• 4,75 za akcje mbf Autor: ~s1tock88 [31.0.113.*]
    Na tyle wycenia sie projekt drony-miny , a czy prawda jest taka że rk sie wyzbywa ? zatem cena jeszcze za wysoka bo chetnych brak - bilionerów politycznych bo realnie to pracownik budzetowy
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Marko [188.146.130.*]
    Wszyscy chyba już zauważyli, ze po tych ,,wspaniałych w efekty'' targach temat dronów Irydy kompletnie zniknął. Tam wydarzyło się coś, o czym nie chcą i boją się powiedzieć w sprawie ich makiety. Podejrzewam, że ,,wystąpiło'' zerowe zainteresowanie tym tekturowym latawcem i takie są efekty na giełdzie . Ściemniali , ściemniali, aż zgasło światło w ich ,,genialnym'' projekcie. Zauważcie również, że to samo, tylko od jeszcze dłuższego czasu dzieje sie z kolejnym ,,sławnym'' Mallardem. Temat zniknął i zainteresowanie Brzoski również, co było fikcją oczywiście od samego początku. Normalna firma przy takim zachowaniu na giełdzie i takich wynikach za IV kwartał 25, jakie podała reagowałaby i przekazała konkretne info , co z tymi tematami się dzieje, ale to firma normalna. Ci schowali główkę w piach i milczą i czekają nie wiadomo na co. Z takim podejściem tej firmy nie może być mowy o jakimkolwiek sukcesie w sytuacji, gdy ciągle nie mają kasy, tylko drobne. Z czym do ludzi, z czym do poważnych firm już produkujących drony, które już w kwietniu będą testowane w ramach OSA ( oni wklejają tylko info o OSA na x ) , a nie piszących o nich bajki jak Mbf.
    Potwierdzeniem tych i innych faktów jest ich milczenie i coraz to głupsze pomysły, jak np. pseudo emisyjka akcji, która na stoisko na targach nie wystarczy, a co dopiero na tworzenie dronów.
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~s1tock88 [31.0.117.*]
    Masz rację , ja piszę w skrócie bo mam blokadę cezora .Znam , albo inaczej ONI mnie znają osobiście , co robi rk i dlaczego ,a on tam rzadzi , moge zapewić - idzie o to ZEBY BYŁ POMYSŁ - akcje pójdą w rynek -REALIZACJA _ ha ha ha - sie zobaczy
    Mnie też zablokowali na x i co chwilę blokuje moderator na tym forum, jak tylko podam przykłady nieścisłosci. Muszę tekst przerabiać, aby przeszło przez ich zasieki, ale dziwię się tylko, że inni dają z siebie robić balonów, szczególnie ci, co się chwalą, że mają tyle akcji tej spółki. Ja mam trochę i nie chce mi się bawić w sprawy formalne z tym tematem, ale że inni biernie się przyglądają temu, co wyprawiają...Dziwne, jeśli miałeś już z nimi doświadczenie w tych sprawach, że jeszcze robią takie numery. Ktoś wreszcie zacznie to szczegółowo sprawdzać co jest prawdą, a co nie i zacznie działać.
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Mat [37.30.44.*]
    Już pisałem . Kowalski z ulicy już się nie da nabrać na trefne (jak się okazuje) espi. Spółka zniknie bo nikt tego kupował już nie będzie . Że też tyle lat trwa ten proceder ale co się dziwić. Antek świt naraził państwo na tyle milionów straty i nic nikomu nie udowodnił a dalej siedzi w sejmie i głosuje . Rk i j.cz siedzą na byslawskiej i myślą co poszło nie tak . Przecież pan Rafał dał serduszko i miało być 12mln euro . A tu makieta z papieru i stoisko 3x większe . Mbf jest nagi . Leży i kwiczy . A będzie jeszcze ciekawiej … jak zaczną spływać pisma o wyjaśnienie tych espi . Wszystko do sprawdzenia
    Bankier "umywa " ręce , gdy wyszły przekrety sprzedazy akcji vabuna poprzez spólki powiazane / kara 600 tys zł była po kilku latach/ ,-wywalano akcje a szły ESPI o umowach np.lotniska UK , a tam juz nie było produkcji vabuna
    Teraz jest podobnie - drony / wywalone akcje po 10 zł a resztówki do 1,5 zł pójdą bo miny będą /
    Widzę, że masz wiedzę o ,,dokonaniach'' tej spółki. Ja wszedłem przypadkiem i nie jestem aż tak z nią ,,związany emocjonalnie'', tylko kasowo. No ale jak wszedłem, to i wyjdę, natomiast mam do jej sposobu komunikacji i jej działalności przez ten krótki okres czasu, który ją obserwuję ,mnóstwo zastrzeżeń, dlatego dziwię się, iż inni tak lekko to odbierają.
    historia
    "W imieniu Zarządu spółki chciałbym poinformować, iż Komisja Nadzoru Finansowego nie kontaktowała się z nami celem uzyskania jakichkolwiek wyjaśnień odnośnie prowadzonej przez nas działalności. Chciałbym jednoznacznie stwierdzić, że nigdy nie przyjmowaliśmy i nie przyjmujemy wkładów pieniężnych w celu obciążenia ich ryzykiem.

