Tu wystarczy czekać zespół jest ogarnięty przy kolejnej produkcji akcje będą szarpane za dobrą 2 cyfrówkę chyba że nie zaskoczy i już przy tym się pojawi
W perspektywie najbliższych tygodni/miesięcy: state of play, future games show, xbox showcase, mniejsze i większe eventy i wisienka na torcie czyli Gamescom jak czuję z publikacją dema. Skoro po 3i są takie przyrosty WL to o czym my w ogóle gadamy? Jeśli ktoś się zastanawiał czy OML podoła z marketingiem to ma odpowiedź.
Tak ale pamiętajmy o 2 rzeczach. 1.Budżet marketingowy nie jest wielki (kilkanaście milionów maksymalnie) 2. Z każdym oczkiem wyżej będzie ciężej, to nie to samo przeskoczyć z top120 na 100 co z top80 na 60. Też jestem dobrej myśli ale nie nakręcajmy się już tak na pół roku przed premierą :)
To nie nakręcanie tylko czyste fakty, zasięgi tych eventow to inna liga. Nie twierdzę, że będziemy na każdym, ale pojawienie się nawet na 1-2 to będą ogromne kopy do WL. Gdzieś przecież muszą pokazać co tam ugotują z Platige Image
Platige szykują na finał według mnie z publikacja dema. Obstawiam gamescom, 30 sierpnia, premiera początek października/koniec września czyli demo na miesiąc by nakręcić ostateczny hype. Po drodze będą robić tańszy marketing czyli udostępnianie kluczy streamerom/dziennikarzom wszelkiej maści. Wizyta na dużych wydarzeniach to koszt nie tylko wpisowego ale przygotowania nowego materiału promocyjnego.
Gamescom jest b.duży, w czerwcu jest jeszcze mega duzy summer game fest i steam next fest a w maju digital dragons ( gdzie ze względu na to że to krakowska impreza według mnie pojawia się na pewno, zwłaszcza że w maju zapowiedzieli kolejne playtesty). Okazji jest sporo, zobaczymy jak to poprowadzą