• Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [91.94.116.*]
    Łatwo jest krytykować gdy samemu się prawie nic nie pisało.
    No to dawajcie sprawdzimy....
    1. Czy wszyscy ci co sprzedali te prawie 180 tys akcji poniżej 10zl od 02.12.25r zrobili dobrze czy źle patrząc na to w długim terminie!
    2. Czy zdażą odkupić poniżej ceny sprzedaży? I nie chodzi tu o kupno 300szt czy 2000szt akcji....
    3. Czy teraz jest dobry moment na kupno akcji w okolicach 6zł czy trzeba czekać na niżsże pułapy cenowe?
    4. Który z krytykantów teraz kupuje, a który czeka na 5zl na 4zl a może jeszcze niżej?
    5. A jeśli pojawią się jakieś znaczące infa dotyczące spółki to wtedy spółka będzie już dobra czy nadal zła, a zarząd będzie już poważny czy będzie nadal memem?

No który ma odwagę z tych wszystkich krytykantów krótko i na temat odpowiedzieć na te pytania?
    Macie szansę udowodnić, że wy nigdy się nie mylicie.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Sikor [178.235.177.*]
    Chłopie, weź się zajmij swoim życiem...
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Xyz [188.33.6.*]
    Do budy, bo coraz bardziej się odkleja
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [91.94.116.*]
    @Xyz
    do budy to możesz do żonki na*ple*tku wołać.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.171.*]
    Zacznijmy od tego, że jak spółka wzrośnie o 90-100% to będziesz mógł
    zacząć wychodzić z minimalnym zyskiem po kilkaset akcji na sesję, po jakichś 7 latach od rozpoczęcia inwestycji.

Zarząd został poddany brutalnej ocenie przez rynek, to nie ulega żadnej wątpliwości. I tu nie ma pola do dyskusji. Wyniki finansowe tylko są dodatkiem.

Kapitalizacja wynosi poniżej 20 mln zł. Uważam, że jak ktoś lubi spekulację to jest dobry moment, żeby zacząć się przyglądać okazji. Szukanie fundamentów teraz to dla mnie przerost formy nad treścią. Zbyt wiele niejasnych kwestii, zbyt wiele ryzyk, na nieruchomościach są trzy kosy, art 777 KPC. Więc czarny scenariusz może kompletnie wywrócić firmę. Nie uważam, że jest bardzo prawdopodobny, jednak warto mieć z tyłu głowy. Zarząd i właściciel robi się coraz bardziej wiekowy. Źle się komunikuje z rynkiem. Nie potrafi przekonać ludzi do siebie. Odepchnąć od siebie i firmy złego wrażenia. Więc nie każdy kto sprzedał w ogóle mysli o odkupieniu. Zwracałem na to uwagę kilka razy. Zarząd skutecznie zraził do siebie część kapitału. Kiedy ty heroicznie odbierałeś ktoś ciągle dostawiał podaż. Faktycznie, teraz jeśli podaż się wycofa, popyt może szybko pchnąć kurs przy małej płynności. Do tego potrzebne są pozytywne przesłanki. Co miało by nimi być? Wyniki, premiera gry?, jakaś fajna umowa? To jest dla mnie teraz tylko kwestia wiary, nie fundamentów.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Larus [93.105.233.*]
    Przykładowa Strategia wdrożenia AI dla Platige
    AI staje się kluczowym elementem transformacji branży VFX, animacji i produkcji filmowej. Największe studia (Weta, ILM, Blur, ReDefine) wdrażają AI w pipeline’ach, automatyzując procesy i tworząc nowe linie biznesowe.
    Platige Image ma unikalną pozycję, aby wykorzystać AI jako przewagę konkurencyjną — dzięki doświadczeniu, marce i zasobom kreatywnym.
    Harmonogram wdrożenia

1. Audyt pipeline’u
    1–2 mies.
    analiza procesów, identyfikacja automatyzacji
    mapa wdrożeń
    2. Wdrożenie AI w rotoscopingu i cleanupie
    3 mies.
    integracja narzędzi, szkolenia
    szybkie oszczędności
    3. Integracja AI w compositingu i animacji
    6 mies.
    automatyzacje, pluginy
    skrócenie pipeline’u
    4. Uruchomienie AI Previz Lab
    6–9 mies.
    zespół, oferta, marketing
    nowy strumień przychodów
    5. Budowa własnych modeli AI
    12–18 mies.
    trenowanie modeli, testy
    nowe IP
    6. Nowe produkty (digital humans, reklamy AI)
    12–24 mies.
    pilotaże, komercjalizacja
    wysoka marż

I jeszcze tony tego przygotował dokładnie w 5 min. I tyle, jak to zrozumieją będzię dobrze, a jak będzie dobrze to będzie lepiej.

