Kluczowym poziomem pozostaje bariera 2,88 zł – jej trwałe wybicie otworzyłoby przestrzeń do rozpoczęcia nowej fali wzrostowej, której potencjalny zasięg (przy założeniu analogii do fali grudniowo-styczniowej) może sięgnąć okolic 3,68 zł
Nikt nie wyłoży tu takiego kapitału by tak zakręcić kursem totalna abstrakcja. Spekulacyjnie to mogą tu zrobić marketcap pod 700m co by dało z 10 ziko za akcję w ten scenariusz też mało wierzę. Obstawiam cenę akcji 5-6 zł w piku co da marketcap 300-400m
By był.przychod koło 100mln potrzebna sprzedaż na poziomie około 600k kopii, przy 400k będzie zwrot kosztów VM więc zysku netto będzie kilkanascie milionow.
Według mnie gra toczy się o sprzedaż około miliona kopii i pod to gram :)
Cig doszedł do 1,5 mld zł a tam prezes to Pinokio i nie mają takich sukcesów jak GhostRunner, mimo to rynek tak to wyciągnął. Teraz mają 600 mln pod kolejne zapowiedzi prezes. Nie widzę powodów dlaczego mamy być niżej wyceniani od ciągu czy bloobera.
3.68zl to mozna tutaj osiagnac w 2-3 tygodnie wzrostow po 5% dziennie. Nie wiem, w jakiej perspektywie byla mowa o tych wzrostach, ale patrzac np na 2-3 lata naprzod ja osobiscie obstawiam o wiele wyzsze poziomy.
Nie ma powodów do sprzedaży akcji na początku trendu wzrostowego, przynajmniej do osiągnięcia poziomów z Gr2. Cross średnich na tyg powinien podwoić kurs od 2.6.
Jutro powinno się coś ruszyć. Będzie nowy trailer to powinno dać teoche wiatru w żagle. Nie wierzę, że to już jutro się zadzieje, ale jeśli w trailerze na końcu pojawi się data premiery to będzie duży podmuch w żagiel. Realnie pewnie zappwiedz daty premiery bedzie w okolicach przelomu maja i czerwca bo zapowiadali krotki, ale intensywny marketing przed premierą.
O tym że krótki to nie słyszałem a jedynie że ma być kilku miesięczny. Mi się wszystko składa podobnie do cyklu ghostrunnera, na kolejnym gamescomie trailer Platige i publikacja dema, daty i największe wzrosty.
Przeżywałem na gamingu w 2019 do 2022 piękne chwile jak spółki typu jujubee, oml, Vivid, ecc games dały zarobić mi bardzo dużą kasę i wszyscy byli w szoku jak to rosło a gry były różne właściwie tylko GR był hitem teraz jesteśmy w innym miejscu a 3.68 to może paść w ciągu jednego dnia. Tu poziomy docelowe powinny być ok 12-15 zł przed premierą
Dnia 2026-04-08 o godz. 11:32 ~Adi napisał(a): > Przeżywałem na gamingu w 2019 do 2022 piękne chwile jak spółki typu jujubee, oml, Vivid, ecc games dały zarobić mi bardzo dużą kasę i wszyscy byli w szoku jak to rosło a gry były różne właściwie tylko GR był hitem teraz jesteśmy w innym miejscu a 3.68 to może paść w ciągu jednego dnia. Tu poziomy docelowe powinny być ok 12-15 zł przed premierą
jak na wishlist nie będzie top20 to nie ma opcji nawet na 8zł. Max to będzie 5-6zł