• SIEDEM Autor: ~BOnD [31.60.51.*]
    Czas na 6 już w niedalekiej przyszłości....

• Re: SIEDEM Autor: ~W70 [192.162.174.*]
    Kolejny objawiony prorok
  • Re: SIEDEM Autor: ~BOnD [31.60.45.*]
    To się zobaczy jakich mamy ,,mistrzów,,

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-z-drugim-najwiekszym-deficytem-fiskalnym-w-Unii-Europejskiej-9122439.html

to tak na początek
  • Re: SIEDEM Autor: ~CiekawyCiekawego [37.209.130.*]
    Dnia 2026-04-27 o godz. 09:52 ~BOnD napisał(a):
    > To się zobaczy jakich mamy ,,mistrzów,,
    >
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-z-drugim-najwiekszym-deficytem-fiskalnym-w-Unii-Europejskiej-9122439.html
    >
    > to tak na początek

Dokładnie! Tutaj tylko kilku jest wybotnych ekspertów którym można zaufać... Pan Panie BOnd, Ciekawy oraz xD....prawie cała reszta to Trole.

Pzrecież wiadomo, że poważni gracze, np. Goldman Sachs wyprzedają teraz na dużą skalę akcje Lubawy i koniecznie chcą zdążyć przed wdrożeniem Der Safe, bo wiedzą zapewne że to będzie katastrofa dla POLSKICH firm zbrojeniowych/militarnych.

Pozdrawiam
  • Re: SIEDEM Autor: _xd [185.132.132.*]
    "Wybotne" to z niemieckiego jakiś regionalizm? xD
    Zaraz zwarcie zrobisz tocząc tyle piany na swoją klawiaturę qwertz xD
  • Re: SIEDEM Autor: ~GhotDan [195.238.184.*]
    Hmm :) 
    Informacja o celowej wyprzedaży akcji przez Goldman Sachs z powodu programu SAFE wygląda na typowy "fake news" lub próbę manipulacji kursem. Dane wskazują, że program SAFE ma wzmocnić, a nie osłabić polskie firmy militarne, a Goldman Sachs nie posiada pakietu akcji, który pozwalałby na opisywaną przez Ciebie operację
    Ten koleś widział ze 3 wybicia z trójkąta, w tym jedno tuż po świętach xD
    Przestał już chyba w ogóle brać swoje leki i są tego efekty xD
    Dnia 2026-04-27 o godz. 10:29 ~GhotDan napisał(a):
    > Hmm :) 
    > Informacja o celowej wyprzedaży akcji przez Goldman Sachs z powodu programu SAFE wygląda na typowy "fake news" lub próbę manipulacji kursem. Dane wskazują, że program SAFE ma wzmocnić, a nie osłabić polskie firmy militarne, a Goldman Sachs nie posiada pakietu akcji, który pozwalałby na opisywaną przez Ciebie operację

No tutaj na forum jeden chyba z bardziej ogarniętych i merytorycznych forumowiczów Pan xD wyraził się o SAFE...że to jest "fur deutschland" co może sugerować że wzmocni niemieckie firmy zbrojeniowe/militarne co z kolei może doprowadzić wręcz do bankructwa polskich firm zbrojeniowych/militarnych.......Uważa Pan, że to nieprawda?

Pozdrawiam
    Der safe i für deutschland. Volksdojcz, a nie wie xD
    Uważam, że jak podasz źródło gdzie Goldman Sachs wyprzedaje swoje akcje, wtedy dalej będziemy dyskutować. Na razie dla mnie to dalej fake :)
  • Re: SIEDEM Autor: ~BOnD [31.60.11.*]
    jaraj się dalej

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polska-podpisuje-umowe-SAFE-Miliardy-na-drony-i-transfer-technologii-z-Ukrainy-9123520.html

czytaj inaczej

od początku narracji o ue S.a.F.E. kursy CALEJ branży tzw. ( zbrojeniowej) niemiłosiernie lecą na południe

a teraz jest ,,DOCISK,, kolanem do ziemi.......

• Re: SIEDEM Autor: _xd [89.238.156.*]
    To podobno morgany zbierają. Albo goldmany. Lub polskie tfi. Ewentualnie szef xd i ciekawego, choć podobno ci dwaj to jedna osoba xD
  • Re: SIEDEM Autor: ~W70 [195.117.84.*]
    CiekawyCiekawego - podaj źródło info dot. tej wyprzedaży Goldmana. Chętnie się zapoznam
    Dnia 2026-04-27 o godz. 11:05 ~W70 napisał(a):
    > CiekawyCiekawego - podaj źródło info dot. tej wyprzedaży Goldmana. Chętnie się zapoznam

"....co 3 miesiące jak zaczynają ubierać pod SAFE którego może nie być ale jak będzie to na pewno Lubawa nie będzie beneficjentem. Będzie na czerwono 10 dni z rzędu bo gruby wychodzi z akcji kupionych po 4 zł. "
    Źródło: ~Ciekawy [31.61.184.*] 2026-04-25 19:11

Ja pisałem, że jestem nowicjuszem na giełdzie, więc bazuje na tych kilku wybotnych ekspertach na tym forum, takich jak Ciekawy, xD, BOnd.. Jeszcze raz powtarzam..ja nowicjusz na giełdzie więc jak przeczytałem ten powyższy wpis eksperta, to tego Grubego skojarzyłem z Goldman Sachs. Pan, Panie W70 uważa, że to nieprawda?

Pozdrawiam i z góry dziekuję za odpowiedź
    I wszystko się posypało :) Mimo Twojego krótkiego stażu, życzę powodzenia i większych chęci w analizowaniu tego co inni piszą.
  • Re: SIEDEM Autor: ~BOnD [31.60.39.*]
    Co powiesz na ten TEMAT

https://stooq.pl/n/?f=1755116&c=2,3&p=0

jeżeli myślisz inaczej to twoja sprawa
  • Re: SIEDEM Autor: ~MK [79.189.18.*]
    Malolaty wypad z baru.
  • Re: SIEDEM Autor: _xd [135.136.39.*]
    Jaki ty durny jesteś xD niesamowite xD
  • Re: SIEDEM Autor: ~MK [79.189.18.*]
    To zobacz po łapkach kto durny.
  • Re: SIEDEM Autor: _xd [212.104.215.*]
    No ty, łapki o niczym nie świadczą zaszczańcu xD
  • Re: SIEDEM Autor: ~BOnD [31.60.63.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Te-pieniadze-juz-czekaja-Polska-sfinalizuje-umowe-na-pozyczke-SAFE-9126833.html. Nakrecaj się dalej
[x]
LUBAWA -1,59% 9,30 2026-05-22 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.