Jak popatrzysz na wykres to bedziesz wiedział dlaczego dali 3.25. Jesli wybije właśnie ten poziom wyjdziemy z klina i kontynuacja hossy. Niech szukaja frayera gdzie indziej nikt nie bedzie sprzedawał za tak śmieszną cenę. Spokojnie bedziemy z lewj strony arkusza i wyzbieramy wszystko.
Moim zdaniem jest o wiele wieksza szansa na wzrost niż spadek. Rekomendacje zawsze traktuję z przymrużeniem oka, aczkolwiek jeśli reko nie jest negatywna, to jest odbierana pozytywnie. Po jakimś info kurs powinien jednak pójść ponad te skromne 3.25zl.
Tez jestem pozytywnie nastawiony. Kryzys energetyczny i wojna krzyczą uciekać. A czym paliwo przetransportuja w reklamówkach? Rury wszedzie potrzebne rurociagi. Beda infa szły spokojnie.
Ja jestem spokojny .Poziom 3,4 został przetestowany i pokonany . Testujemy 3,8 i do przodu . 23 mln / 33 mln daje 0,60 groni na akcję +obecna wartość ....
Ja juz pisalem to rok temu ale napisze jeszcze raz do wszystkich. Wieksza wymiana akcji bedzie dopiero przy poziomie w okolicach 5 zł. Tam beda ładować fundy bo tam bedzie płynność. Kupia po 4.5-5.5 pod inwestycje NATO i wyciagna papier na ATH.
Moim zdaniem znów nie wzięli wszystkiego pod uwagę. Raz, brakuje komenarza o wpływie 60% udziałów w Promie (która w ubiegłym roku zrobiła kilka milionów zysku netto). Dwa, traktują niski stan w backlogu sektoru infrastruktury jak coś, co się będzie aplikowało do całego 2026; to trochę ignoruje, że Gaz System ma w planach jakieś 700 km gazociągów do 2027, raczej nie zostawią wszystkiego na 2027.
Jak wyniki z Promy będą na podobnym poziomie do historycznych i jak wynegocjują dobry kontrakt z Gaz Systemem (dobry = lepszy niż ostatnio, gdzie koszt transportu zjadł sporo marży), to wynik prognozowany przez Ipopeme będzie dość mocno odstawał od rzeczywistości.
No wiecie historycznie to oni nie są po to żebyś Ty czy ja zarobił. Napisali to ładnie i bezpiecznie po to żeby posadzić kurs tak jak jest. Każdy mógł sam wyciągnąć wnioski. Ja od lat stosuję się do rekomendacji, bo to manipulacje. Ta jest niby ok, ale osoby analizujące rynek wiedzą swoje. Jeżeli macie akcje lub dobieraliście to wiecie. Więc czekamy spokojnie na rozwój wydarzeń.