• Błagam co mam zrobić Autor: ~mefedron12 [188.33.34.*]
    Kupiłem wczoraj akcje po 135zl. Mam kilka pytań. Czy zostanę z nimi na długie lata? Czy jak kurs spadnie do 80zl a ja dostanę 5zl dewidendy to wyjdę na +. Czy da się ominąć odcięcie dewidendy?? I kiedy to 200zl miało być a nie ma i gdzie można zgłosić oszustwa tych co pisali że będzie 200zl
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~ŁasyNaDywidendę [188.146.30.*]
    Nie robić sobie jaj to powinieneś zrobić , natomiast jeśli faktycznie kupowałeś po 135 w co wątpię to z jakimś planem wiec nikt nie wie i Ci nie odpowie . Oficjalne ostatnie rekomendacje instytucji finansowych są w okolicach 145 zł i coś wspominano o dywidendzie 8zł ale to niewiadoma co do kwoty orlen wypłaca regularnie dywidendę sprawdź , czy będzie 20, 200 a może 300, 400 ............... raczej na forum się nie dowiesz (polityka). Jeśli czujesz się oszukany zgłoś do KNF .
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~mefedron12 [94.240.15.*]
    Namówili mnie na dewidende
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~Olo [94.42.203.*]
    On jaja sobie robi,
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~Roman [5.173.154.*]
    To samo pajacowanie w twoim wykonaniu było przy 93

Kupowales wtedy szorty i mamy 127

Nie ma powodów do takiej korekty więc uważam. Ze to chwilowe i jeśli nie będzie podatku od normatywnych zysków to będzie w górę w dłuższym terminie
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~Ojo [31.60.90.*]
    Poczekaj spokojnie. Zejdzie do 50 to usrednisz. Skasujesz 5zeta dywidendy i jesteś zarobiony. Za parę lat będzie 200 to sprzedaż i będziesz bogaty
  • Re: Błagam co mam zrobić Autor: ~korczak [77.236.20.*]
    Nigdy nie nalezy ufac doradcom. Doradca, ktory zyje z doradztwa piszac analizy jest dowodem na to, ze nic innego nie potrafi. Madry doradca nie ma czasu na doradzanie bo zajmuje sie wydawaniem ew inwestowaniem wlasnej kasy.
    Pomysl - nie ma na swiecie dordcow, ktorzy potrafia przewidziec co sie wydarzy.
    Od kliku mcy wychodze z Orlenu bo uwazam, ze nadchodzi powazny finansowy kryzys. Akcje moga spasc nawet 50 czy 60 proc. Jesli tak sie zadzieje to bedzie dla mnie czas na zakupy i dla innych znajacych realia gieldziarzy.
    Prosze pamietac, ze ok 90 proc inwestorow na gieldzie traci i jest to powszechna rzeczywistosc.
    Proponuje zakupy po znacznych spadkach wowczas male jest ryzyko, ze sie straci.
    Pozdrawiam
[x]
PKNORLEN 1,49% 145,48 2026-05-20 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.