• PanJan rzecze Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    O godzinie 3:00 w nocy naszego czasu Trump ma wygłosić orędzie. Analitycy spekulują, że może ogłosić wyjście z NATO.
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~Ja [91.38.116.*]
    Co to oznacza dla nas?
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~Mroczny [37.248.165.*]
    Powie, że rozważa, a nie że wychodzi
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~Ja [91.38.116.*]
    To że rozważa to już powiedział
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    No właśnie to już powiedział.
    Sprawa dla nas ma się dwojako.
    Dla nas obywateli to niedobrze.
    Dla nas właścicieli akcji to dobrze.
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~Zeus [37.30.42.*]
    W sytuacji, gdy wycofanie się z traktatu planuje prezydent USA, informację o swoich planach musi skierować najpierw do obu izb Kongresu, uzyskać poparcie Izby Reprezentantów, dwóch trzecich senatorów w Senacie USA i dopiero po zgodzie obu izb złożyć poprzez swojego ambasadora w sekretariacie NATO w Brukseli taką notyfikację. To dopiero uruchamia termin jednego roku, po którym następuje wystąpienie.

to tyle info ogólnego - samo info jak zwykle moż ewywołac pertrurbacje fluktuacje czyli zmienność ogólną ale dla przypomnienia w listopadzie sa ichnie wybory połowkowe czyli "ocena prezydenta" poprzez wymiane ludzi w Kongresie i Senacie - jesli okaza sie one dobre dla Demokratów to wtedy Kongres i Senat jest demoluja dzban trumpa i ma związane ręce w niemal każdym aspekcie w tym decyzyjności juz podjeteja ktora moga z aplcem w wiadrze uchylić.

Niemniej zmiennośc jest dobra ;) bo mozna zarabiać tylko wtedy kiedy rynki sie ruszaja.
  • Re: PanJan rzecze Autor: ~Uuu [109.206.213.*]
    Ee tam na pewno w zwiazku z przegrana wojna poda sie do dymisji. Przyzna sie do bledu spakuje walizki i słuch o nim zaginie. Taka moja spekulacja :)
[x]
NIEWIADOW 0,53% 18,95 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.