• Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Proton [83.26.245.*]
    https://miningfocusafrica.com/2026/04/08/polish-firm-expands-into-south-africa-with-silver-mine-operations-deal/
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Ryszard [37.248.212.*]
    Na każdej innej spółce po takim info kurs by wzrosl o 100 procent ale niestety nie na bumech
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    tu wzrósł o 27%
    a potem spadł, ponieważ nikt w PL nie rozumie branży wydobywczej - Petrol, Serinus i inne poszukiwawcze nie wyedukowały jeszcze 'ulicy'
    Tu są inne korzyści, o których ten słabiutki 'artykuł' w ogóle nie wspomina.
    Może i lepiej ...
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: wacekw [83.29.245.*]
    Kto pamięta jak się kisił KGHM na 90-130zł i nawet wielcy specjaliści, analitycy, bankowcy opowiadali przy wzroście na 150zł że to górka i trzeba uciekać.
    Przyjdzie moment to się będzie patrzyło na trzy cyferki, to jest nieuniknione.

• Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    No w sumie obie są wydobywcze i obie podbijają świat -)
    Bumech w RPA zaś kghm w Kongo..
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Święty [31.0.64.*]
    Chłopie kghm zarabia furę kasy . Widzisz obecnie różnice między bumechem a KGHM ? Jeśli nie to jedynie współczuć odklejenia
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Bono [37.31.10.*]
    Kopalnie co kupil Bumech maja 10 procent wydajnosci. Beda trzepac kase jak zdrowie. Tutaj zaraz jedno zero wiecej
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~TakaPrawda [83.22.130.*]
    Nie no, porównując to szambo do KGHM to naprawdę musi to być skutek uboczny szczepień covidowych
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~ja [91.150.194.*]
    KGHM poszybował od 58 zł, po takiej cenie sprzedawałem ze stratą, zerknij dokładniej. Wówczas tego nie żałowałem, bo zarobiłem gdzie indziej sporo kasy, ale jak kurs przekroczył 400 zł, to powieka mi zadrżała, mogłem mieć więcej. By nie było nie żałuję niczego, pazerny nie jestem, teraz między innymi siedzę i na Bumechu.
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~TakaPrawda [83.22.130.*]
    To nie to, ludzie zrozumieli po przekrętach tutaj jaki to gniot i szambo plus masa naganiaczy jak górnik, którzy od rzeczy wstawiają linki niemające nic wspólnego z obecną sytuacją spółki
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~ja [91.150.194.*]
    Porównując Bumech do KGHM, to rzeczywiście mógł ktoś nie mający pojęcia czym zajmuje się KGHM. Odpowiem KGHM, to NAJLEPSZA spółka i jedyna na naszej giełdzie na której nikt nie straci, wahnięcia mogą być, ale spółka jest przewidywalna, powtarzam jako jedyna. Stracić może jedynie taki inwestor, który jak we wcześniejszych wpisach porównywał ją do Bumech, tak tacy inwestorzy mogą stracić.
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Sasiad_Jelenia [83.29.245.*]
    Czytajcie ze zrozumieniem, chodzi o dostrzeganie zmian, wyciąganie wniosków i amatorów pseudo analityków, którzy nie dostrzegali nic w KGHM, to samo tu, jednak to się zmieni.
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    liczyłem sobie wartość zasobów (In) Indu, odzyskiwanego jako produkt uboczny rafinacji ... to make long story short - jesli Bumech sięgnie głębszych pokładów wydobywalnych to wartość sprzedaży (nie zysk!) idzie w mld pln

Ind - już wiecie, że to ekrany LCD, fotowoltaika / surowiec wielce deficytowy.
    To teoria. Pewnie Bumech coś więcej powie nt. planu eksploracji kopalni w RPA, tym bardziej, że dostarczał już serwis i zna obiekt wydobywczy.
  • Re: Artykuł w Miningfocus Africa Autor: ~zeXon [85.221.158.*]
    A mozesz cos bliżej podać, ze dostarczal serwis? Skąd to info? Od kiedy zna obiekt wydobywczy i jak dobrze?
    To by niezle info bylo, bo na razie mam wrażenie, ze kupuja listy i umowy do pisania espi by karmic kormorany.
[x]
BUMECH 0,25% 19,81 2026-05-14 15:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.