Mezzo dalej sprzedaje oni są aż tak pewni że przegłosują na walnym emisję pod przejęcie mw raily. Muszą mieć większość 80% akcji zarejestrowanych na walnym. Wywalili w rynek okolo 2,5 mln akcji czy ktoś to odebrał powiązany z nową spółka czy ulica nakarmiona
Zbyt krótko tutaj jesteś. Mezzo przez ostatnie 7 miesięcy wywaliło już około 7 mln akcji z czego 80% na stracie bo kupowali powyżej 0,20 zł od Sławka Matula. Gdyby nie było sprzedaży z ich strony to teraz mielibyśmy cenę x10 wyżej bo oni blokują każdy popyt. I wszystko idzie raczej w rynek bo w innym przypadku już byśmy wiedzieli o nowym akcjonariuszu. Teraz wystarczy zaczekać aż skończą sypać i kurs będzie mógł pójść w swoją stronę bez tej podaży. Mezzo odnotowuje olbrzymią stratę na tej sprzedaży, ale może zostawią sobie mały pakiecik kilku mln akcji, który będzie miał potencjał do wzrostu razy x w przyszłości.
Jak Mezzo sprzeda to wówczas zaczniemy wyceniać spółkę zbrojeniową. I nie ma się co przejmować emisją bo każda z wyemitowanych akcji trafia w mocne ręce i free float będzie skrajnie niski. To z kolei da duży potencjał do wyższej kapitalizacji. W chwili obecnej spółka dla cierpliwych… Taka moja ocena.
Też mi się tak wydaje. Mezzo trzyma na siłę kurs na niskim poziomie pod emisję. Ja dziś na koniec sporo zabrałem, w sensie ten ostatni strzał na raz to moje. Albo wóz albo przewóz. Albo emerytura albo pośredniak. Się zobaczy.
Logiczne pytanie jakie się nasuwa: dlaczego Mezzo sprzedał kilka milionów akcji że stratą. Po co w ogóle kupił powyżej 0,2 zł skoro teraz sprzedaje po bardzo niekorzystnym kursie? Kupuje się chyba po to aby sprzedać z zyskiem a nie stratą. O co w tym wszystkim chodzi?
Jak oni chcą uchwalić emisję jak się pozbywają akcji jak już pisałem żeby to zrobić muszą mieć 80% akcji zarejestrowanych na walnym no chyba że są pewni że tylko oni będą
No a kto niby miałby tam więcej iść. Co najwyżej Michał Butscher który coś tam może ma, albo samo MW którym może Mezzo trochę dał poniżej progu. To czemu Mezzo oddaje ze stratą, racja jest dziwne, ale może taki jest zamysł żeby trzymać kurs jak najniżej pod emisję, aby się udała po korzystnej dla nich cenie i ilości, no i też zeszli właśnie poniżej progu jeżeli emisja się uda. Będą się kisić poniżej 5% z 10-13 mln akcji, a jak ich wartość skoczy na kilka zł czy tam dyszkę, albo dwie to wystarczy wyciągnąć kalkulator. Przy symbolicznym 10zł mają 100mln na czysto. Za taką kasę to chyba warto było im się fatygować w całą zabawę i później odejść w cień. Jak już nie raz pisałem, pożyjemy zobaczymy. Za 3 lata Lambo albo szambo.