Szkoda, że wczoraj w Orlenie nie była po 8 zł. Też byś się tak cieszył? Nie widzisz, że to manipulacja. Podbicie ceny, żeby wykazać jacy sa dobrzy?
26 marca tuskowe media liczyły od ceny średniej, a nie ceny z Orlenu. Wtedy byla to cena 7,14 czyli minus 1,20 to 5,94.
Czarnek trzy tygodnie temu złożył taki projekt. Dlaczego tyle zwlekano i łupiono Polaków?
We wtorek Minister Energii określił w obwieszczeniu opublikowanym w Monitorze Polskim, że cena maksymalna dla benzyny silnikowej bezołowiowej 95 z uwzględnieniem VAT wyniesie 6,21 zł.
A do świąt jeszcze 4 dni. Od wczoraj 5 gr w górę, czyli razy 4 dni to do świąt ok. 16 gr. Po co było obiecywać 1,20 zł, 5,94?
"Wszyscy powinniśmy zobaczyć ceny obniżone. Około 1,20 zł na litrze każdego z paliw. Maksymalna cena detaliczna będzie ustalana każdego dnia przez ministra energii. Podstawą do jej wyliczenia staną się aktualne hurtowe notowania surowców oraz minimalne koszty operacyjne ponoszone przez stacje – zapowiedział Donald Tusk."
Jeśli piszemy o kwocie 100 to około to 90 i 110
(to tak abyś zrozumiał tumanie)
Od kwoty 12 (czyli też 1,20) to 11 lub 13.
Czyli jakies około 8-10%
Mam nadzieję że zrozumiał co znaczy około
Ps.xhoc wątpię szczerze
Dla ludzi z zachodu Lublin leży koło Rzeszowa
Dla ludzi ze wschodu Wrocław leży koło Zielonej Góry
Prościej już nie można tłumaczyć
Zrozumiało dewaitisa?
Tak trzeba z tobą tumanie pisać.ty rozumiesz takie krętactwo bo uprawiasz większe.to dociera wreszcie że około 1,2 to 1,3 jest około bo Lublin nie leży około 200 km tylko 197 km
Czyście oczadzieli z tą dyskusją? Przedwczoraj na SHELLu płaciłem za benzynę 7,09, ale na BP widziałem też 7,38 zł. Więc jeżeli ma być 6,19 zł za litr, to i 1,20 zł, jak i 1 zł obniżki mniej więcej pasuje do wyniku. Najważniejsze, że jest to znaczna obniżka, dla kierowców OK, ale spółce marże i zyski ściśnie...
Jeśli ropa będzie coraz drozsza to Orlen będzie miał cora większy problem - dlaczego ? Bo rząd będzie na siłę cisnął na koncern wszelkimi metodami żeby zachować pozory i dalej szerzyć propagandę sukcesu dobrych decyzji ….wlasza ważniejsza niż wyniki 1 spółki ,,,
Jutro 4 gr taniej niż dzisiaj, bo ludzie jadą na święta. A w sobotę i niedzielę podbitka, bo ludzie będą siedzieć w domach i w poniedziałek wielkanocny obniżenie z tej podbitki, bo wszyscy będą wracać. Od wtorku w górę.
"Jutro 4 gr taniej niż dzisiaj" co oznacza, że tak jak wskazałem wcześniej, kolejny raz minąłeś się z prawdą pisząc "I każdego dnia benzynka w górę" :)