3 miesiące na postawienie funkcjonującej fabryki, optymistycznie zakładając że mają już działkę, fundusze i wszelkie pozwolenia. Spółka, która nie ma żadnego doświadczenia w takiej masowej produkcji. Odpowiedz sobie sam czy jest to realny termin, czy może raczej wabik na niezbyt lotnych inwestorów
Ja raczej widze to na tą chwilę jako warsztato/montownie na wzór ukraiński(na co i tak znajdzie sie popyt). A jesli pokaza zautomatyzowany system produkcji to sam bedę hypował. Lotne hasła a reszta jak to Zenek powiedział czas pokaże...
Póki co mamy tylko obietnice gigafabryki a nie choćby projekt tego zautomatyzowanego systemu produkcji. Od automatyzacji produkcji jest na rynku już wiele polskich firm z doświadczeniem, którego nie ma kilkunastoosobowa spółka która postanowiła podpiąć się pod aktualnie chodliwy temat dronów. O ile nie pójdzie na to choćby złotówka z publicznych pieniędzy to nie mam nic przeciwko, niech postawią sobie kilku studentów na zleceniu żeby klepali drony w schowku na miotły. Tylko niech Andrzej nie zapomni im zapłacić
Szkoda że przychodzą tutaj osoby które nie czytają bądż nie mają pojęcia o spółce.
W czerwcu ma ruszyć budowa fabryki.
A grunt jest już zarezerwowany, bodajże kosztowało to 2mln złotych.
Takie informacje nie są trudno dostępne.
A propos informacji i nie pokazywania faktycznych dronów.
Na stronie Sygnis.Tech możecie znaleźć zdjęcia dronów.
Oczywiste jest to że nie pokażą za dużo bo jest to branża obronności.
Polecam się do edukować niż pisać na forum.
Zysk lubi ciszę.
Tylko nie jestem pewien czy mówił to dokładnie wtedy, ale gdzieś przez cały webinar pojawia się taka informacja.
Nie chce mi się specjalnie szukać.
Pozdrawiam.
Mają doświadczenie w optymalizacji procesów produkcyjnych, ale raczej nie pozytywne. Ostatnia próba optymalizacji Zmorpha w wykonaniu prezesa zakończyła się jego sprzedażą za 1zł i porzuceniem pracowników bez wypłat.
Boli, że zamiast samych naganiaczy pojawiają się tutaj też komentarze ludzi, którzy mieli do czynienia z prezesem i wiedzą ile warte są jego obietnice? Ostatni wyrok sądu, który został opublikowany na linkedinie to też podstęp chętnych na tanie akcje?
No mnie obchodzi np. czy spółka robi żenujący spektakl z niepłaceniem pracownikowi pensji. Mnie jako akcjonariusza. Bo pewnego dnia mogę być takim pracownikiem i też wolałbym, żeby kogoś to obchodziło.
Ale mniejsza z tym, ktoś wyżej zauważył, skoro sobie radzi, to po co taki cyrk?