• Kara UOKiK Autor: ~Endriu [5.173.160.*]
    https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/uokik-zobowiazal-enter-air-do-wyplaty-konsumentom-przysporzenia-w-lacznej-wartosci
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~Robert [80.52.209.*]
    W końcu ten temat schodzi ze spółki.
    Zważywszy na wysokość przychodów Entera i potencjalną możliwość nałożenia przez UOKiK kary aż do 10% obrotów rocznych, te 8 mln nie boli
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~CoToZaKara [94.254.134.*]
    Racja już się dzisiaj uśmiałem jak przeczytałem wysokość kary tyle co willa wypasiona pod Warszawą
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~Maro19 [31.0.43.*]
    To nie jest kara tylko zobowiązanie więc zobaczymy ile wydadzą kasy bo pasażer musi się zgłosić sam po odszkodowanie
    W realu zgłasza się około 40 % osób
    Enterair nie dostał kary ! To dobra wiadomość
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~janusz [95.214.216.*]
    aha widzę "Maro19", że chciałbyś jeszcze troche pokiwac i poleciec kulki?
    "Kontakt ze strony spółki powinien nastąpić do 24 października 2026 r. Przekazane informacje będą wskazywać sposób i terminy automatycznej wypłaty przysporzeń.

UOKiK będzie monitorował realizację zobowiązania
    W sytuacji, gdy dokonanie wypłaty odszkodowania nie będzie możliwe (np. z uwagi na brak numeru rachunku pasażera), Enter Air dokona wypłaty na wniosek klientów, o czym szczegółowo zostaną oni powiadomieni przez spółkę."
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~Blur [164.127.250.*]
    Kara karą, ale budowanie firmy na matactwie i kombinowaniu to Everest polskiej przedsiębiorczości :)))))
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~miekiszon [178.132.106.*]
    Jeszcze się cieszy, że kary nie dostał, tylko trzeba będzie oddać to co się ludziom należy. A może ktoś zapomni... Wstyd.
  • Re: Kara UOKiK Autor: ~trader [185.67.70.*]
    w dzisiejszym świecie wszyscy od czasu do czasu dostają jakieś kary

gdyby to sie na 8mln skończyło to bardzo dobre info- nie brałem pod uwagę 10% przychodów ale liczyłem się z karą nawet 50mln więc ta kwota to waciki

jest to pierwsze ukaranie ze strony UOKIK więc na tym się skończy

nawet państwowe tuzy jak Pekao,pzu były karane więc ta kara to w zasadzie prezent i ostrzeżenie dla przewoźnika
[x]
ENTER -0,19% 51,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.