Wypisz, wymaluj na forum jak na początku z PGM. 90% pisało, że PGM (potem zmiana na PGM) to bankrut i wszyscy uciekają. Różnica jest taka, że wtedy PGM nie było w dobrej sytuacji fundamentalnej ale wszystkie ruchy, ich analiza mówiła, że ktoś przejmuje i bocznymi drzwiami wejdzie na giełdę. Zostałem ja i kilku innych, którzy również analizowali sytuacje i komunikaty płynące ze spółki. 3,5 miesiąca po tym już nie znalazłem na forum wszystkich tych, co pisali o wersji katastroficznej. Już ich nie było. Zastanawiałem się jak oni się czuli, gdy zamiast zarobić coś koło 1500-2000% w niespełna 4 miesiące zostali zgorzkniałymi pseudo inwestorami. A tutaj wystarczyło przeczytać i przeanalizować planowany uchwały na NWZA, z których wynikało, iż wszyscy muszą wyjść z Zarządu, Rady Nadzorczej a wszystko co nowe będzie realizowane przez nowego właściciela. Mówi o tym uchwała o powołaniu nowych władz spółki. Mnie zastanawia tylko fakt, że Nowak zostawił sobie jeszcze coś koło 12% akcji a miał okazję by wszystko grzecznie oddać do 70 groszy. Jedno jest pewne, wkrótce się dowiemy kto, kiedy i jak zamierza dalej prowadzić spółkę w branży miolitarnej
Pani Zofia ostatni komunikat pow. 10% miała kilka dni temu. Pytanie czy dalej kupowała do 19,99%? Zobaczymy
Dla tych szukających informacji, analizujących zwróćcie uwagę na dwa tematy. Zainteresowanie spółką w ostatnich tygodniach, widać to po rankingach na stooq.pl czy na bankierze. Po dużej oglądalności w okresie 30 marca - 4 kwietnia a potem spadku. Według mnie teraz, im bliżej NWZA będzie rosła ilość inwestorów obserwujących, w szczególności tzw. spekuła https://stooq.pl/q/g/?s=atj
Druga kwestia to obroty nie tylko po sprzedaży przez Nowaka, ale również te z sesji od 23 stycznia do 30 stycznia włącznie. Ktoś z rynku skupił prawie 800 tyś akcji ze średnią sesyjną w okolicy 1,7 zł https://stooq.pl/q/d/?s=atj&i=d&l=2
Dla jednych ciekawe, dla innych nieciekawe. Taka jest giełda. Są optymiści, są pesymiści, są niezdecydowani. Ale to wszystko w miarę szybko się rozstrzygnie. Na pewno to nie jest dla młodych graczy, którzy niekoniecznie wiedzą co to ryzyko.
Po co się kłócicie. Nikt nie zmusza was do posiadania akcji ATOMIC JELLY. Czekają nas niewątpliwie ciekawe tygodnie. Tam znajdziemy odpowiedzi na wiele z pytań.