Ciekawy plan, ale warto zauważyć że Platige nie ma zaplecza naukowego/technologicznego takiego jak Weta czy ILM, ani nie stać ich na zatrudnienie kadry która taki plan byłaby w stanie zrealizować. To samo dotyczy infrastruktury - trenowanie modeli... Tam nie ma pieniędzy na wypożyczenie RTX6000, a zdajecie sobie sprawę jakich zasobów trzeba żeby wytrenować produkcyjny model do generacji video? Wiedza i technologia w Platiżu nie wykracza poza to czego przeciętny użytkownik może nauczyć się oglądając tutorial na Youtubie.
    Podejrzewam, ze jedynym kołem ratunku aktualnie jest pojscie sladami ATM, Kino Polska itp.
    A rozwiniesz?
    Kino Polska:Grupa medialna zajmuje się dystrybucją i produkcją treści dla telewizji, platform VOD, serwisów streamingowych oraz kin. Prowadzi sprzedaż licencji programowych i jest nadawcą tematycznych kanałów telewizyjnych (tu Platige moglby pojsc w kanaly internetowe)

Obie firmy sa zdrowe, nie trupy jak uslugowy Platige, co z tycy wielomilionowych przychodow jak rentownosc marginalna? papaya films na glupich dokumentach zarobila teraz kupe kasy generujac zdrowy zysk, a Platige dziesiatki oddzialow, setki ludzi, miliony przychodow i co z tego jest? Market Cap na 20 mln
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Kuternoga [146.70.232.*]
    sugerujesz pójście w tanie postpro i produkcje coś ala świat kiepskich i plebania? tylko tu też trzeba mieć plecy. Samo zaplecze biznesmenów z fortów nie pozwala na przejście w technologie RTX nie mówiąc o ludziach których ci przecież biorą z ulicy, najtańszych grafików na staże albo śmieciówki b2b , można nimi robić i pewnie robią po taniości i udawać że się jest w trendach AI i inne bajery.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~CzarnoBiały [5.173.150.*]
    Wy tak na poważnie? Boże ile tu jeszcze dawców kapitału....

No to chyba tylko ja kupuję z tego forum panie bialoczerwony. Reszta przyzna się po czasie jak to ładowali pełne worki
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Larus [37.31.139.*]
    Nie na niby. To jest tylko próba przekonania, że model biznesowy się wyczerpał i że nie może Platige trzymać się swojego małego światka. Też straciłem i wysypałem dużo wyżej ale obiecałem sobie ze wrócę jak będzie 5,. Teraz szukam infa czy są oni w stanie cokolwiek w nowym otoczeniu osiągnąć. Jednak komunikacyjne zachowują się jak Janusz ze swoim plaktującym biznesem. Wszyscy winni tylko nie oni.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~CzarnoBiały [5.173.150.*]
    Jesteś pewien, że się wyczerpał?
    Ja mam zupełnie inne spostrzeżenia.
    Mamy do czynienia z systemowym osłabieniem całego modelu usługowego Platige.
    Zagrożenia geopolityczne to najprawdopodobniej pełzający, ale systematyczne kryzys gospodarczy na skalę światową, w kryzysie co robimy tniemy budżety głównie marketingowe, produkcji filmowych, produkcji kreatywnych. Plus Amerykański spór między Demokratami a Republikanami. Jedni będą ratować banki jak w 2008, drudzy będą ratować bańkę AI. To jest systematyczna wojna między starym systemem a nowymi Bógtechami. W przypadku pierwszym szansa dla Hollywood jeszcze istnieje. Hollywood od dawna ogranicza koszty, przenosząc produkcje do krajów z dopłatami subsydiami: Indie, Korea Południowa (Netflix), tam Platige nie ma szans. Studio usługowe bez własnego IP przy automatyzacji kreatywnej pracy traci siłę swojego corebiznesu opartego na pracochłonnej, niskomarżowej, nieskalowalnej, manualnej pracy kreatywnej. Plus duże inwestycje większych studiów i zaplecze finansowe. NIe będę rozwijał wątku geopolitycznego choć ten w tym przypadku będzie decydujący.
    Taka moja ocena mogę się mylić. Nie wiem jak w przypadku ewentualnego przejęcia przez większego gracza...? ale po co.

