Jakie 100%. My czekamy na debiut taki jak ma cały czas Konopny tzn. 2000%. Dzisiaj znowu o 30% do góry...Ja taniej niż po 2500 zł nie oddam... Bo nie spieszę się. Raczej dokupię. A to znaczyłoby że Creotech powinien być i tu uwaga po 12500 zł. Naprawdę KOSMOS
12500 zł za akcję dawałoby kapitalizację 35 mld zł czyli więcej niż Dino Polska czy Allegro. To jest oczywiście nierealne. Kapitalizacja w dniu wydzielenia spółki wyniosła ok. 360 mln zl, jeśli wzrośnie do 1 mld w perspektywie miesiąca czy dwóch to będzie dobrze.
natomiast przyszła kapitalizacja Quantum Creotech i wzrost kursu nie będzie miał nic wspólnego z kursem Quantum Investment. Nie będzie zależności że kurs QC musi stanowić 16% ceny CI. Oczywiście wzrost kursu QC będzie miał znaczenie w wartości aktywów spółki, bo CI będzie akcjonariuszem, ale będą to już dwie różne działalności
To wszystko jest analizą dotyczącą zwyczajnych obecnych debiutów na GPW ale odejdźmy na chwilę od GPW i spójrzmy na perspektywę debiutu SPACEX i tu będziemy mieć porównania... Bo to jest ta dziedzina... Czy miesiąc temu ktoś zakładał że Konopny da 2000% zysku po tygodniu bycia na GPW??? To też było nierealne. A inwestycje Muska są realne???
Serio, tyle dał? 2000%? to cena emisyjna musiała być bardzo niska. Nawet po takich wzrostach konopny ma kapitalizację 120 mln zł, 3x niższą niż Quantum Creotech po cenie 123 zl za akcję
serio, 2000%? Cena emisyjna musiała być więc bardzo niska już po tych wzrostach kapitalizacja konopnego to 120 mln zł, 3x mniej niż Quantum Creotech po 123 zł za akcję
Cena konopnego była 0,10 zł czyli obecną jest 20 razy wyższa. Myślę że obie nasze spółki Ci i CQ też będą miały ceny 20 razy wyższe w czerwcu jak ruszy SPACEX Muska
W sumie to Faraon nie obrażaj się ale ja też nie widzę szans aby fizycznie się CQ otworzył w piątek bo cena tak wzrośnie. Także spodziewam się 100% wzrostu ceny podstawowej spółki czyli Creotech Instruments niezależnie od naganiaczy powstrzymijących wzrosty efektowne... Przypuszczam, że też się może jutro po wynikach nie otworzyć.... Pozdr