• Mali ale duzi Autor: ~Krzysiek [37.31.58.*]
    Po powrocie na ciągłe mam nadzieję że pojawi się handel, większe wolumeny. Ciekaw jestem czy wśród akcjonariuszy są tacy co maja 1- 4,99%, czy tylko sama drobnica jest tutaj - Jak sądzicie??
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Paweł [46.134.122.*]
    Ktoś się bawił w TKO w ostatnich dniach prawie milionem akcji. Wątpię by większościowym chciało się robić takie cyrki (o ile w ogóle im wolno). Myślę, że jest tu kilku graczy pod progiem, ze znacznym pakietem. Dlatego też kurs jest cały czas trzymany. Chcą wydębić ile się da po taniości zanim będzie sekwencja pozytywnych info ze spółki.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Krzysiek [37.31.58.*]
    Przy takich obrotach jak ostatnio to trudno sprzedać 100-200K akcji a jak ktos ma 1 lub 4 mln to nie możliwe.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Qwerty [79.162.30.*]
    Na przestrzeni ostatnich miesięcy były już nieraz takie zagrywki z TKO więc nic nowego. Badają rynek, tylko co tu badać jeżeli nie ma popytu?
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Paweł [84.40.159.*]
    Na przestrzeni ostatnich ponad dwóch dekad widziałem dziesiątki spółek, na których było "zerowe" zainteresowanie i na które był "zerowy" popyt latami, po czym w kilka sesji na niskich obrotach były robione pompki w górę kilkaset %, w niektórych przypadkach ponad 1000%. Tak wygląda zabawa na NewConnect. Jak ktoś nie umie być cierpliwym albo udaje, że nie wie jak się w te klocki tutaj gra, to albo chce się narazić na śmieszność, albo próbuje zniechęcać odwiedzających to forum. Za dużo już razy widziałem te wielkie zlecenia w arkuszach trzymane całymi miesiącami, po czym z dnia na dzień znikała cała podaż. Te patenty są powielane do znudzenia bo są skuteczne. Parę osób zawsze odda swoje pakiety za bezcen, po czym pluje sobie w brodę widząc późniejsze wzrosty. Powtórzę to jeszcze raz; kapitalizacja tej spółki jest niewiele wyższa od wartości majątku i aktywów wykazywanych w raportach, a spółka została uzdrowiona przez te kilka lat przez nowych właścicieli przynosi konkretny, może nie kosmiczny, ale pewny zysk, a do tego co najważniejsze ma projekt wart więcej niż cała obecna wartość majątku tej spółki (nie wierzę, już w kolejne komplikacje i zmiany terminów, ale to moja opinia). W odpowiednim czasie rynek to wyceni.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Qwerty [79.162.30.*]
    Tutaj już nie ma od kogo wyssać tych akcji więc takie udawane TKO typu 5 groszy już nikogo nie dziwi, ostatnia taka zagrywka to był bodajże przystanek na 12gr, ale to też była chwila i ktoś to zdmuchnął. Niech to poleci i na złotówkę to będzie szczyt czego każdemu życzę.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~_m_ [83.26.185.*]
    Na 1 zł to będzie pierwszy przystanek. Póki co będzie czekanie i moment z 0,15 zł.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Prezes [89.206.58.*]
    A kto Ci powiedział że będzie powrót na Ciągle.
    Będziecie tu wisieli na fixach do lata:))))
    15 minut minęło i musi się wbić przed mój wpis. Czego tu warujesz jak nie masz akcji? Wiesz co to kwartalna segmentacja spółek, co to NC Alert, NC Base? Na celowe wprowadzanie ludzi w błąd i sianie dezinformacji są paragrafy i życzę byś kiedyś poniósł odpowiedzialność, bo zapewne nie tylko tutaj siejesz ferment dzieciaku.
    No dobra powiedzmy, że dałem się wyprowadzić z równowagi prowokacyjnym wpisem, będąc precyzyjnym musi być uchwała GPW o przywróceniu spółki do notowań ciągłych, więc istnieje szansa, że ich jeszcze nie będzie od 1 kwietnia. Zobaczymy czy spółce zależy na zmianie notowań czy zechcą sobie jeszcze dać czas.
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~Sarbb [104.28.45.*]
    Uchwała już wisi na stronie NC od wczoraj od 18:30
  • Re: Mali ale duzi Autor: ~vklf [31.61.228.*]
    Taka uchwała już jest i na jej podstawie następuje zmiana systemu notowań wynikająca z segmentacji. Jest to napisane na pierwszej stronie komunikatu https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/uchwaly/2026/SEGMENTACJA_NC_03_2026.pdf 
    "Zgodnie z § 2 ust. 4, § 3 ust. 2 oraz § 4 ust. 2 Uchwały Nr 646/2016 Zarządu Giełdy z dnia 23 czerwca 2016 r. z późn. zm. szczególne oznaczenie nazwy akcji emitentów w serwisach informacyjnych Giełdy i na stronie www.newconnect.pl, a także zmiana systemu notowań wynikająca z weryfikacji i kwalifikacji akcji do segmentów rynku NewConnect dokonanej według stanu na dzień 26 marca 2026 r., nastąpią począwszy od dnia 1 kwietnia 2026 r. "

Osobna uchwała dla konkretnej spółki jest potrzebna gdy notowania są całkowicie zawieszone albo gdy zmiana systemu notowań następuje na skutek innej przyczyny niż segmentacja.
    Dzięki Panowie, na szczęście są tu też ludzie merytorycznie piszący. Zamieszałem bo już sam zacząłem grzebać w internecie czy aby na pewno wyjście z alertów jest równoznaczne z przywróceniem notowań ciągłych. Trudno czasem nawet w dobie AI znaleźć precyzyjną odpowiedź na swoje wątpliwości.
[x]
BRAS -3,53% 0,25 2026-03-27 15:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.