radze zbierac te akcje bo dadza ladnie zarobic w tym roku, raport za 1 kwartal bedzie bardzo rekordowy, nowe produkty + wspolpraca maspex + lidl. Zapowiada sie kosmicznie.
Ale piszą też na linkedin że zimne miesiące są dla nich ciężkie a jaka zima była każdy wie. Ja się na cudy nie nastawiam żeby nie było że rynek zareaguje jak po 4q.
Dlatego warto sobie obrać jakaś strategie w razie gdyby jednak nie było tak jak kolega wyżej pisze, że wyniki będą rekordowe. Oczywiście każdy sam kowalem swojego losu.
Ja uważam, że rekordowy na pewno nie, ale nie bedzie też zły. No chyba, że zarząd mydli nam oczy z tymi ogromnymi zamówieniami. Okaże się. Smieciuchy robią po kilkanaście % a taka spółka waha się ciągle +/- 5%...
Wiesz ja tu na dłużej, chociaż do pierwszych wyników po uruchomieniu nowego zakładu dlatego teraz mam chłodna głowę, wiadomo perspektywy są bardzo dobre ale skąd teraz mają być super wyniki nawet jeśli wykorzystali całkowite moce produkcyjne istniejącego zakładu ? Kijem Wisły nie przeskoczy jak to mówią. Dlatego jak pisałem mój churaoptynist trochę zmienił się w realizm ale oczywiście w dalszej perspektywie widzę 1 zł na kursie !
Tylko widzisz - konkurencja idzie mocno w reklamę. W tv pojawiły się syropy do saturatorów Herbapolu. Już nie wspomnę o Sodastream, ale to już inna liga. A skąd przeciętny konsument ma wiedzieć, że Exc ma dobre i oryginalne syropy? Albo, że w ogóle istnieje coś poza w/w markami. Jestem tu dość długo i boli fakt, że firma robi krok do przodu a za chwilę 2 w tył pod kątem notowań. Inne firmy stabilnie rosną, powoli, ale rosną, a tu? Podobny problem mam na Mfood - tam firma ma dobre fundamenty i dużo gotówki, ale co z tego? Też obrót marny, bo zainteresowania nie ma. Kasa się kisi a mogłaby się kręcić. Grzeje się jak patrzę jak tu raz idzie do góry, a na drugi dzień mamy zjazd i jest na zero albo delikatnym minusie. No, ale nie sprzedam, bo stracę. Pozostaje czekać na wyniki Q1 i wtedy podejmę decyzję co dalej.