Robert Krassowski, Prezes Zarządu,
    Alkor Trade Sp. z o.o.

Uuuu, niezły z niego as, co za śmieszne teksty uskutecznia. Faktycznie, takie teksty do akcjonariuszy też dużo mówią...A co to była/jest za społeczka ta Alkor Trade? Profil działąlności taki sam jak mbf to znaczy wszystko i nic?
    Poczytaj ,mentalnosc sie nie zmienia , pisałem kilka razy - dlaczego nie jest prezesem zarzadu i co sie stało w 2020 roku
    OK, będę miał trochę czasu to sprawdzę społkę i delikwenta.
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Wardon [188.146.154.*]
    A myślicie ze dostaną jakieś dofinansowanie z SAFE na projekty?
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~DrHaus [176.122.240.*]
    ani grosza
    Z taka kartoteką ?Firma prywatna nie da kasy , dlatego problem z inwestorami , LIST INTENCYJNY daje mozliwosc kontroli FIRMY -MBF a co dopiero kasa kontrolowana przez UE
    raport roczny - zastrzezenia - umieja czytać
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Tomek [83.25.232.*]
    Na jakie projekty ?
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Wardon [188.146.154.*]
    Drony - IRYDA
  • To gdzie drony ??? Autor: ~Mat [37.30.44.*]
    Ostatnia wzmianka 19.12.2025
    Jeśli te testy są. Podobne do ich espi to śmiem wątpić czy w ogóle jakikolwiek się odbyły . Chyba że w biurze na byslawskiej w deluxe ski jumping
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Tomek [83.25.232.*]
    Przecież oni żadnego wniosku nie złożyli na tą niby Iryde
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Mat [37.30.44.*]
    Oni dopiero się w marcu 2026 obudzili że jednak warto byłoby się starać o finansowanie . A pierwsze wzmianki o konsorcjum były w sierpniu 2025 . Gdzie Rzym gdzie Krym. Ostatni poważny sukces tej spółki mem to 3x większe stoisko i wrzucanie śmiesznych ich zdaniem gif-ów na swojego x-a . Ludzie potracili pieniądze kupując ich akcje ale ludzie się podniosą - oni już nie . Wyobrażacie sobie że ktoś się teraz da nabrać na ich niby temat związany z minami ? Hehehe . Po tym jak miały być drony a z dronów została makieta na pamiątkę
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Marko [188.146.132.*]
    Mam coraz większe obiekcje,że oni w ogóle coś zrobili w tych tematach, poza produkcją espi. Gdyby coś mieli, to by się tym chwalili, tym bardziej, iż produkcja dronów w innych firmach idzie pełną parą. Wątpię, aby dostali jakąkolwiek kasę od kogoś, skoro nic nie pokazują, no chyba, że obowiązują ich same.klauzule poufności, w co nie wierzę. Aby dostać kasę trzeba coś pokazać, poza listami. Jeszcze się łudzę, ale coraz mniej, chyba po prostu dałem się nabrać. Pożyjemy zobaczymy, ale ich milczenie też jest wymowne po tych targach. No i ta śmieszna emisyjka akcji, wygląda na ratunkową.
  • Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Realnie [37.225.38.*]
     Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Mat [37.30.44.*] 2026-03-26 15:18
    (...) Ludzie potracili pieniądze kupując ich akcje (...)

Wypowiadaj się za siebie i swoich ziomali makro, tomaszka i stocka.

• Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Realnie [37.225.38.*]
     Re: 4,75 za akcje mbf Autor: ~Marko [188.146.130.*] 2026-03-26 11:52
    (...) Ja wszedłem przypadkiem i nie jestem aż tak z nią ,,związany emocjonalnie'',

Wybitny ekonomista, znawca giełdy, wieszczu GPW i NC wszedł przypadkiem.
    To wyjdź przypadkiem :-)

"nie jestem aż tak z nią ,,związany emocjonalnie''"

Powinieneś dopisać - " i dlatego walczę na tym forum jak o życie i nie poprzestanę w opluwaniu Spółki jak przypadkiem nie wyjdę, czyli tak jak wszedłem" :-)

To już nie chcę wiedzieć co robisz na forach spółek, z którymi jesteś "związany emocjonalnie" :-)
[x]
MBFGROUP -1,18% 5,04 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.