Co musiało by się stać aby S2B tąpneło kursem na otwarciu (tak wyprzedawanie też będzie miało wpływ). Nie mówię o wojnach lokdownach etc.
Dla mnie brak zgody FDA, słabe wyniki w 3 fazach (chociaż nic na to nie wskazuje). Coś jeszcze?
Ja mam nadzieję że na początku będzie spory zjazd bo starzy akcjonariusze Synektika będą sprzedawać żeby dobrać Synektik pod dywidendy i pewny biznes. A mam taka nadzieje bo chciałbym złapać trochę syn2bio w dobrej cenie.
To tylko spekulacje … ale - jak będą chcieli zamieszać to obstawiałbym podjazd pod 30, może nawet lekkie 30+, a potem zjazd poniżej 20, żeby wystraszyć mniej skorych do ryzyka (to wszystko przy braku dodatkowych informacji ze spółki) … potem jak w przypadku Synektika marsz ku rekordom … 3-6 m-cy daje fundom, że mogą się tak bawić i przerzucać z jednych fundow (tym które mają ograniczenia do posiadania syn2bio), a tymi, fundami które beda chciały wziąć każdą ilość … te beda tez odbierać tym którzy nie wytrzymają ciśnienia jak będą spadki poniżej 23 …
Ja kilka miesięcy temu obstawiałem 45-50zł w pierwszych 2-3 sesjach...dziś ze względu na ryzyko geopolityczne uważam ,że każdy scenariusz jest możliwy.
Może być też tak jak mówisz i 100% w 3 dni … zobaczy ten pierwszy tydzień czy będzie ostry popyt na te akcje i czy zdoła wchłonąć popyt jeśli się pojawi od niektórych funduszy … cierpliwi dostali już deser z Synektika i moim skromnym zdaniem dostaną swoją wisienkę z Syn2bio … powodzenia dla wszystkich
Wygląda na to, że niektórzy ludzie oczekują sukcesu conajmniej na miarę Synektika najlepiej już pierwszego dnia, a wszystko inne będzie "czarnym scenariuszem".
Trzeba trochę pokory, po każdej konferencji wynikowej Synektika też się zapalalem, jak rok temu, dokupilem w okolicach 220, balem się czy zdążę dokupić zanim mocno wzrośnie, tak vice zachwalal. Oczywiście wzroslo, ale nie od razu i po drodze parę razy spadlo poniżej 200.
Moim zdaniem tu będą wzrosty, ale trzeba być przygotowanym na to, że na te prawdziwe wzrosty czas przyjdzie później.