• Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~Xyz [46.134.78.*]
    Do tego przesunięcie premiery widmo
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~Ronnie [89.228.246.*]
    Bez przesady. Nie bylo wydarzen w 2025 ktore wygenerowalyby duzy zysk , odpis ksiegowy , o którym byla mowa niedawno i dolar po 3.60, a nie > 4zl jak w rorku 2024. W liście do akcjonariuszy podane ramy czasowe pelnej wersji IFZ plus king of the Dwarves z whislista 115 tys , demo City od Atlantis. Spolka z bardzo dobra płynnością finansowa i dobrymi komercyjnymi perspektywami na kolejne lata. Ja jestem zadowolony, byl czas zeby dobierać i czekam spokojnie z pakietem.
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~Gry [93.105.83.*]
    No i zapowiedź dywidendy podobnej do zeszłorocznej, co da stopę zwrotu około 10%. Miejmy nadzieję, że deklaracja dywidendy zostanie dotrzymana.
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~wawelski_smok [213.5.42.*]
    Ponad 5 mln PLN EBITDA czyli prawie 1pln na akcję w roku bez większej premiery, ponad 11 mln PLN kasy w spółce i zapowiedź dywidendy zbliżonej do roku poprzedniego czyli pewnie jakieś 8-9% przy odniesieniu do kursu dzisiejszego. Nie wiem czy jest druga tak niedoceniona spółka w polskim gamingu, do tego parę projektów w toku i największa premiera przed nami, ale dla niektórych to może być katastrofa jak widać ;)

• Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    spojrz na to z innej strony....Koszty operacyjne roczne to ok 10 M pln...w tym roku jak nie bedzie premiery IFZ...to mzona sie spodziwac dalszego mocnego osowania sie przychodow( zobaczymy jakie beda wyniki na 1 q 2026 roku)....Cash Flow operacyjny w tym roku wyniosl 3 M pln.....ten rok moze byc sporo gorszy jesli debiut IFZ bedzie w 1 polowie przyszlego roku....Wyplata dywidendy na poiziomie ok 5 MLn pln uszczupli te 11 mln hajsu jaki maja jako bufor....

Na koniec roku moze byc grubo ponizej 5 Mln pln na kontach spolki.....a spolka na 2026 moze wykazac straty....

wiec niby pod co ma w TYM roku papaier rosnac??... w dodatku coraz bardziej skomplikowana ogolnoswiatowa sytuacja moze przyczynic sie do jeszce wiekszego poglebnienia moinorowych nastrojow inwestycyjnych i inwestorskich ...w juz i tak Bardzo giepskim inwestycyjnie gamedevie...co obrazuje...wyklrews nie tylko GOP...ale i calego WIG gry...pomimo ze tam prymie CDR...to i tak ten index wyglada Kipasko....bez CDR...byloby jeszce gorzej....

TU jak wszedzeie....jesli juz ktos nasatwia sie na jakies wejscia...to niech po prostu poczeka cierpliwie na Sygnaly....Sygnaly odwracania trendu...sygnaly zainteresowania rynku tym kwitem..zwiekszone obroty ....sygnaly zmian na lepsze....poki co to jest taka kiszonka jakich wielu na spolkach gamingowych....i p[rzy niskiej plynnosci to jest dodatkowym ryzykiem. INWETSOWANIEM TERAZ>....w GOP.......w TYCH BARDZO NIEPEWNYCH CZASACH....

moze cos w przyszlym roku sie ruuszy jak na horyzoncie zacznie pojawiac sie pelnoprawny debiut IFZ...ale jesli on wyjdzie tak sobie...to bedzie szybki powtrot...do Kiepskich....Realiow....bo spolka nie ma AZ tak wielkich Buforow keszowych...Obecnie ma hajsu na pokrycie Roku dzialnosci...tyle ze z tej kasy polowe chca wyplacic w formie dywidendy....co znacznie uszczupli...zasoby finasowe spolki....
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~wawelski_smok [213.5.42.*]
    "spojrz na to z innej strony....Koszty operacyjne roczne to ok 10 M pln...w tym roku jak nie bedzie premiery IFZ...to mzona sie spodziwac dalszego mocnego osowania sie przychodow( zobaczymy jakie beda wyniki na 1 q 2026 roku)....Cash Flow operacyjny w tym roku wyniosl 3 M pln.....ten rok moze byc sporo gorszy jesli debiut IFZ bedzie w 1 polowie przyszlego roku....Wyplata dywidendy na poiziomie ok 5 MLn pln uszczupli te 11 mln hajsu jaki maja jako bufor...."

Tak by zapewne było, gdyby spółka nie robiła nic innego tylko IFZ, a tak nie jest. W 2026 są planowane dwie premiery: King of the Dwarves i Survival Machine więc to napędzi trochę przychody jak i Cash Flow. Działalność wydawnicza wzbogaciła się o dwa dobrze oceniane tytuły więc to też będzie można wykorzystać w cross promocjach. IFZ już w tym roku sprzedawał się głównie na promocjach, nawet jeśli premiery nie będzie to z tego tytułu przychody wcale nie muszą spaść tak drastycznie.

"Na koniec roku moze byc grubo ponizej 5 Mln pln na kontach spolki.....a spolka na 2026 moze wykazac straty...."

