Spółka jest w bardzo dobrej kondycji ma gotówkę pobudowali nową halę nakupili maszyn a niektórym zawsze mało zaraz napiszą że za mały zysk,tu będą bardzo duże zyski.
Jak będą duże zyski to będą duże wzrosty ale nic nie zapowiada że w tym roku, rynek nic tu w obecnej sytuacji nie zdyskontuje, raczej w tym roku marazm i powolne opadanie w kierunku C/Z 10
A ten zawsze swoje maszyny imodernizacja według ciebie to nic nie kosztuje a miliony które mają w zasobach firmy też nic nie znaczą dobre sobie.
jeśli firma ma miliony na koncie i nic z nimi nie robi to znaczy o fatalnym zarządzaniu i brakiem pomysłu na rozwój nie ma nic gorszego niż trzymanie gotówki w skarpecie. Chyba że to ja czy ty. A jak spółka ma dużo gotówki i nic z nią nie robi to dramat. Na szczęście ta sytuacja nie dotyczy PATENTUSA bo on notuje spadek gotówki o 50% r/r. NIe bardzo rozumiem co masz na myśli "zasoby" ale jeśli chodzi Ci o aktywa to też spadły r/r i to o malutkie 8,5 mln. kolega wyżej dobrze napisał, że to przerażające że ludzie inwestują a nic nie wiedzą o spółce. Ja dodam że przeraża mnie że wypowiadająsie o wynikach a nawet nie popatrzyli na bilans przez sekundę
Nie wiem ,dokładnie raportu nie analizowałem ,ale to drobnostka na szulerni w Wa-wie :))? Ale po mimo złych wyników rocznych i fatalnych prognoz na pierwszy kwartał kurs nie spada . Dlaczego nikt nie sprzedaje ? Coś chyba jest na rzeczy ??
-druga strona Medalu Co do środków,to trudno powiedzieć ,ile mają. ? Ale kapitały własne posiadają ok. 160 mln t.j.dużo.(sprawdzę w raporcie) O ile dobrze pamiętam z szkoły to są: środki trwałe+środki obrotowe + gotówka) - zadłużenie 160 :3=5,3 zł
Dnia 2026-04-02 o godz. 19:16 ~Laik napisał(a): > Nie wiem ,dokładnie raportu nie analizowałem ,ale to drobnostka na szulerni w Wa-wie :))? > Ale po mimo złych wyników rocznych i fatalnych prognoz na pierwszy kwartał kurs nie spada . > Dlaczego nikt nie sprzedaje ? Coś chyba jest na rzeczy ?? > > -druga strona Medalu > Co do środków,to trudno powiedzieć ,ile mają. ? > Ale kapitały własne posiadają ok. 160 mln t.j.dużo.(sprawdzę w raporcie) > O ile dobrze pamiętam z szkoły to są: > środki trwałe+środki obrotowe + gotówka) - zadłużenie > 160 :3=5,3 zł
jak to kurs nie spada? spadł o ponad 10% od publikacji wyników i jakieś 30% r/r ze szkoły też źle pamiętasz, albo do złej szkoły chodziłeś