Zazwyczaj od razu, ale zdarza się, że odraczają ogłoszenie o parę dni. Liczę na to, że odwołujący wycofają odwołania do jutra do 10.00 (warunek, żeby otrzymali zwrot kosztów odwołania, ok 20 tys.). Wtedy KIO postępowanie umorzy, a softblue wygra przetarg.
Cierpliwości życzę bo umowa będzie podpisana ale to w lipcu i do lipca trzeba czekać. Prognozy długo terminowe wskazują kurs 1,80 zł. Ja tam jeszcze będę skupował tylko czekam na wolną gotówkę.
Przetarg będzie realizowany z KPO i do końca czerwca musi być podpisana umowa. Tak więc żadne odwołania nie odniosą sukcesu. To jest czas szybkiej realizacji. To jest pewniak do zarobienia kasy
Co zrobiłem? Wartość długoterminowa akcji 1,80 zł to nie mój wymysł a prognozy analityków. Nie twierdzę że tak będzie a pisałem o prognozach. Jest tu na giełdzie trochę firm które z akcji śmieciowych stały się po latach żyłą złota. Teraz jest czas takich firm jak softblue tylko potrzebują teraz złapać przetarg np.jak ten w NFZ i kontrakty. Wejdzie na stronę firmy, poczytajcie jakie już mają kontrakty itp. Inwestowali w call center to teraz to się zwróci. Połowę akcji sprzedam przy kursie 1,50 zł a resztę będę trzymał jeśli trzeba latami bo i tak przy wartości 1 zł akcji będę miał już zysk i zwrot tego co włożyłem i jeszcze włożę. A jeśli się nie uda to trudno. I tak mam zyski na giełdzie więc mogę część zainwestować i zaryzykować tutaj. Stracę to nie będzie mi żal ale jeśli mam rację to w przyszłości będę miał ogromny sukces.
Tu się musi udać. To są znaczone pieniądze więc nawet Pudel nie będzie kombinował jak legalnie wyprowadzić zyski z tego kontraktu. To jest ten moment aby wskoczyć na wyższy poziom i po to jest też nowy budynek firmy. To jest naturalna kolej rzeczy dla tej firmy. Tu kiedyś akcje będą chodzić powyżej 10zł a były już po 6zł. Inwestycje długoterminowa a zazwyczaj tylko tacy zarabiają na giełdzie.
Ty bredzisz... to już były takie opowieści. Im więcej akcji pudel dodrukuje tym większy będzie kurs... gratuluję... a przypominam że tutaj dodruki papieru są cykliczne. Było kiedyś 20 mln papiera i kurs 20 groszy a teraz niedługo prawie 200 mln będzie i jak Pan Stew przewiduję że 8 groszy będzie kurs. A tu o 1,80 ktoś bredzi... dobre... uśmiałem się z rana
Odwołania zawsze są w przetargach. Każdy chce te 24 mln dla siebie. Odwołują się ci sami co w styczniu przegrali w sądzie próbując zmienić warunki przetargu. To że wygrają to 1% a jak wyżej pisałem umowa musi być podpisana do końca czerwca aby dostać pieniądze z KPO.
Jeśli masz rację to trudno, będę tu miał zamrożone środki ale warto zaryzykować bo szansa że przegrają to 1% a wygrany przetarg to nie tylko kasa ale i dalszy rozwój. Więc jestem gotów zaryzykować.