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.171.*]
    W przedziale 23-25 zł uważałem, ze nikt nie weźmie Platiga przy tak rozpierzchliwych aktywach. Lepiej było kupic konkretnych ludzi. Dzisiaj bym nie wykluczał takiego scenariusza. Najwięksi będą szukali okazji do akwizycji żeby przedłużyć swoje szanse pozostania głównymi graczami w dynamicznie zmieniającym się otoczeniu. Właściciele PLI zejdą na ziemię i urealnią swoje oczekiwania, tym bardziej, jeśli sami uznaliby, że firma znalazła się w ślepej uliczce. Inna sprawa to faktycznie wtedy nikt by spółki na giełdzie nie potrzebował. Jeszcze inna kwestia to jeśli spolka ma dzisiaj jakieś atuty to czy będzie je miała w niedalekiej przyszłości? Tu się dużo dzieje. Sami wprost przyznają, że w niektórych obszarach startują wręcz od zera, żeby nadążyć za zmianami.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Sokół [86.48.22.*]
    Spokojnie nie tylko ty. Też kupuję od 9zl. Już kilka tysi mam. Widać po rankingu na bankierze jakie jest zainteresowanie spółka.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.167.*]
    Dwie osoby kupują, jedna czeka. A gdzie reszta cwaniaków? Żadnej konkretnej odpowiedzi, na pytania wydaje się takie proste.
    Białoczarny cos lawirował ale nie o to chodziło przecież tylko o konkret. I tak to bywa z tym co krytykują w necie zostali zweryfikowani i tyle.
    A gdy kurs odbije, gdy pojawią się infa wtedy będzie wysyp gamoni co to kupowali po 6 i po 7 i nawet po 9zł

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~wenus [15.204.97.*]
    bialoczerowny a co było na Walnym? :))
    szkoda czasu na odpisywanie tobie, bo jakie to ma znaczenie.
    dla mnie ważne jest to co dzieje się na rynku, czy model biznesowy takich studiów się wyczerpał? wg mnie tak. Czy paradoksalnie powoduje to opcje na przyszłość? tak, ale nie w tej skali
    Przychody z ostatnich lat będzie trudno zrobić w tym roku. Cięcia w branży nie będą delikatne, to nie będzie optymalizacja na poziomie 20%.
    W przypadku takiej spółki jak Platige, przy kurczących się usługach, pędzącym AI, rozdrobnieniu produkcyjnym, bycie na giełdzie jest kompletnie bez sensu.

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [79.191.167.*]
    A były ciekawe rzeczy.... Naprawdę ciekawe... Ciągną się jak flaki z olejem, ale przyjdą.

Kurczące usługi, pędzące AI to się okaże....
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~banan [79.127.186.*]
    a ten dalej swoje, choroba i wyparcie
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Xyz [188.33.34.*]
    Dokladnie
    Tutaj widać taką desperację we wpisach, ze serio lekarza trzeba na taką schizofrenie
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~bialoczerwony1972 [91.94.116.*]
    Zdesperowany to ty jesteś. To ty próbujesz ubliżać i obwiniać kogoś za swoje nieydacznictwo. Ja konsekwentnie do przodu i czy ty się z tym zgadzasz czy nie to mi wisi Wystarczy porównać kto i ile % straty ma na portfelu. I jeszcze jedno. Nie napiszesz tu ale w głębi masz nadzieję, że PLI coś jeszcze pokaże i dlatego tu koczujesz każdego dnia.
    Sprzedaj, zaakceptuj stratę i idź cieszyć się zarabianiem na ATM czy Kino Polska. :) powodzenia :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~banan [79.127.186.*]
    dla swojego zdrowia czasem lepiej zrobić małą przerwę, inaczej skończy w jakimś przytułku z rolkami papieru który wg. niego "już za chwilę zacznie zwyżkować"
    Nie, nie za chwilę. Ale ty wskoczyć na bank nie zdążysz :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~żuk [94.254.235.*]
    Nie jestem znawcą lecz skromnym inwestorem. To forum robi się psychodeliczne i pomysły ekspertów tu występujących są z surrealistyczne.
    Dziwi wycena niższa niż poszczególne kontrakty zawarte przez spółkę. Nieruchomość jest zastawem w umowie elastycznej linii kredytowej z bankiem PKO. Król zamierza zainwestować w tak zdołowaną firmę sam powinien policzyć to i owo, popatrzeć na at i spojrzeć na raport. Na forum obecnie lepiej nie wpadać bo to ściek z masą trolli i prowokatorów. Sporadycznie tu zaglądam, ale jak już wpadłem to na koniec dodam : tzw rynek mocno przereagował, czuc zapach manipulacji.
    Skoro nie jesteś znawcą to skąd domniemasz, że to ściek. Samo użycie tego słowa dyskwalifikuje twoją osobę. Mamy jeszcze wolność słowa pewnie nie za długo, ale póki co niech korzystają a wnioski każdy sam potrafi wyciągać. To jest gra, czyli manipulacja. Surrealsityczny robi się cały świat jak nie zdążyłeś zauważyć. Wake up.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~wenus [15.204.97.*]
    Larus, z dużą ilością spostrzeżeń, z którymi się zgadzam. Ktoś z jakimś merytorycznym spojrzeniem. W kwestii geopolitycznej to studio mało robiło. Szanse wyjścia na świat po Wiedźminie zostały zmarnowane, ale to ciężka branża i są studia, które w tym umieją dużo lepiej. Cały serial to powinien być case study, jak można spartolić, ale to już Netflix chciał iść na skróty.
    Można by na nowym wątku podyskutować trochę szerzej o tym, co się dzieje.

