Dzieciaku
NASDAQ przez cały dzień poszedł do góry o ponad 4%
Grając NASDAQ masz dźwigie x 20
Aż taka to trudna matematyka?
PS
Gdy coś piszesz to najpierw pomyśl
Tak, ale przewidzieć, że pójdzie do góry. Ja spróbowałem, niestety zająłem krótką pozycję i w 2 godziny straciłem ponad 6 k zł. Ma Pan PanieAndrzeju jakiś cynk, w jaki sposób mógłbym odrobić tę stratę?
Czekać z ręką na kasie.
Ja nieraz gram sporą kasą i zamykam pozycję w tej samej minucie lub za 2-3-4 minuty
Nieraz trzeba poczekać... nawet kilka dni
Mam kilka tricków jak nie dać się ograć domu maklerskiemu
Ogólnie mogę powiedzieć chcesz żeby kurs poszedł do góry ...zagraj Shorta jak najmniejsza sumą wtedy z automatu idzie w odwrotną stronę niż był Twój ruch.... sprawdzone przez wielu inwestorów ...a ja gram duża ilością kasy odwrotnie niż grałem małą ilością.
Automat jeszcze przez kilka sekund gra bez reakcji na drugie moje działanie bo zareagował na pierwszą dyspozycję i można przez kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund zarobić dobra kasę.
Mam jeszcze inne sposoby ale to tylko dla mnie
Musisz dużo czytać o wynikach
Prawie każdego dnia są podawane wyniki dotyczące gospodarki
Musisz być na otwarciu sesji w Stanach o 15:30 bo wtedy jest największa zmienność nastrojów i często kurs w kilka sekund idzie 100-200$ do góry lub na doła często dużo dużo więcej
Dziś powinieneś mieć rękę na pulsie o godzinie 14:30 bo podają wyniki o stanie gospodarki Stanów Zjednoczonych i będzie mocno bujać
Powodzenia