Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Too Big to Fail

Papierowo!!! Dobre sobie.Widzę że większość z was wierzy że historia się powtórzy i Orco zachowa się jak Immo. A co będzie jeśli tak nie będzie ?
Ja byłem na Immo gdy spadał na 88 groszy i jak odbijał, nie zarobilem na nim tyle ile mogłem ale nikt nie jest jasnowidzem a wtedy rok temu tu na tym forum jedno euro to był szczyt marzeń.
Do rzeczy
Chciałem wam napisać że Orco zachowuje się zupełnie inaczej niż Immo , na Immo były ostre zjazdy i ostre odbicia , papier był nieraz kilka razy zawieszany w ciągu sesji, była walka i niesamowite obroty, widac było zainteresowanie - na Orco tego nie ma .
Fundamentalnie zaś to równiez zupełnie inna historia. Na Immo byl problem taki że Immofinaz był winien pieniądze bankom które to miały za ten dług przejać Immo i wysprzedać majątek, gdy akcje spadły do minimum c/wk wynosiła jakieś 0,1 - dziś gdy akcja Immo kosztuje 16 zł wycena ksiegowa jest zbliżona do tej którą ma Orco.
No i jeszcze jedna duża różnica Immofinanz ma ponad 50 % akcji Orco Holding niecałe 10% - więc dla nich dodruk akcji to no problem.Będą emitować duzo i tanio.
Na koniec Nie chcę nikogo namawiać do sprzedaży po obecnej cenie bo zapewne będzie okazji wyjść z tej ewidentnie ryzykownej inwestycji po lepszej niż dziś cenie ,ale na szybkie i dynamiczne ja bym tu raczej nie liczył bo wydaje mi się że naprawdę nie ma do tego podstaw i dziwi mnie ten optymizm posiadaczy i bezkrytyczna wiara w duzy i pewny zarobek.
Ludzie - straty na akcjach nie są papierowe, to są rzeczywiste pieniądze a nie gra w Monopoly.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,14 2025-09-25 13:49:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.