Re: przykład Autor: ~powazny_inwestor [79.186.220.*]
no tak to wlasnie wieza naszych inwestorow...
jak ktos kupi od syndyka to to bedzie jego firma a nie tych co maja akcje, i nawet jak wprowadzi na gielde hute szkla Krosnie to nie bezie juz te same Krosno S.A. ktore teraz lata po 7groszy
watpię by ktos wprowadził z powrotem te same krsno na gpw
Wszystko sie zgadza pod jednym warunkiem. ze upadłość likwidacyjna zostanie utrzymana i syndyk sprzeda majatek huty inwestorowi...
Natomiast mysle ze wiekszośc ludzi zadołowanych na krośnie lub dokupujacyh ostatnio papier widzi inny scenaroiusz. Taki ze huta do końca roku 2010 bedzi produkowała i sie rozwihjała w tym równiez oddłuzała. W miedzy czasie wypracuje układ z wierzycielami i ulegnie zmianie sposób upadłosci na układową. Wówczas niewykluczony jest powrót spłółki na giełdę.
Podstawa do tego aby sadzic tak jak napsałem jest:
1. Przesunięcie komunikatów o wynikach na 02.11. etc
2. Ciągłe skupywanie jednak akcji przez nieznanych chetnych
3. Pogłoski o rosnacym koszyku zamówień i poziomie zatrudnienia w hucie
To ze krosno ma pelny portfel zamowien to nie zadne pogloski... Mam znajoma ktora pracuje w hucie w Tarnowie (sam jestem z Tarnowa) i twierdzi ze jeszce nigdy wczesniej nie mieli tyle zamowien, a pracuje tam juz ladnych pare lat.
Nie naganiem bo i poco takze mozecie mi wierzyc ze faktycznie tak jest.
To ze krosno ma pelny portfel zamowien to nie zadne pogloski... Mam znajoma ktora pracuje w hucie w Tarnowie (sam jestem z Tarnowa) i twierdzi ze jeszce nigdy wczesniej nie Millie tyle zamowien, a pracuje tam juz ladnych pare lat.
Nie naganiem bo i poco takze mozecie mi wierzyc ze faktycznie tak jest.