• co sie dzieje na quantum Autor: ~r0r0 [83.68.66.*]
    Dzien dobry,

Czy ktos moze mi wytlumaczyc co sie obecnie dzieje z creotech quantym? Widze od rana faze rownowazenia, ile ona potrwa czy tez moze potrwac z waszego doswiadczenia? kiedy dojdzie do jakichkolwiek tranzakcji?

Dziekuje i pozdrawiam koledzy i kolezanki ;)
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~hehe [89.228.44.*]
    to ruszy dopiero w poniedziałek, może wtorek.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~Fakt [147.161.165.*]
    fakty sa takie, ze porownywalna spolka (Syb2bio wydzielone z Synektika), ktore zadebiutowalo kilka dni temu na GPW nadal ma problemy z otworzeniem sie i kurs wisi na widlach gornych juz kilka dni z rzedu. Tu tez tak moze byc, ze otworzy sie dopiero w drugiej polowie przyszlego tygodnia. A kiedy sie otworzy konkretnie? Tego nie wie nikt, bo to zalezy od popytu na akcje i kiedy uda sie go zrownowazyc z podaza.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~r0r0 [83.68.66.*]
    dzieki za wytlumaczenie. Zaczalem niedawno przygode na gieldzie i to 1. taka sytuacja dla mnie. Nie wiem co o tym myslec, oczywiscie widok +90% wyglada optymistycznie, ale tez czuje niepokoj, ze to sie tak przedluza. Teoretycznie kurs jeszcze moze spasc do np. 50zl?

Pozdro.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~Xyz [178.43.15.*]
    Można zobaczyć jak to wyglądało na Kombinacie
    w takich sytuacjach moze sie stac wszystko, kurs moze zlecic do 50 PLN ale moze wzrosnac do np: 300 PLN po puszczeniu. Tego nie wie nikt. Nikt tez nie wie kiedy kurs zrownowazy sie i kiedy bedzie pusczony przez widlowego. Moga byc spore manipulacje kursem w takich sytuacjach ale pogolnie to jest bardziej prawdopodobne, ze zaliczymy tutaj spore wzrosty niz spadki, bo moim zdanie jesli spadnie to na krotko i potem wzrosnie, bo jest hype na taka spolke, tym bardziej, ze w czerwcu debiutuje spolka Elona Muska na NYSE czyli SpeceX. A same rozwiazania kwantowe beda teraz grane i nie wykluczone, ze w perspektywie tygodni/miesiecy zobaczymy tutaj ponadprzecietne wzrosty.

Ku pamieci: kupuj plotki, sprzedawaj fakty, czyli kupuje sie jak nie do konca wiadomo co bedzie, a jak juz jest dobrze i wszyscy juz zarobili i sa podawane swietne wyniki to sie sprzedaje, choc czasem jest tak, ze swietne wyniki sa przebijane po 3/6/12 miesiacach jeszcze lepszemi wynikami (jak Nvidia).

Oczwiscie to frywolny komentarz i zadna porada inwestycyjna, a decyzje kazdy powinien sam podjac.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~Faraon [5.173.194.*]
    to nieprawda, Syn2bio już dawno odwieszona
    Tak? Syn2bio odwieszona? Na moment byla odwieszona ale dzis od rana wisi na gornych widlach i ma ponad 25% wzrostu od rana ale nie mozna wykonac zadnej transakcji, bo kurs jest ponownie trzymany przez widlowego aby go zrownowazyc.

Zatem w praktyce kurs znowu jest zawieszony.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~pixel [77.65.103.*]
    Dnia 2026-04-17 o godz. 10:33 ~Fakt napisał(a):
    > fakty sa takie, ze porownywalna spolka (Syb2bio wydzielone z Synektika), ktore zadebiutowalo kilka dni temu na GPW nadal ma problemy z otworzeniem sie i kurs wisi na widlach gornych juz kilka dni z rzedu. Tu tez tak moze byc, ze otworzy sie dopiero w drugiej polowie przyszlego tygodnia. A kiedy sie otworzy konkretnie? Tego nie wie nikt, bo to zalezy od popytu na akcje i kiedy uda sie go zrownowazyc z podaza.

Syb2Bio nie wisi kilka dni z rzędu, bo wczoraj go kupiłem po 32,30 i sprzedałem po średnio 36,50.
    Dziś rano też chciałem go kupić, ale niestety ustawiłem się za nisko.
    A co się dzieje na Quantum?
    Nic.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

• Re: co sie dzieje na quantum Autor: piopoland [78.60.68.*]
    tak bywa, gdy na stację podjeżdża pociąg do którego chce wsiąść 5 razy więcej ludzi niż jest miejsc
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~Lordofdragon [31.61.242.*]
    Musi dojść do realnych widełek, uspokoić się.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~Faraon [5.173.194.*]
    jaki jest problem odwiesić przy +92%?
    W USA nie ma takich jaj
    niech prawo popytu i podaży ustali cenę
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~xyz [89.69.194.*]
    Zlecieć do 50 zł? Co za błazny.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~majk [37.72.122.*]
    kurs jest już zrównoważony i w cywilizowanym świecie widłowy powinien to puścić. no ale niestety to nasz banan, pewnie będą czekać do poniedziałku.
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~majk [37.72.122.*]
    a tak przy okazji, chyba niektórzy "inwestorzy" ustawili się na K nie na tej spółce co trzeba. przypominam, że teraz na gpw są dwie spółki o nazwie Quantum. ta druga też jest na widłach TKO +55%
  • Re: co sie dzieje na quantum Autor: ~LI [31.0.70.*]
    Realne na Konopny to 20 razy wyżej było czyli o 2000%
[x]
CREOTECH 1,29% 706,00 2026-05-15 09:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.