Na razie zamykam pozycję na GPW. Jaz zawsze było miło mi goscić na LPP. Na pewno w tym roku będę gościł w hotelach PURO. Pozdrawiam Pana prezesa, wszystkich pracowników lpp oraz akcjonariuszy. Jeszcze raz wszystkiego naj na przyszłość i do zobaczenia w spokojniejszych czasach
Przyznam, że też czekam z wyjściem na wyższe poziomy. Zobaczymy co się będzie działo po odcięciu zaliczki dywidendy. Chociaż korci mnie realizacja zysku przynajmn iej na części akcji. Myślę o nowym samochodzie.
Cóż, ja już mam 52 lata i powoli zaczynam myśleć o zakończeniu kariery zawodowej, również tej spekulanta giełdowego. Dywidendy z akcji TSGames, LPP, Orlenu i GPW już wystarczyłby mi na skromne życie, a jestem przekonany, że będą rosły. Szczególnie liczę właśnie na wzrost dywidendy z LPP. Rozwój spółki i zmniejszania capexu w kolejnych latach powinno pozwolić na wypłate dywidendy około 2000 zł na akcję za rok 2027. Podobnie liczę na wyraźny wzrost dywidendy z TSGames i GPW. Ze spółek niedywidendowych mam jeszcze Answear, którego wyniki zawiodły w Q4 2025, ale liczę, że w ciągu 4-5 lat również zacznie wypłacać dywidendę.