• Umowa z Lyrical Autor: ~Szymekgw [84.40.219.*]
    Zastanawiał się może, któryś z kolegów/koleżanek jakie udziały procentowe w grze byłyby satysfakcjonujące dla akcjonariatu w razie ujawnienia części szczegółów umowy?
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Kostuch [77.222.231.*]
    Ja obstawiam że od 50 do 75 procent od pierwszej sprzedanej sztuki po premierze dla OML. Prezes komunikował że umowa jest bardzo korzystna, co więcej daję większy zysk w niżeli standardowych umowach z wydawcami. Pamiętajmy że zakres prac nad Napoleonem był już daleko posunięty więc tutaj 50 procent to minimum nawet jeśli bierzemy pod uwagę spłatę poprzedniego wydawcę.
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~obiektywnie [185.183.39.*]
    Dodatkowo warto zauważyć, że podpisanie korzystnej umowy nastąpiło po bardzo udanym odbiorze VM na targach gamescom, gdzie ich pozycja negocjacyjna mocno wzrosła. Myślę, że po recoupie 60-70% udział w zysku dla OML
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Ghost [37.47.120.*]
    Też tak uważam, stawiam na większy udział w zyskach OML. Robi się naprawdę ciekawie. Mamy szansę wskoczyć do zdecydowanej czołówki spółek gamedave w Polsce. Ponadto widać że akcje z segmentu gamdave zaczynają hossę.
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Zyga [31.0.80.*]
    Moim zdaniem 50-50 % . Lyrical spłaca poprzedniego wydawcę i na pewno daje na marketing i bieżące koszty .
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Klocek [37.47.85.*]
    Ale żeby aż tak? Marketing działa i to widać, ale z dotychczasowego portfolio Lyrical to ich pierwsza "grubsza" produkcja, choć firmy nie sprawdzałem dogłębnie nie wiem jakie mają zasoby finansowe.
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Rafiki [37.47.242.*]
    Nie ma takiej opcji. Szczególnie ,że wszystkie mocne karty miał OML przed podpisaniem umowy. Około 80% i może zapisy ,że gdyby promocja doszłaby no do top 5 to wtedy zeszli do 60.
  • Re: Umowa z Lyrical Autor: ~Arek [31.175.16.*]
    Przecież prezentacja gry na targach i ten rozgłos cały to już zasluga Lyrical, prezes mowił o tym w wywiadzie. Także warunki współpracy byly juz ustalone z wydawca przed gamescom, a nie po
[x]
ONEMORE 1,84% 2,77 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.