Witam, serdecznie. Widzę na forum cisza , sępy zlatują się pierwsze- a więc jestem. Wiele lat tu się kisi kluczowy termin się zbliża kurs nie ruszył obrotów brak ... Teraz pytanie do Was akcjonariuszy , pracowników , i przede wszystkim kółkowiczy choć Wy pewnie znając życie czekacie na okazje która może się nadarzyć ..
Co z emisją jaka może tu być i czy będzie ? Nie chcę sugerować ale chcąc zarobić muszę mieć kilka danych .
kto z was i dlaczego ?
1. Kupił akcje lub ich nie sprzedał i dlaczego ? ( zaznaczam kluczem jest koniec kwietnia i informacje po tej dacie ) 2. Jeśli czekacie na emisję to jak obliczacie jej wartość i dla kogo ( Sztuczna inteligencja tu nie jest łaskawa ) 3. Zakupy insajderów -- tu jest wręcz absurd - nie spotkałem sie nigdzie z takim zawzieciem i w dodatku z takim trikiem jak Pana Marcina - swoja drogą piękna akcja w celu optymalizacji :) trochę ostudziłą rozgrzane głowy . 4. Restrukturyzacja - pewnie sie uda bo wybory i wgl polityka .
Widze tu potencjał czytam, analizuje ale cena wejscia ma dla mnie znaczenie czy teraz teoretycznie 14 zł kupił bym wieloletni dołek pod odbicie ale widmo emisji podpowiada że dołek może być inny niż te 10-14 zł i ilość rozwodnienia ? co myslicie co radzicie ? chce zarobić i włożyć w to 100 - 200 tys w kilku zakupach ale decyzja jeszcze nie zapadłą - stoje obserwuję. szukam inspiracji, Jak wy to widzicie ?
ja to widzę tak : Jeżeli restrukturyzacja przyniesie porządany efekt to będzie to widać w wynikach (regularnie)
I jedna uwaga - nie wiem czy to relatywnie dużo czy mało jeśli chodzi o Twoje środki ... ale Ty chyba nie wiele wiesz żeby nie powiedzieć że prawie nic .... a chcesz tu inwestować :)))))))))
Na Twoim miejscu to bym choć na część pytań znalazł odpowiedź :)))))
I jeszcze jedno... niepokojące jest to że przy decyzjach chcesz się kierować poradami ze spekulacyjnego forum bankier :))))))))))
Przemyśl to sobie może na pierwszym miejscu a potem przeanalizuj spółkę :))))))))))))))
Tutaj będzie dobrze tylko wtedy kiedy wyniki będą regularnie dobre i pozamykane będą sprawy układów ... i wtedy mówimy o zupełnie innej kapitalizacji ... i będzie czas żeby podjąć drcyzje jak trend się zmieni :)))
Wszyscy tu mają tę niewiedzę co i ty. To większe ryzyko niż Totolotka. Odpowiedz sam sobie: dlaczego z Zarządu Spółki tylko Miłek kupuje te akcje, a nikt z pozostałych Członków Zarządu ani nikt z Rady Nadzorczej i wtedy wszystko Ci się rozjaśni. Miłek kupuje bo może ma taki niepisany warunek bycia w Zarządzie. Podobnie było, M.W. A dlaczego Spółka wycofala pozew z Sądu o odszkodowanie??? Bo SP nie ma kasy i kasy nie da. A jakby nie wycofała, to Sąd mógłby to odszkodowanie zasądzić i należałoby ostatnie grosze ze SP wysupłać i oddać Spółce. Proste.Koniec.
a przy pkazji jeszcze : w pierwszej kolejności przeanalizuj zawieszenia tego typu pozwów i jakie tego były konsekwencje i wtedy tu wróć i coś napisz :))))))))
Star_Nowicjusz, bujać to my a nie nas! :)) Skoro obie strony złożyły wniosek do sądu o zawieszenie postępowania, bo idą niby, niby, niby w porozumienie, to znaczy, że miały uzgodnioną wypłatę, a tu guzik z tego. Jakby powiedział Minister Sienkiewicz: hu.., du...a i kamieni kupa.
a skąd Ty to wziąłeś że "miały uzgodnioną wypłatę"?
Tu chyba chodzi o zgodzenie się dwóch stron co do konieczności odszkodowania i dopiero teraz muszą się dwie strony dogadać co do wysokości o terminu :))))
Odpowiesz sobie sam, gdy postawisz się jako strona postępowania, gdyby np. Gozdzikowa była ci winna np. Odszkodowanie za zniszczenie hali produkcyjnej. Zawiesilbys pozew, gdybyś nie miał z nią już uzgodnionej kwoty odszkodowania???? Proste. Bujać to my a nie nas:)))
a Ty w ogóle znasz podobne sytuacje expercie? :))))))))))))))
Poczytaj, dowiedz się jak to wygląda ... ale nie na podstawie Goździkowej :)))) co jeździ pociągiem ciąganym przez ciuchcię :)))