• Kurs USD a wyniki Autor: ~Fenomenolog [94.75.73.*]
    Jutro koniec kwartału kurs USD/PLN niższy niż rok temu ale....no właśnie proszę o komentarze.
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~konek [131.229.197.*]
    kurs jest minimalne nizszy po ostatnich wzrostach, widze ze ruszyla u nich rekrutacja na nowe stanowiska. Jak dla mnie z ebbidy na poziomie 5mln przeskakuja na ebidde na poziomie 8mln. Jedynie co średnio rozgrywaja to zabijanie plynnosci. Acz ja nie rozgrywam tego na tygodnie :) ciekawe czy po dobrych wynikach za IV kw. cos sie ruszy
    wypłaca pewnie znowu 1.25 dywidendy info na dniach.
    Dzisiaj nawet czytalem artykula ze na swiecie do AI i analize licza sie dobrej jakosci dane.
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~Konek [37.30.44.*]
    Wyniki plus minus jak sie spodziwalem.
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~Konek [37.30.44.*]
    Cena do zysku im mocno spadnie do 35, ciekaw jak im pojdzie ikw. Bo te 28% to ok ale bez szału przy spadającym dolarze
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~Fenomenolog [31.175.34.*]
    Tak jak napisał BOŚ. Wyniki muszą być minimum +25% ale w PLN żeby tutaj coś zaczęło się dziać
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~Konek [196.3.50.*]
    moje przemyslenia, najbardziej zblizona spolka do cld jest liveramp czy lotame, lotame zostalo przejete, ale liveramp jest gieldowe ma c/z 35, jakby nasi robili te 18mln to przy kursie 3.6 co moze sie utrzymac to mam 64mln przychodu a kosztow maja 10mln kwartalnie, roznice kursowe juz nie powinny tak ciazyc, to powinnismy miec okolo 24mln zysku to przy c/z 35 daje 840mln to kurs 160, od takie moje excelowe wyliczenia. w kazdym razie nawet te 25% miesiecznie to juz nie jest najgorzej a prezes rzucil ze spodziewaja sie wyzszych dynamik w przyszlosci. Pamietajmy tez ze od 2027 odejdzie spora czesc amortyzacji to zysk bardziej zblizy sie do ebbidy.
  • Re: Kurs USD a wyniki Autor: ~muu [188.146.165.*]
    oglądałem właśnie jutuba z ostatniego omowienia wyników 2025, to co zwróció moją uwage to dużo wyjaśniania na temat róznic kursowych i rożnych walut. coś mi tutaj nie gra, musze to przemyśleć bo nie sądze aby firma osiągając duże zyski w walucie obcej tak łatwo puszczała z dymem kase na różnicach kursowych. straty sa ogromne a mogliby to wypłacić w dywidendzie. jak ktoś ma więcej wiedzy to może sie podzieli nią tutaj
[x]
CLOUD 1,08% 74,80 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.