Może być, a może być grubo powyżej na chwilę obecną nie ma żadnych przesłanek uzasadniających żadne ze stwierdzeń. Podobnie z potencjalną stratą w 2026 roku, może być, ale póki co nic na to nie wskazuje.
    Nie pisałem, że papier będzie w tym roku rósł w gamedevie od dawna sytuacja jest taka sobie, co będzie dalej zobaczymy. Czy inwestować teraz czy później albo wcale to sobie każdy sam musi odpowiedzieć. Moim zdaniem trzeba szukać bardzo dobrych spółek zanim ich cena wzrośnie i w mojej ocenie taka jest teraz sytuacja na GOP.

"moze cos w przyszlym roku sie ruuszy jak na horyzoncie zacznie pojawiac sie pelnoprawny debiut IFZ...ale jesli on wyjdzie tak sobie...to bedzie szybki powtrot...do Kiepskich....Realiow....bo spolka nie ma AZ tak wielkich Buforow keszowych...Obecnie ma hajsu na pokrycie Roku dzialnosci...tyle ze z tej kasy polowe chca wyplacic w formie dywidendy....co znacznie uszczupli...zasoby finasowe spolki...."

Nie rozumiem jak te realia można nazywać kiepskimi? Prawie 1 PLN EBITDA na akcję przy cenie akcji 10 PLN i to za rok bez żadnej istotnej premiery. Płynność spółki doskonała, stwierdzenie, że spółka ma hajsu na rok jest oderwane od rzeczywistości, bo zakłada, że spółka nie osiąga żadnych przychodów, a tym czasem ma przychody istotnie przewyższające koszty działalności!
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~Inwestor_mniejszośc [77.236.12.*]
    To troll jest. Dałeś sie wkrecic
  • Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Smoku i tu tak jak wielu INNYCH inwestorow......popelniasz KARDYNALNY BŁĄD.....

Trend IS your Friend.....TO na NICH SIE ZARABIA....LUB TRACI....to takie oczywiste i proste...ale NIektorzy Lubia sobie KOMPLIKOWAC ----JASNE OCZYWISTE SYTUACJE....

Skoro GOP...byl w mocnym trendzie spadkowym pomimo ze Indexy rosly ....to o czym to swiadczy??......na pewno nie o tym ze to SPISEK...tylko o tym ze Rynek nie widzial perswpektyw dla tej spolki.....Jest wiele takich podmiotow szczegolnie na NC gdzie ----spolki sa bo sa...ale Kapital sie nimi NIE INTERESUJE....z KONKRETNYCH POWODOW...

https://stooq.pl/q/?s=gop&d=20260326&c=2y&t=l&a=lg&b=1&r=wig

takze mozesz sobie komnbinmowac...wymyslac...relatywizowac.....znieksztalcac rzeczywistosc....Tyle ze plynac pod prad tylko tracisz CZAS....i pieniadze....

TREND.....To....jest najwazniejsza KWESTIA..dla kazdego inwestora....NIE wyprzedzaj rynku...nie plyn pod prad....TYlko Obserwoj rynek i staraj sie zalapac....na FALE WZNOSZĄCĄ......

Zobacz takie wlasnie MEDINICE....nawet gdy w ostatnbich tygodniach na rynkach jest mocno Nerwowo.....JAK on sobie radzi...??... juz pare miesiecy temu mowilem dlaczego...to jest swietny TYP inwestycyjny...i dlaczego NIE BEDAC KARDIOCHIRURGIEM...mozna bylo...top spokojnie i rzeczowo przeanalizaowac......I gdzie jest teraz ICE...??--------JAKI KAPITAL TAM CO SESJE....JEST OBRACANY....w ciagu osttanich 6 miesiecy obroty wyniosly 278 M PLN....w ciagu ostatnich 3 Miesiecy Obroty wyniosly 250 M PLN.....

TREND IS YOUR FRRIEND.....tak gdzie kasa plnynie tam sie podlaczasz....To Uniwaersalna zasada Inwestorka....inaczej sam sobie Krzywde robisz walsnymi IMAGINACJAMI....

Takja jest roznica miedzy Wlasnymi Fantazjami....a rzeczywistoscia......

https://stooq.pl/q/?s=gop&d=20260326&c=5m&t=l&a=lg&b=1&r=ice

P.S ....Szcerze powiedz jakbys byl Wlascicielem ....GOP...to co bys zrobnil....wolabys go spzredaz za obecna wycene 57 M PLN...czy bujac sie z produkcja gier....tego zespolu??..dogladac...kontrolowac...myslec....placic....za ich prace??..

Z drugiej strony....ICE...jakbys byl wlascicielem ICE..i dawaliby ci 570 M pln....a na stole za TYLKO jeden Projekt ..ktory ICE moze spieniezyc w krotkim czasie...lezaloby np 1 MLD PLN.....to spzredalbys....po tej cenie...AKcje....??.... czy spzredalbys..wczenisj przy 400 M pln OFERCIE....lub jeszce wczesniej przy 100 Milionowej Ofercie...??...

Na tym polega Inwestowanie....i wlasnie dlatego nawet w tak NIespokojnych czasach.....Kurs ICE....rosnie...i to dynamicznie....bo Spolka jest NIEDOWARTOSCIOWANA RYNKOWO...vs..jej mozliwosci Keszowe Operacyjne jakie moze przynosci IN FUTURE....

• Re: Tak jak myślałem, wyniki katastrofa Autor: aczuk [178.215.205.*]
    Nie dość, że troll, to jeszcze the bill. Skąd biorą się tacy jak on?
[x]
GAMEOPS 0,35% 14,40 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.