Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,20 zł , zmiana od tamtej pory: -91,58%

Re: Dawać na 2zl

W serwisie LinkedIn założyciel studia, Martin Kwaśnica, opublikował następujące oświadczenie:
Dzisiaj, po prawie 12 latach, firma Cherrypick Games ogłosiła, że złoży wniosek o ogłoszenie upadłości.
Działam w tej branży od 2005 roku – to już 21 lat tworzenia, wydawania i kochania gier. Cherrypick był najdłuższym i najbardziej osobistym rozdziałem tej podróży. Zaczynaliśmy jako trójka założycieli z wielkim pomysłem i niewiele więcej. W szczytowym momencie zatrudnialiśmy blisko 50 osób w firmie oraz współpracowaliśmy z rozbudowanymi zespołami zewnętrznymi. Wprowadziliśmy firmę na giełdę. Stworzyliśmy gry, w które grały miliony ludzi: My HospitalTouchdown HeroKingdoms: Merge & Build i wiele innych. To tytuły, z których do dziś jestem dumny.
Podjąłem decyzję, by zostawić za sobą rynek mobilny i wrócić do gier na PC i konsole. Powrót do korzeni. Powrót do miejsca, gdzie narodziła się moja miłość do gier. W zeszłym roku wydaliśmy ANGST i włożyliśmy w to wszystko, co mieliśmy.
Chcę wierzyć, że zrobiłem wszystko, co możliwe, by Cherrypick Games mogło dalej działać.
Dziękuję wszystkim, którzy byli częścią tej podróży: członkom zespołu, członkom rady doradczej, partnerom, graczom. To wy byliście sercem tego wszystkiego. Późne noce, premiery, zmiany kierunku, zwycięstwa i porażki. Nic z tego nie miałoby znaczenia bez ludzi, którzy pojawili się i dali z siebie wszystko.
Dziękuję naszym akcjonariuszom za zaufanie i wsparcie przez te wszystkie lata.
Bądźmy szczerzy: założenie i prowadzenie własnej firmy nie jest racjonalne. To zajęcie tylko dla tych, którzy w równym stopniu kochają zgiełk, ból i zyski.
Mimo że tracę to marzenie, jestem wdzięczny za tę podróż.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CHERRY -10,92% 0,52 2026-04-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.