Xxx ależżż Ty ściemniacz jesteś kogo tu chcesz nastraszyć. Kto kupił ten ma, a kto ma wie po co i po co ma. A Ty żeby kupić piszesz na forum pierdoły bo automat ciebie przeskakuje.
Wiesz co jest najważniejsze to technologia odzysku metali ziem rzadkich a nie mieć tu akcji i siedzieć na forum to rzadkość… No ale nie będę przeszkadzał marudzeniem szczególnie jutro bo to przeszkodzi tobie w zakupach jak mi przykro.
Cały biznes plan opiera się na odzysku metali ziem rzadkich które Virtus deklaruje sprzedawać Niewiadów . Pierwszą umowę podpisali na eksplorowanie hałd popiołu i innych śmieci na Śląsku. Kurs rósł pod współpracę z Niewiadów , nikt nie znał ram tej współpracy. Problem w tym że biznes ten średnio się opłaca jeśli wogule a już na pewno nie daje argumentów by urósł z 40 gr do ponad 2 zł. Wskaźniki C/Z C/WK kosmos. SPEKULACJA
Tak już jutro dowiesz się że 1.5 zł nikt tego nie chce poza tobą i tobie podobnym inwestorów. Myślę że od początku Virtus wiedział że nikt tego nie kupi w tej cenie a samo info służyło budowaniu kursu który urósł pod info współpracy z Niewiadów. Niewiadów podpisał wiele umów np. dostarczanie wody pitnej dla pracowników czy to oznacza że kurs producenta wody pitnej powinien wzrosnąć o 300% bo współpracują z Niewiadów. Zejdź na ziemię.
Objąć to można żonę a te akcje trzeba kupić i to bardzo drogo . Średnio inteligentny szympans policzy sobie że to marny interes 0,15 gr tak ale nie 1.5zł. Wyjaśniam raz jeszcze profil działalności spółki nie uzasadnia wzrostu 0,40zł do ceny obecnej
Jutro nic się nie wydarzy. Do wszystkich hejterów, wiecie że niektórzy tutaj siedzą od 0.5-0.7zl? A co do pomysłu Virtusa na surowce i nieopłacalności biznesu - sprawdźcie sobie taką spółkę Elemental Group i poczytajcie co osiągnęli dzięki współpracy z profesorem Łosiem. Nie mówię, że Virtus musi zrobić to samo, ale ma szansę na fajny zarobek. Co do tego, że Virtus będzie robił surowce dla Niewiadowa, to nie wiem skąd macie to info, bo nigdzie o tym nie było - to, że Niewiadów ma udziały w Vurtusie i ludzie się tam pojawiają powiązani, nie znaczy, że to jedna firma i Virtus będzie tworzył tylko dla nich. Żeby jednak być pozytywnie nastawionym, ale jednak realistą - owszem póki co Virtus to totalna spekulacja i albo się w nią wierzy, albo nie.
Elemental Group ma bardzo dobry biznes który sprawdza się na całym świecie odzysk ze zużytych katalizatorów - żyła złota i odzysk złota z elektroniki. Virtus myśli nad stworzeniem technologi do odzysku z popiołów pewnie kolejna nazwa spółki Feniks. Na domiar złego wyrósł im konkurent KGHM który też chce wydobywać i sprzedawać metale ziem żadkich min dla Niewiadów
Lubię swój nick. To jest giełda tu zawsze może być różnie ja zarobiłem na Virtusie ale dużo osób straci. Pewnie że może być jutro plus ale w dłuższej perspektywie minus i to mega minus . Pytam gdzie są zyski kiedy się pojawią ? Pierwszy etap biznesu odzysku metali to badanie hałdy popiołów pewnie pół roku jeśli jest w niej wystarczająca ilość żeby coś odzyskać i wyjść na plus to kolejne rozwodnienie akcji by móc działać by opracować technologię pewnie kolejne pół roku ponowne rozwodnienie akcji celem pozyskania kasy na proces odzysku i dopiero ewentualny zysk. Ekolodzy odzysk na drodze chemicznej czy fizycznej zgody koncesje utylizacja odpadów wytworzonych w procesie odzysku to są lata. Czy znajdzie się inwestor by dokapitalizować ten wątpliwy biznes wątpię.
Tylko te hałdy ci w głowie kolego??? Nic więcej Virtus nie będzie robił wg ciebie? Sprzedałeś a teraz beczysz. Bądź mężczyzną a nie dupkiem. Gdzie te wskaźniki co ci krzyczą sprzedaj???
Nie dziwi mnie twoja fascynacja tą spółką i to że masz trudność odszukania na stronie Bankiera. Instruktaż klikasz niebieski napis Virtus przewijadz do dołu i masz obecne wskaźniki kolego. Jak tam dzisiaj twój inwestor za 1,5 zł pojawił się ?
Sprzedałem po 2,17 jak tylko dotarło do mnie czym tak naprawdę będą się zajmować. Dziś tylko obserwuję i utwierdzam się w przekonaniu słusznej decyzji. Myślę że tu będzie naprawdę źle.
Dwoja się i troja trolle spadkowe.
Kurs nie rósł pod umowę z Niewiadowem, bo...takiej jeszcze nie ma.
Niewiadów jest udziałowcem. Ma 10% akcji a ludzie z Niewiadowa są w radzie nadzorczej.