Z kieszonkowego?
Jesli siedzisz na forum bankiera to tez jestes pro:). Ja jestem amatorem i co z tego.Za 5 lat cos bede umial, a jesli mam nadmiar kasy na rozwalenie to moja sprawa, poza tym kazdy ma prawo do swojego zdania, nikt nie karze czytac:). Have fun.