1111 przypilnuje zeby nie roslo za szybko.Jutro powinno byc zielono.Wiem ze po takim zjezdzie to niewielkie pocieszenie ale od czegos trzeba zaczac.Kto kupil teraz juz jest zarobiony a kto usrednil to ma wieksze szanse na wyjscie bez straty za jakis czas.
Człowieku, daj sobie już spokój. Produkujesz po kilkadziesiąt postów dziennie od rana do wieczora jakbyś innego zajęcia nie miał. Ludzie wiedzą, że wpakowali się w bagno w nadziei, że Plaza wyjdzie na prostą. Tak się nie stało. Kasa w plecy, ale co bardziej boli to kilka lat w plecy. Mamienie pozytywnym wyrokiem arbitrażowym, ESPI, podkreślanie tego w każdym raporcie, wałkowanie od lat (!!!) tego samego i jaki efekt ? kilkuzdaniowy, lakoniczny komunikat od spółki. To gorsze jak splunięcie w twarz. Jak masz ochotę to czekaj kolejne 5 - 10 lat. Emerytura cię zastanie,. a ty życie spędzisz na forum wypisując banialuki
Każdy miał świadomość , że wchodzi do kasyna. Jedyny rozsądny tutaj to chyba Polityczny. Ja osobiście miałem 130k sztuk (!!!). Wywaliłem między 2,6 a 2,4 z małą stratą, ale stratą. Poczułem ulgę. Później trochę bolało jak wzrosło do 3,4 zł, ale pewnie bardziej by bolało jakbym został do dzisiaj. Pan hmm to samo - wywalił mimo, że pewnie brał dużo powyżej 3 pln. Myślę, że teraz wreszcie zagościł spokój w jego duszyczce :)
Dokladnie. Zarzad od lat w kazdym raporcie wskazywal na arbitraz przed ICSID jako pewniak do wygranej i kreowal spolke na ofiare PPP w Rumunii. Jak przyszlo co do czego to nawet prosty fakt jurysdykcji skopali i udawali od 2022 roku ze wszystko jest cacy. Jak dla mnie to bylo zamierzone i z premedytacja a jesli jakims cudem nie to nie dziwie sie ze ten zarzad doprowadzil spolke do takiego stanu. To jest hanba i zenada. Jedyna aktywnosc spolki to dzialanie na szkode akcjonariuszy i wierzycieli. Licze ze w lipcu obligatariusze pokaza im srodkowy palec na prosbe o przedluzenie terminu splaty i zakoncza wreszcie ten cyrk upadloscia...
Serio?A jak skladasz pozew o odszkodowanie czy o rozwod do niewlasciwego sadu to go przyjmuja,czy zwracaja uwage ze to nie ten sad?Blad tkwi w sa w waszyngtonie bo mieli czas zeby stwierdzic ze nie maja jurysdykcji ew tej sprawie i to nawet wtedy gdy odmowili Rumunii ktora monitowala bledna jurysdykcje brneli dalej e ten cyrk.A jak przyszlo do finalu ktos w koncu przeczytal pozew i stwierdzil ze to nie do nas.Eine za caly ten balagan ponosi Arbitraz.
Widze u Ciebie syndrom sztokholmski. Im bardziej bezczelnie zarzad tej spolki bedzie pogrywal z uczestnikami rynku tym bardziej bedziesz go bronil i tlumaczyl mozliwe powody takiego postepowania. Rozumiem ze chcesz widziec promyk nadziei na wyjscie na swoje z tej ''inwestycji'' ale tu juz nie ma nadziei w kwestiach fundamentalnych. Plaza jak to mowi Trump nie ma juz zadnych kart. Jedyne na co mozesz liczyc to na jakas podbitke ze strony Ragnara bo widac ze taki obrot sprawy ich rowniez zaskoczyl wiec miela te akcje w lewo i w prawo liczac ze cos upchna ale bez podbitki na 2-2.5 raczej nikt tego nie wezmie. I taka podbitka to jedyna szansa dla Ciebie aby wyjsc stad z twarza...
Taa...zaskoczyl.Oni doskonale wiedzieli ze tak bedzie.Kurs ok 2.7 byl mielony przez miesiac i nagle uwalony na 1.4 potem delikatnie odbil przy zebraniu kilkuset tysiecy na poziomie 1.5 do 1.8.....Ragnar jednym pociagnieciem sprzedal akcje i je odkupil w kilka godzin zarabiajac ok 100 tysiecy.Teraz pilnuje kursu zeby nie urosl szykujac go do podbitki.
XXX ale ,że pamiętaleś co pisałem przed laty o Londynie? A w którym to miejscu się ta zagadka teraz znajduję .? Podpowiedź Na literę R jak Rysio . ...Nawet za pięć trzosików złota nie wymienił oślej ławeczki na Forex
Jak tu się przez ponad 2 miesiące wszyscy głowiliscie kiedy będzie orzeczenie , ta zagadka już była w Londynie parę misiączków wcześniej . Dlatego tu żaden kurs nie mógł iść do góry tylko do piekiełka.
Więc pytanie brzmi .Jaka jest różnica między postępowaniem arbitrażowym między Waszyngtonem a Londynem ( tzn. jaka była różnica ,bo Waszyngton już odpadł)...XXX. tak masz. rację w czasie
rzeczywistym . Tak,tak ...czas?