• Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Ronnie [178.235.186.*]
    Ona sie nie zmieniła przez 3 dni. Wytłumaczcie mi zatem , dlaczego short kupowal akcje we wtorek po 34+ ? Dodam fakt , ze na drugi dzien sprzedawał po 31zl. Jak to jest , ze mając takich , jak jest tu podnoszone przez troli - najlepszych analityków, niemal nieograniczony budżet, fundusze short robią takiego inwestycyjnego babola ? Czyli we wtorek spółka z zagrożona płynnością jest warta 34+ za akcje , plus dlug u brokerow na poziomie 3.23mln akcji do oddania, sroda -cena akcji juz 3 zl nizej ? Jaki mają zatem wplyw na kurs finanse spolki , skoro takie ruchy sie dzieją na przestrzeni trzech dni ? Przy spadku o 3 zl nagle pojawiła sie tu na forum chęć rozmowy o finansach. W sytuacji gdy chodzi nam o kurs akcji jak widać sytuacja finansowa nie ma na niego zadnego wpływu. Amplituda 5 zl przez 3 dni handlu w tym tygodniu. Po tym mozna wnosić, ze kurs to tylko spekulacja, psychologia i socjotechniki.
  • Sytuacja finansowa jsw Autor: ~inwestor [89.234.247.*]
    Nas drobnych inwestorów jest moc na tej społce,wyjscia nie mamy musimy czekac na wybory czarnka i wtedy bedzie 60zł ,głosowałem na KO bo liczyłem ze cos sie zmieni tutaj ,, mam kilkanascie tys i pkp równiez, masa moich znajomych posprzedawała po stracie ,ja trzymam do wyborów nie daleko ,w innych krajach by to nie przeszło zeby tak schortowano,manipulowano kursem poteznej polskeij spólki , na pkp to samo wyszedł koles sprzedał za milion odkupił za milion -kurs zrujnowany do dzis -wszyscy zadowoleni cisza ,odsuneli go niby i co z tego jak majatek zarobił - no poprostu kabaret swiata ,dobrze ze gram równiez na usa bo tutaj bym stracił fortune jak moi znajomi co juz posprzedawali po 23-26zł ,a tu i na pkp dalej bajki o dofinasowaniach itp itd juz za miesiac,juz za chwile i tak dalej .Miłego weekendu
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Mlody [37.31.136.*]
    Niech sobie Balczun pogra na gitarze
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~zadziwiony [37.47.130.*]
    Wierzysz w to co wypisuje tuski. Jak myślisz, dlaczego bankier usuwa jego bzdety? Bo szort im każe?
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Doktor [172.226.62.*]
    Ronnie, sytuacja finansowa spółki nie zmieniła się nie tylko przez ostatnie trzy dni, ale też przez ostatni miesiąc. Skąd więc te wzrosty w marcu? Nie zauważyłeś prostego połączenia z konfliktem zbrojnym na bliskim wschodzie? Teraz gdy powoli się wygasza, można w końcu wrócić do rozmowy o fundamentach. To głównie smart money podbiły kurs i teraz pewnie będą wychodzić.
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Ronnie [178.235.186.*]
    Doktor, kurs to czysta spekulacja funduszy hedgingowych w tym momencie i tyle. Dlaczego nie bylo np. 9 zl w ubieglym roku , choc byly takie rekomendacje ? Kurs odzwierciedla jedynie możliwości jego zbicia , to wartość do jakiej udało sie go zbic funduszom. W tym momencie w okolicach 30zl jest juz zbyt duzy popyt i dlatego mamy 31. Na poziomie 33+ popyt byl juz tylko od shorta, wiec tez nie rosło. Jak sa zaangażowani w proby odbioru akcji, ktore nam sprzedali widać to mocno na forum. Co do konfliktu, uważasz ze sie wygasza ? Wczorajszy wpis melanii duzo mówi miedzy wierszami. Zdystansowała sie od epsteina we własnym wyznaniu. Przypadek terminów? Widać ze akta oryginalne sa w Izraelu, netanjahu ma trumpa na smyczy. Nie spodobało mu sie to porozumienie z Iranem i znow zaczął szantaz. To sie tak nie skończy , tak uważam. A rozmowy teraz o sytuacji finansowej w momencie gdy kurs ACF jest 50 dolarow wyższy niz w ubieglym polroczu i sa juz na poziomie rentowności ,sa po prostu wyborem pewnej grupy ludzi, którym pasuje pewna narracja i próbują metodami psychologicznymi siać niepewność.
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Paweł [89.151.46.*]
    Cytat z postu Ronniego:

" ... Jak są zaangażowani w proby odbioru akcji, które nam sprzedali widać to mocno na forum ..."

Wszystko wskazuje na to, że powinieneś udać się do specjalisty bo być może nie jest jeszcze za późno.

Shorty zatrudniają ludzi do pisania na forum Bankiera i dyskutowania z takim i jak ty.
    Nic weselszego już dzisiaj nie przeczytacie, no chyba że kolejne złote myśli Ronniego.
    Miłego!
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Ronnie [178.235.186.*]
    Jesli robisz to z własnej woli , a nie płacą Ci za siedzenie tutaj i pisanie największej liczby postow , to jest z Tobą gorzej niz myślałem. Jezeli bys w ten sposob zarabiał, to jeszcze bym powiedział ok. Musi jakis grosik dostać, sytuacja życiowa go zmusiła, trudno. Ale jak robisz to za darmo, nie masz akcji to jest to juz przypadek nie nadający sie nawet do Choroszczy
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Doktor [172.226.62.*]
    To prawda, że trwały pokój nie jest jeszcze przesądzony. Myślę, że dużo możemy się dowiedzieć już w sobotę, kiedy strony mają zasiąść do rozmów o trwałym zakończeniu konfliktu, a nie tylko rozejmie. Wtedy się okaże czy warto było zostać na weekend z papierem czy gotówką.
    Ale to wszystko nie zmienia faktu, że wzrosty JSW nie wynikały z wartości spółki tylko spekulacyjnych ruchów, wykorzystujących otoczenie zewnętrzne. I tylko o to mi chodzi, że na razie JSW nie jest warta 35 złotych. Nawet jeżeli kurs tam wróci, to nie będzie to związane z sytuacją spółki - a co za tym idzie dla mnie będzie to sygnał, że należy redukować pakiet pod kolejne kółeczko (tak wyśmiewane przez niektórych tutaj).
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~guru_GPW [37.248.169.*]
    Dokładnie tak jest. Spółka jest idealna na kółka i długo jeszcze tak zostanie.
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Bossfx [31.183.144.*]
    Fundamenty mają znaczenie marginalne. Najlepsza spolka będzie spadać jeśli akcjonariusze poddadzą sie panice wywołane przez krótka sprzedaż. Jest powrót do węgla i taki fundusz COAL ma 400tys akcji jsw a jest warty 100mln usd czyli bardzo mało. Tutaj widzę realna szanse na stały popyt na akcji
  • Re: Sytuacja finansowa jsw Autor: ~Mario [5.173.162.*]
    Nie ma sensu dyskutować z nimi. Tak to oczywista socjotechnika. Pisałem kilkukrotnie o tym dlaczego emisja na JSW nie wchodzi w grę ale to zasypia. Nadal jestem spokojny o perspektywę długoterminowa. Pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [154.47.27.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
JSW -1,10% 26,11 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.