Tak właśnie przypomnę mój komentarz z wczoraj. Dodam, że może nas czekać delikatna rampa w dół przez najbliższe tygodnie. Taki mój spekulacyjny pesymistyczny scenariusz. Ubrali i będą męczyć teraz :)
Nie wiem, wtedy by pozwolili wyjść nowemu narybkowi. Bardziej widzę męczenie zjazdem powolnym - z zastrzeżeniem, że może się to zmienić jak sobie jakieś ESPI namanipulują.
Eee, 2 miechy temu ludzie płakali, że ubierają po 13 zeta. Może będzie zjazd, a może będą chcieli stworzyć pozory legitnej spółki. Poza tym na NC cpar rozgrywał papier, a teraz fidera
Pozory tu nic nie dadzą. Duzi patrzą na różne wskaźniki a tutaj jesteśmy na etapie startupu z wybujałym c/z i manipulacyjnym floatem poniżej 12%. Nikt ważny w takiego kloca nie wejdzie za wyjątkiem ulicy i to dla niej jest parkiet. Duzi będą zawierać transakcje poza rynkiem regulowanym. Ulica będzie śpiewać tak jak im kreator zagra i tak będzie do kiedy float nie sięgnie ze 40% u mniejszościowych czyli w granicach 2030 jak na moje oko - o ile w ogóle bo mam wątpliwości co do tego czy spółka będzie tego potrzebować. Bardziej się skłaniam ku wykupowi z rynku aniżeli powiększaniu ff jak już się rozbujają. Windowanie ceny akcji im potrzebne do ewentualnej wyceny spółki chociaż i tu żaden poważny nie weźmie tego na serio z powodów, które wymieniłem wyżej. Tak jest, tak będzie przepowiada PanJan :)
Na gpw ff liczy się tylko dla akcji w obrocie giełdowym, czyli bez 100mln akcji Elżbiety.
Czy będzie wykup z rynku - szczerze, to też o tym myślałem i jest to możliwe.
Czy ktoś wejdzie? Na moje tak. Tu gra się rozpocznie jak wjedzie pierwszy kontrakt, najpierw na miny potem na ammo. I jak na moje może nie kontrakt, ale list intencyjny będzie na długo przed rozpoczęciem produkcji
Odpowiedź już znasz. Teraz będą kisić, czekając na wyprzedaż spanikowanych szaraków. Kolejny wzrost dopiero, kiedy się drobna podaż panikarzy skończy (miesiąc, albo trzy...)