A kto ma taką wyobraźnię?Tu nie chodzi tylko o wzrost surowca na świecie a przejęcie całej kopalni pytanie ile warta dla tego kogoś jest ta operacja?? I czy dobrze myślimy i się nie mylimy ,bo może się okazać że to banksterzy z US ej grają na krótko spekulacyjne i tu lepszy wróbel w garści jak kanarek na dachu!
Na cenę to tu nie ma mądrych. Gdyby nie ten układ właścicielski to dla takiej kopalni, w takim miejscu i czasie to i 200 nie byłoby za dużo. Trzeba patrzeć na timing czyli sprzedać na pierwszy wiarygodny sygnał o końcu wojny.
ja sprzedalem w tym i ubieglym tygodniu prawie wszystko co mialem, akcji na ponad 50k pln, mniej wiecej na zero... mialem je srednio kolo 5 lat, nie pytajcie dlaczego nie sprzedalem na wojnie w Ukrainie jak bylo pewnie 20k zysku czy ciut pozniej... wszyscy pisali 80 zloty bedzie ... juz nie bedzie
Dla mnie pułap sprzedaży zaczyna sie od 45 zł. Taka była oferta sprzedaży akcji przez Enea na rzecz Skarbu PanstW w umowie przedwstępnej. Skarb Państwa oczekiwał 75 zł. Dla mnie pułap sprzedaży to 45 - 60 zl