• Scenariusz Syn2bio Autor: ~Bs [91.150.195.*]
    Chciałem się podzielić swoim planem, nad którym się zastanawiam. Scenariusz następujący :
    - po debiucie Syn2bio spada, fundy wychodzą bo chcieli mieć akcje dużej firmy, pewnej, z dywidendą. Robi się duża podaż
    - synektik rośnie
    - sprzedaję cały synektik
    -dokupuję za całość dużo tańsze akcje Syn2bio i czekam...
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Uve [46.179.177.*]
    Ja bym wcale tak nie liczył że S2B będzie tak spadać. Za dużo kombinacji, za mało pokory.
    Po co sprzedawać skoro ta spółka i tak zrobi grube setki procent ?
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Uve [46.179.177.*]
    Fundy to nie kupiły po to żeby sprzedać te akcje po 23 zł a po to żeby je sprzedać powyżej 300.
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Ola [5.173.21.*]
    Marsz na 500
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Redii [185.190.44.*]
    Ale wiecie że niektóre Fundy muszą sprzedać ?
    Jak ma wpisany zakres inwestycji np: spółki z wig40 to nie może mieć czegoś innego takie zasady :-)

Co do czekania na wzrosty to bym był ostrożny, raczej będzie spadać = wyjaśniam jak ja to widzę :
    na początku duże skoki góra i dół i bardzo duże obroty = zakończenie Plus lub Minus
    potem (po paru miesiącach) obroty spadają i spółka odstawiona w zapomnienie, niecierpliwi sprzedają = na minusie
    po paru latach jak wszystko się uda pojawi się zapowiedź wielkiego zysku i potężnych umów to będzie wzrost zainteresowania, obroty w górę i cena mocno w górę. = i tu ja zacznę sprawdzać notowania i liczę na ogromny PLUS
    PS. ja zainwestowałem na parę lat jak w Synektika gdzie czekałem 5 lat
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.81.*]
    A co jeśli za miesiąc ,dwa,pół roku pojawi się chętny z odpowiednią kasą na przejęcie całego biznesu?
    Taka opcja też jest możliwa wg Prezesa.
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~pl [94.154.24.*]
    Tu każdy scenariusz jest możliwy, a ja coś czuję, że spółka nas niebawem tak zaskoczy że powyrywa nas z butów....
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: winstrol [185.238.206.*]
    Oczywiście to spekulacje ale na debiut Syn2bio obstawiam info o FDA
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~jenoFakty [93.159.25.*]
    @B

sceanriusz możliwy aczkolwiek to nie jest wg mnie głowny najbardziej prawdopodobny.

• Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Bs [46.112.4.*]
    To jak wchodzi ktoś grubo w Syn2bio kosztem Synektik? Licząc na kolejne setki % zwrotu?
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Allmighty [37.248.166.*]
    Co do drugiej części, nie skomentuję. Bo to dywagacje... Co do konieczności sprzedaży niektórych podmiotów to w punkt !
    Fundusze benchmarkowe (mWig40 czy MSCI i wiele, wiele innych) mogą być jakąś tam podażą (ale niewielką --->patrz akcjonariat )
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~boggdan [45.85.10.*]
    Ja też mam plan. Akcje Synektika kupiłem kilka lat temu właśnie ze względu na kardioznacznika i informacje, że w USA zaczną się badania... i tak czekałem kilka lat. Dlatego teraz, w ostatnie dwa dni sprzedałem Synektika i w dniu debiutu Syn2bio kupuję za wszystkie pieniądze z Synektika akcje Syn2bio... ze względu na kardioznacznika i badania w USA i może coś więcej.
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.81.*]
    Jest w tym jakaś logika,ja też kupowałem jeszcze w 2018 w zasadzie pod komercjalizację kardioznacznika i myślę ,że 90% wszystkich kupujących kilka lat temu również myślało o inwestycji głównie pod względem wejścia na rynek amerykański,i nikt się nie spodziewał takiego rozwoju DaVinci i takich zysków z tego ,nie mówiąc o kursie...dziś mamy ten komfort,że działalność podstawowa przebiła nasze plany kursowe kardioznacznika,bo przypomnę ,że kilka lat temu wszyscy marzyli o 100-150 zł po partneringu...
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Allmighty [37.248.166.*]
    Dokładnie. Są wybrańcy i są inni, którzy też mogą zarobić fortunę ;)
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Verso [31.183.165.*]
    Oj tak ładna historia...
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Krashan_Bhamradżang [109.231.5.*]
    Widzę, że nie tylko ja oszalałem. Ciekawe tylko czy uda się wskoczyć do tego pociągu skoro coraz więcej osób o tym śmiało pisze. Nawet Podlacki ostatnio coś wspominał w swoim programie, że poluje na syn2bio przy debiucie
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Mateo [46.112.4.*]
    Myślę, że minimum 100% będzie up, w bardzo szybkim okresie
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Jandi [37.30.44.*]
    Będzie tak jak w historiach Mistrza Zen “ … zobaczymy” :)
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.122.*]
    boggdan zakładam ,że podobnie jak ja wierzysz w końcowy sukces kardio dlatego grasz Vabank...tylko...kiedyś inwestując w Synektik, brałeś pod uwagę to,że w razie porażki projektu spółka ucierpi ,ale tylko w jakimś stopniu ,bo zostaje (dziś już potężny)biznes dystrybucji robotów i produkcji radiofarmaceutyków,obecnie po wydzieleniu kardio do Syn2bio i przeniesieniu do niej całości kapitału z Synektika ,w razie gdyby coś poszło nie tak spółka straciłaby 90% wyceny - coś jak w przypadku Mabion...
    Oczywiście nie zakładam,że projekt kardio nie zostanie dokończony i skomercjalizowany,ale będąc na rynku 28 lat nauczyłem się ,że trzeba mieć na uwadze każdy scenariusz i jakieś wyjście awaryjne...dlatego,ja na razie pozostanę akcjonariuszem obu spółek...w przypadku sukcesu Syn2bio też będę extra zyski - trochę mniejsze niż gdybym zagrał Vabank sprzedając cały Synektik i wchodząc w Syn2bio,ale z drugiej strony mam spokojną głowę - spółkę,Matkę,która za kilka miesięcy wypłaci mi kolejną rekordową dywidendę a i kurs ,w co wierzę jeszcze ma potencjał do wzrostu...a w takim scenariuszu,mogę za 9 miesięcy,po następnej dywidendzie i kolejnym wzroście kursu , zredukować trochę Synektik - np po 450-500,bo taki zakładam kurs na koniec roku i dokupić Syn2bio,który będzie prawie w połowie badań 3 fazy w USA...
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~wujaszek [93.159.26.*]
    Tak ,tak będą w połowie badań w USA. Człowieku oni jeszcze nie rozpoczeli tych badań bo czekają na zgodę FDA. Do końca roku może dostaną , a może i nie. To takie małe uwagi do zwykłego leszcza krytyka.

tak
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Verso [31.183.165.*]
    Ja także. Dzisiaj po 302 oddalem calość. Swoje zarobiłem
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~alfred [31.61.169.*]
    Czy ktokolwiek z Was orientuje się, co może zrobić spółka z kardioznacznikiem, jeśli FDA nie puści cząsteczki do III fazy? Czy spółka może skomercjalizować cząsteczkę tylko ze zgodą europejskiej agencji plus na rynkach azjatyckich?
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Laweta [77.236.4.*]
    Na chłopski rozum tak ale USA to największy rynek
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: ~Redii [185.190.44.*]
    Tak dla przypomnienia to zgoda FDA dotyczy III fazy badań wymagających zgody.
    I tak jak wyjaśniali na pewnej konferencji "badania nad rozwinięciem wielu możliwości wykorzystania tych preparatów w innych dziedzinach trwają i to również w połączeniu z innymi zewnętrznymi zespołami badawczymi" (cytat pisany z pamięci) .
    Jak często bywa w badaniach laboratoryjnych w których wymyślono coś nowego : zabierali się za lek na wzrok , a przy okazji wyprodukowali viagrę :-))
  • Re: Scenariusz Syn2bio Autor: winstrol [185.238.206.*]
    Synektik jest już po konsultacjach z FDA dotyczących protokołu badania 3 fazy tzw pre IND.
    Co oznacza że 3 faza może się już w stanach toczyć. Z FDA teraz to już otrzymamy (albo nie) rejestrację i dopuszczenie do obrotu
[x]
SYNEKTIK 0,29% 279,80 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.