No właśnie że nie odpowiedział.
Spółka cały czas przynosi dochody.
Cs1 cały czas przynosi dochody, a CS2 na ten moment nie można stwierdzić czy również nie przyniesie dochodu.
Spadek o 36% byłby racjonalny gdyba spółka przynosiła straty, kilka lat z rzędu wypuszczała emisję akcji i wisiała by kolejna, a tak w tej sytuacji nie jest.
A, że tak spytam, zauważył ktoś jak się reszta rynku zachowuje. Czy wszyscy mają tylko te akcje i na inne nie patrzą? U mnie w portfelu dzisiaj wszystko na czerwono, a mam różne branże. Znów pomarańczowy namieszał i giełdy od rana były w dół. Była okazja, to tu jeszcze bardziej obsuwę zrobili. Poza tym idzie długi weekend to się część tradycyjnie pozbywa akcji.
Miałem tego nie pisać bo to forum (i to każdej spółki) to jedno szambo bez jakiejkolwiek merytoryki, ale normalnie mnie trzepie jak czytam takie inteligentne wpisy typu (gniot, ha ha ha itp) na zasadzie kopiuj wklej na każdej jednej spółce. Każda jest za wysoko i każda to bankrut. Tak od czasu do czasu przeglądam wpisy na tych które mam, ale mało tu jakiejkolwiek merytoryki.
Masz rację jak ktoś napisze coś konkretnego to zasypia go śmieciowe wpisy... Niestety święta zepsute.. Ciekawe czy zespół wypuści łatki czy sam świętuje...
No to wiesz jak się zaczął dzień na polimexie. Zresztą jak co drugi dzień. Też go miałem kilka lat i oddałem w tamtym tygodniu. Już za bardzo nerwowo się na świecie robiło i wyskoczyłem z kilku pozycji. Ba polimexie na szczęście z zyskiem. Ale nadal go obserwuję, chociaż też już mu. od lat zwiastują koniec
A jednak dopiszę te moje wnioski, chociaż pewnie mało kogo to interesuje.
Po pierwsze chyba bez sensu jest podpinać się pod taką lawinę i wywalać wszystko PKC. Jak już się ma stratę na tyle procent, to chyba lepiej poczekać co się wydarzy po tym "długim weekendzie". Ludzie trochę ochłoną i może w tym czasie coś się poprawi w wizerunku spółki (łatki, sprzedaż itp). Może nic pozytywnego się nie wydarzy, ale zawsze jest szansa że może jednak coś. Poza tym po takim zrzucie z reguły następuje jakieś odbicie. Na pewno nie na 12, ale pewnie będzie można wyjść wyżej niż wywalając PKC. Oczywiście nic z tego może się nie wydarzyć, ale te kilka dni zawsze daje jakąś szansę. Poza tym te "wywalane" akcje nie dematerializują się tylko ktoś to wszystko też zbiera. Też nie po to żeby stracić, tylko żeby kiedyś podbić cenę i wyjść z zyskiem. Jak ktoś cierpliwy, to też może poczekać na okazję wyjścia wtedy.
Kolejna sprawa to te wpisy na poziomie ucznia pierwszych klas podstawówki (zresztą pisane stylistycznie na takim właśnie poziomie). Najbardziej "jojcą" nad stanem spółek i odcinają akcjonariuszom ci, ktorzy podobno nie mają akcji. Ciekawe czy mają przyjemność z dołowania nieznanych sobie ludzi, którzy akurat tracą pieniądze, czy może chcą doprowadzić do tego, że obrzydzą im spółkę i żeby pozbyli się akcji zbijając przy tym cenę. Nie wiem, ale ja nie produkuję się na forach spółek z którymi mnie nic nie łączy. No chyba, że ci co te "inteligentne" wpisy zamieszczają jednak mają w tym jakiś interes?
Nie wiem, może za bardzo kombinuję? Ale chyba jednak nie.
Szkoda tylko, że ten tekst można wkleić na forum każdej spółki na tym forum.
Nie ma co się tutaj dziwić, spójrz na CDP, rekordowe przychody, a akcje niżej niż przez całe ostatnie półrocze... cała giełda jest na spadkach przez niepewność na rynkach. Wszyscy akumulują środki na wypadek gorszych czasów... jak to minie to giełda wróci do łask.
Zastanów się kto odebrał te akcję, nie rynek zarazem też nie rynek zebrał. Zorganizowana akcja pod napompowany komunikat. Ktoś tu pięknie zarobi. Na takiej niepewności która da się wyczuć łatwo odebrać akcje. Dna nie ma, mogą straszyć jak zechcą. Pamiętajcie, rynek kupuje przyszłość.
Teraz cierpliwości.
Pozdrawiam
Do twój podpis, w styczniu 2025, gdy hakerzy za 100 tys włamali się na ich stronę, pisaliście że ktoś zarobił kupując w panice tanie akcje i to była zorganizowana akcja aby zarobić na nich XD