• Too Big to Fail Autor: messiah84 [89.76.57.*]
    Z tego co widzę to rząd Francji będzie robił wszystko żeby pomóc ORCO w "oragnięciu kuwety". Troszkę pewnie po buja. Ale ja nadal z uporem maniaka twierdze że ORCO da zarobić i to sporo, niby kryzys a oni w najlepsze kończą swoje inwestycję i powiększają zaangażowanie w niemiecki rynek. Same symptomy do upadłości.

Trzeba po prostu Cierpliwie poczekać :)

pozdrowienia dla tych którzy 3mają :)
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    pół roku - jesteśmy w punkcie wyjścia, nic się nie powiodło, ja to już z nerwów posiwiałem, ale trzymam, obserwuję forum we Francji tam też jest sporo ludzi, którzy wierzą w tę spółkę,
    jak narazie dzisiaj 2 z przodu
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~klubbe [89.108.253.*]
    o prostu komedia

jestem na granicy cierpliwosci

gorsze spolki to tylko ponar i petro i fon

• Re: Too Big to Fail Autor: ~wystarszony [188.33.181.*]
    Jak się dzisiaj zamknie poniżej 7E to trza spier.....
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Jak się dziś zamknie poniżej 7E to trza szykować się na zakupy !!!! :))))
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~lll [83.6.103.*]
    po ile to macie panowie?
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    Poleci jeszcze z -2% i ja będę na zero :/
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~shp [83.238.100.*]
    ja na 0 byłem pare dni temu.. .teraz to jestem na ostrym (-) i ani mysle oddać ze stratą.
    Oddam z zyskiem!, być może nie zarobie po drodze tyle ile mógłbym, ale trudno, jakoś to wytrzymam :)

pzdr
    shp
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~diesel [87.205.87.*]
    Dobra, pociesze was wszystkich.
    Moja srednia to 39,6. wiec teraz papierowo jestem sporo w plery. Teoretycznie moze byc jeszcze gorzej, bo linia trendu przelamana, wiec wieksze prawdopodobienstwo spadkow... ale ja tu jestem dlugoterminowo dlatego poki co sie nie boje... Poza tym mam troche infa z Pekao, ktore kredytuje nasz papier i tam mowia, ze powoli, powoli ale zaczynaja sie dogadywac, wiec powinno isc ku lepszemu....

31.12.2009 kurs OPG 59,60

Pozdrawiam
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~ostry jak przecinak [95.160.229.*]
    Papierowo!!! Dobre sobie.Widzę że większość z was wierzy że historia się powtórzy i Orco zachowa się jak Immo. A co będzie jeśli tak nie będzie ?
    Ja byłem na Immo gdy spadał na 88 groszy i jak odbijał, nie zarobilem na nim tyle ile mogłem ale nikt nie jest jasnowidzem a wtedy rok temu tu na tym forum jedno euro to był szczyt marzeń.
    Do rzeczy
    Chciałem wam napisać że Orco zachowuje się zupełnie inaczej niż Immo , na Immo były ostre zjazdy i ostre odbicia , papier był nieraz kilka razy zawieszany w ciągu sesji, była walka i niesamowite obroty, widac było zainteresowanie - na Orco tego nie ma .
    Fundamentalnie zaś to równiez zupełnie inna historia. Na Immo byl problem taki że Immofinaz był winien pieniądze bankom które to miały za ten dług przejać Immo i wysprzedać majątek, gdy akcje spadły do minimum c/wk wynosiła jakieś 0,1 - dziś gdy akcja Immo kosztuje 16 zł wycena ksiegowa jest zbliżona do tej którą ma Orco.
    No i jeszcze jedna duża różnica Immofinanz ma ponad 50 % akcji Orco Holding niecałe 10% - więc dla nich dodruk akcji to no problem.Będą emitować duzo i tanio.
    Na koniec Nie chcę nikogo namawiać do sprzedaży po obecnej cenie bo zapewne będzie okazji wyjść z tej ewidentnie ryzykownej inwestycji po lepszej niż dziś cenie ,ale na szybkie i dynamiczne ja bym tu raczej nie liczył bo wydaje mi się że naprawdę nie ma do tego podstaw i dziwi mnie ten optymizm posiadaczy i bezkrytyczna wiara w duzy i pewny zarobek.
    Ludzie - straty na akcjach nie są papierowe, to są rzeczywiste pieniądze a nie gra w Monopoly.
  • Budowa Sky Tower wznowiona, następna będzie Złota?! ;) Autor: ~Ice [65.199.222.*]
    j.w.
  • Re: Budowa Sky Tower wznowiona, następna będzie Złota?! ;) Autor: ~eeeekarl [82.207.140.*]
    tak , bedzie , jasne , za rok, albo i nie , slyszales cos o zlotej , jak nie to po co te pierdy , a kto ty jestes , investor , ty im dasz ta kupe kasy , co ty bredzisz ?????
  • Re: Budowa Sky Tower wznowiona, następna będzie Złota?! ;) Autor: ~shp [83.238.100.*]
    spokojnie, spokojnie... jeszcze będzie dobrze.
    co prawda na AT nie widać już nic optymistycznego, ale co tam AT.. AT się nie zna!

ja licze teraz tylko na spekule, bo ona moze chciec chwilowo podniesc kurs, aby potem znowu zwalic przy odpowiedniej cenie.

nie sądze aby orco nam dzis/jutro wystrzeliło z super -hiper info, ze dogadali się z kimś tam, gdzieś tam.

jak widać 27.10.2009 opublikowali info, o nowym darmoziadzie i mysleli, że ktoś to podchwyci.... z tego niestety wynika, że nie mają już czym się chwalić, to chwalą się, że komuś dali prace :(.
    tylko tyle i aż tyle.

ja tam siedzie cały czas na tym 'kochanym orco' i przy takiej stracie jaką mam- ani myśle wychodzić.

Natomiast jeżeli ktoś ma za 18-25 (pewnie takich już coraz mniej) to radze oddać półki jesteście choćby na +-0pln, - kupić zawsze możecie, a sprzedaż - nie zawsze(patrz. moja sytuacja) - to taka moja rada, z której sam niestety nie skorzystałem jak byłem na granicy zarobku/straty

pozdrawiam gorąco 3mających

shp
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    no nareszcie zielono!,
  • Re: Too Big to Fail Autor: ~shp [83.238.100.*]
    ja bym niestety tak sie nie cieszył (kurcze ale pesymista jestem)
    bardzo niskie obroty i do tego b. dobre dane z USA - oto dlaczego mamy zielono
    jezeli jutro bedzie tez zielono i to ponad 3-4%, to mozemy mówić o odwróceniu trendu....

pzdr
    shp
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,14 2025-09-25 13:49:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.