• Dawać na 2zl Autor: ~Znawca [31.0.48.*]
    Przecież to było po 40zl
  • Re: Dawać na 2zl Autor: erj007 [91.94.108.*]
    Było po 40zl jest po 60 gr. Ładnie Marcinek przewiózł udzialowca na bajeczkach o grach
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~JanuszB [45.134.212.*]
    Dnia 2026-03-27 o godz. 14:15 erj007 napisał(a):
    > Było po 40zl jest po 60 gr. Ładnie Marcinek przewiózł udzialowca na bajeczkach o grach

Wtedy to był megabalon, a teraz to balonik z C/WK=2,86, ale jeszcze drogo.
    Ta spolka nie ma nawet swojego biura. Skąd ta ich wartość? Ewentualnie jakieś gry które mogą sprzedać ale to w większości gnioty
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Znawca [31.0.63.*]
    Inwestycje w ropę srebro i złoto nocne uderzenie było
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~zatopiony [109.243.69.*]
    W serwisie LinkedIn założyciel studia, Martin Kwaśnica, opublikował następujące oświadczenie:
    Dzisiaj, po prawie 12 latach, firma Cherrypick Games ogłosiła, że złoży wniosek o ogłoszenie upadłości.
    Działam w tej branży od 2005 roku – to już 21 lat tworzenia, wydawania i kochania gier. Cherrypick był najdłuższym i najbardziej osobistym rozdziałem tej podróży. Zaczynaliśmy jako trójka założycieli z wielkim pomysłem i niewiele więcej. W szczytowym momencie zatrudnialiśmy blisko 50 osób w firmie oraz współpracowaliśmy z rozbudowanymi zespołami zewnętrznymi. Wprowadziliśmy firmę na giełdę. Stworzyliśmy gry, w które grały miliony ludzi: My HospitalTouchdown HeroKingdoms: Merge & Build i wiele innych. To tytuły, z których do dziś jestem dumny.
    Podjąłem decyzję, by zostawić za sobą rynek mobilny i wrócić do gier na PC i konsole. Powrót do korzeni. Powrót do miejsca, gdzie narodziła się moja miłość do gier. W zeszłym roku wydaliśmy ANGST i włożyliśmy w to wszystko, co mieliśmy.
    Chcę wierzyć, że zrobiłem wszystko, co możliwe, by Cherrypick Games mogło dalej działać.
    Dziękuję wszystkim, którzy byli częścią tej podróży: członkom zespołu, członkom rady doradczej, partnerom, graczom. To wy byliście sercem tego wszystkiego. Późne noce, premiery, zmiany kierunku, zwycięstwa i porażki. Nic z tego nie miałoby znaczenia bez ludzi, którzy pojawili się i dali z siebie wszystko.
    Dziękuję naszym akcjonariuszom za zaufanie i wsparcie przez te wszystkie lata.
    Bądźmy szczerzy: założenie i prowadzenie własnej firmy nie jest racjonalne. To zajęcie tylko dla tych, którzy w równym stopniu kochają zgiełk, ból i zyski.
    Mimo że tracę to marzenie, jestem wdzięczny za tę podróż.
  • Re: Dawać na 2zl Autor: odbije_nie [46.205.199.*]
    no a oni sami we dwojke tego nie uciagnał? teraz chociaż 200k wiecej rocznie bedzie zostawalo bo jeden prezes do wyciagania hajsu mniej
    Tera spolka odżyje. 200 koła mniej dla prezesa, pięknie zarządzał biznesem spolka na stracie a on sobie wypłatę. A teraz uczuciowe wpisy na LinkedIn hahaha... Ale on jest żałosny
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~ADS [82.214.139.*]
    Treść wpisu jest jednoznaczna: wniosek o upadłość to koniec, a nie wybieg formalny. Ja to odczytuje, jakby prezes nie widział szans na ratunek.
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Figi [91.193.208.*]
    Tutaj może się wydarzyć wszystko...więc czekać spokojnie...tak cZy inaczej nowa gra pojawi się lada moment i wszystko zależy jak zostanie przyjęta...
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Nm [195.85.209.*]
    co tu ratować? Nie mają żadnej gry która dawałaby jakiekolwiek realne zyski, w Angst w najlepszym momencie grało niecałe 200 osób. Nie ma produktu, forsy, pracowników. Szczerze to jaki sens ma połączenie z CHP dla Even Horizon? Wejście na NC w zamian za przejęcie cudzych długów? Przecież to się w ogóle nie klei…
    Z drugiej strony jak można 6 czy 7 lat mamic ludzi perspektywą gry która ma dać miliony zysków gdy jedyną formą reklamy były chyba tylko posty na LI z 5 polubieniami??? Zamiast zatrudnić speców od reklamy, porządnego dyrektora finansowego który będzie trzymał budżet w ryzach, wykorzystać relacje z Apple to rozpier…li spółkę na strzępy. A jeszcze niedawno porównywało się ich z techlandem…
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Figi [91.193.208.*]
    Może wejdą w to zmiana nazwy na NC...bardzo realne, dokończą grę i zaczną Snipera jeszcze wszystko jest możliwe a przejęcie taniej spółki za grosze ma sens szczególnie takiej w upadłości...wejście tyłem na NC
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~ADS [46.112.4.*]
    Teoretycznie jest to możliwe - jak pisałem, wszystko zależy od wartości IP oraz pomysłów głównych właścicieli i ewentualnych inwestorów. Fakt, spółka jest tania: średnie mieszkanie w Wawie kosztuje więcej. Ale ma też długi - pytanie, czy znajdzie się odważny gotowy wziąć je sobie na głowę. Czas pokaże - tu jeszcze mogą być zwrotu akcji (choć wpis Kwaśnego na LI wskazuje, że on nadziei nie ma).
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Napewnobezinteresown [31.61.249.*]
    Czemu taki wzrost?
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~ADS [82.214.139.*]
    Inwestor zbiera i nie liczy się z kosztami XD
  • Re: Dawać na 2zl Autor: ~Wardon [188.146.152.*]
    No właśnie kto to teraz kupuje?
    Chociaż do końca dnia będzie pewnie -20%
[x]
CHERRY -15,32% 0,42 2026-05-27 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe