Przemyślałem temat i info o nowej emisji to super info. Dlaczego - w końcu prezes straci kontrolę nad spółką. Na Walnym decydować będą głosy TFI PZU i OFE. Jak cos pójdzie nie tak to go wywalą z hukiem.
W końcu prezes będzie pod kontrolą. To świadczy o jego desperacji ale dla spółki to dobrze.
Mistrzu z całym szcunkiem ale desperacja sa twoje wpisy tu, po twojej sprzedazy akcji Medinice po 13 zł.
Daj sobie na luz.
Człowiek jest w biznesie od lat, i ciagnie jakos ten wózek, obejrzyj sobie filmik jak mówił, ze stracili inwestora i nie zamknał dzialalnosci gdyz obiecal dwóm praconikom wynagrodzenie przez dwa lata
Możesz straszyć mistrzu. I rozpamiętywać 13 zł. Ale musisz sobie uświadomić, że jakiś funudsz właśnie kupiłem ponad 1mln akcji po 50 zł, więc raczej możesz zapomnieć o spadku w okolice nawet 20:):)
Najzabawniejsze to jak akolici zaprzeczają faktom. Od wielu lat prezes żyje z emisji, czyli za nie swoją kasę. Po nowej emisji straci kontrolę nad spółką, bo zawsze TFI PZU i OFE mogą go wspólnie na Walnym przegłosować. Czego tu nie rozumiecie? Skoro oddaje kontrolę nad spółką to raczej z desperacji a nie dlatego, że do końca 1 półrocza sprzeda CC za minimum 250 mln usd. 1000% - po co się ograniczać, niech będzie 5000% :)
dzisiejsza transakcja pozasesyjna oznacza, że Prezes sprzedał pakiecik - nawet się nie boi, że mu emisji nie klepną. Najwyżej w ten sprytny sposób wyjdzie sobie ... z 58 min zł
Dnia 2026-04-16 o godz. 21:42 ~kadu_z_lekka_szydera napisał(a): > dzisiejsza transakcja pozasesyjna oznacza, że Prezes sprzedał pakiecik - nawet się nie boi, że mu emisji nie klepną. Najwyżej w ten sprytny sposób wyjdzie sobie ... z 58 min zł
Ja tylko trzymam kciuki, żeby nie sprzedał CC za 13zł. Kurcze, żeby nawet PP nie sprzedał za 13 zł. Te 13 zł później bardzo w człowieku siedzi i piecze:) Odniesiesz się do moich nadziei mistrzu?:):)
CDR rok 2011 .....NIelubowicz mial 46 M akcji CDR ....tego samego roku....zmniejszyl swoj pakiet do 6 M Akcji..oddajac 40 M akcji......czy to byl akt DESPERACJI??....kapitalizacja CDR byla wtedy ...600 M pln ...JAka jest teraz??...
W 2013 Iwinski i Kicinski....odwali tez 5.5 M akcji...lacznie ..czy to byl akt despoeracji??......
Tutaj jest poproatu UStawiany papier do dalszej Pompy...do pompy na wiele miliardow pln kapitalzizacji.....
a ty tymczasem KLEP po plecach prezesa ....NNG ...ze PCHNAL 165 K Akcji.... ICE..po 8.95 PLN..