Pershing nie ma co cwaniakować, kiedyś miałem te akcje zarobiłem tylko 10% i szybko sprzedałem - teraz to chyba wejść się opłaci w okolicach 20PLN i nie przez to, że spółka jest kiepska ale dlatego, że "inwestory" grają na spadek - więc może rzeczywiście lepiej jest puścić niech spada. Dokupić to możesz zawsze spółka ma niezłe perspektywy wzrostu o ile nowy udziałowiec jej nie zabije.
JAK TO ZWYKLE NA GIEŁDACH BYWA, ZMIANA TRENDU NASTĘPUJE W MOMENCIE NAJMNIEJ SPODZIEWANYM.DZIŚ ODDAJA OD JUTRA MOŻE IŚĆ SZYBKO DO GÓRY.LEPIEJ KUPOWAĆ NA RATY MAŁE ILOŚCI CO JAKIŚ CZAS I DŁUGO TRZYMAĆ.A ODDAWAĆ PO WARTOŚCI KSIĘGOWEJ SPÓŁKĘ KTÓRA MA NOWEGO INWESTORA ? TO CHYBA BEZ SENSU
Oj AT strasznie kiepsko wygląda ( teraz to fundamentalna już się nie liczy niestety) prawdziwym testem może być obecny tydzień ( perspektywa przecięcie średnich kroczących 200/50 okresów wygeneruje sygnał sprzedaży - to raczej nieuniknione).
Specjaliści pewnie ustawiają wory na 17,60PLN tam powinno nastąpić odbicie.
Akcje znajdują się w trendzie spadkowym od 15 października 2009 - pocieszające to to, że standardowy cykl to 3 miesiące więc styczeń Polaqua'y przyjacielem:-)
Nie zrozumcie mnie źle - nie piszę, że taki będzie spadek i każę sprzedawać - może być inaczej i będzie rosło.
Dlaczego? Bo nie inwestuja własnych pieniedzy, tylko biednych ciułaczy. Ciekawe jaki genialny dyrektorek, z Pioneera który w zyciu przeżył najwyżej jedną hossę i bessę podpisał zlecenie na oddanie akcji po 27 zł, gdy ich srednia cena zakupu wynosiła ok 50zł. Jaki kraj, takie fundusze, politycy, drogi , klimat..........
chopy weźcie poczytajcie trochę a później wynurzajcie się na forum!
1. Skupienie akcji teraz jest takie, że żaden fundusz nie powalczy - wpływ na strategię firmy znikomy bo nowy inwestor trzyma większość w garści.
2. Fundusz ma wypracować zysk - jak idziesz do funduszu to wkładasz 100PLN i chcesz mieć więcej - skoro te akcje nie pracują to je wywalam - nie rokują też dobrze na najbliższe dwa miesiące - fundusz musi pokazać teraz, że jest najlepszy by przyciągnąć jeleni na inwestycje - koniec roku niebawem, nie dobrze wypadną ci co będą na szarym końcu.
Leszcz.
PS. ( jak uzbieram na akcje 1mln) będę podpisywał się: Starszy Leszcz, a jak będę miał 10mln to napiszę o sobie inwestor:-)