Białoczerwony jakie wieści na walnym były? :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.218.*]
    Wiedźmin to historia. Położony potencjał. Nie ma jednak co wracać. Zarząd zaskoczyłby pozytywnie rynek gdyby okazało się, że przez ostatnie pół roku generowali koszty pod jakąś produkcję animowaną opartą o ciekawy scenariusz, np. fajne sci-fi Remigiusza Mroza. Mają studio MoCap, mają ludzi od Unreala. Z Mrozem też prowadzili rozmowy. Teraz powinni już trailer odpalać. Tylko, że to jest moja mrzonka. I to dzisiaj dobitniej świadczy o zarządzie, niż ten cały Wiedźmin.
    Już ci napisałem że ciekawe. Niedługo się przekonasz
    Natomiast ja o czym innym.
    Krytykanci są kozakami po czasie weryfikować cudze opinie. Swoich nie wygłoszą bo bo potem klata nie udźwignie. Byłem pewien że tak będzie.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.172.*]
    Zobaczę trailer animacji z datą premiery? Moim zdaniem dalej próbujesz chyba już tylko sobie udowodnić, że ten zarząd próbuje wszystkich zrobić w konia i odebrać akcje. Nie widziałem nikogo kto by w to wierzył. Wyniki nie są konsekwencją kreatywnej księgowości. Można przeanalizować 10 ostatnich kwartałów i zobaczyć tendencję. Jak są pewni, gdzie jest program motywacyjny, dlaczego nie ma żadnego ESPI o skupowaniu z rynku? O produkcji animacji to słyszę od 2 lat. To jest wytracająca ilość czasu, żeby czymś się pochwalić.
    Ja cię nie mam zamiaru do niczego przekonywać. Napisałem, że wszystko się wlecze bo się wlecze i mnie też to wqrwia, ale ja wiem na co czekam i pod co kupiłem i to zostało potwierdzone. Wasze dywagacje jak kulą w płot no chyba, że twierdzicie że zarząd kłamie w żywe oczy, ale to już wasz problem. A czemu nie kupują? Jakbyś pomyślał to byś wiedział czy w trakcie trwania opcji strategicznych kupowanie nie jest dyskusyjne delikatnie mówiąc. Natomiast swoje zdanie o znawcach oceniających czyjeś posty już sobie wyrobiłem. I to nie zarząd chce komukolwiek odebrać akcje, ale niby jesteś taki błyskotliwy inwestor ale tego nie widzisz że ta wycena to jest śmiech na sali....
    Tylko jeśli ktoś spółkę ocenia po kursie i to na śmietniku NC to co się dziwić...
    Jak.myslisz mieli już jakieś oferty na kupno czy nie? Pewnie nie bo przecież pan Władek w garażu używając AI zrobi serial, albo porządne VFXy....
    Oświeć nas pod co Ty aż tyle akcji kupiłeś. Taczkami pieniążki do domku będziesz wwoził. Podziel się z tępą, krótkowzroczną tłuszczą co to za królik z kapelusza wyskoczy. Wiesz święta za pasem możesz dobry uczynek zrobić.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: reggaer [31.178.83.*]
    kapitalnie się Was czyta :) aż żal że wyszedłem z tego statku długo przed górą lodową.... :)
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Lolek [150.254.176.*]
    Nie rozumiem waszego biadolenia. Na giełdzie jest prosta zasad kupuj tanio, sprzedaj drogo. Trudno jest to określić czy teraz jest tanio? Jeśli każdy z was kupił by 1 tys sztuk to zaraz mielibyśmy 8 pln. A spółka nie bankrutuje i prędzej czy później poda dobre wyniki. Ja do 6 pln na pewno będę dokupować.
    pozdrawiam
    Spokojnie :) Dowiesz się gdy zakończą się negocjacje....
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Didi [84.40.219.*]
    Mityczne negocjacje i perspektywy. Nie bede powtarzal, wiecej niz to co napisalem w innym watku: 1) uwazam, ze jestes trolem co ma naganiac na kupno naszego smiecia, 2) wyniki pokazuja, ze zaraz (lub juz) nie bedzie kasy w spolce, 3) kupilem troche ostatnio spekulacyjnje i licze na krotkoterminowe odreagowanie, moze wyjscie na zero, ale z komunikacji spolki i raportu pozytywow nie widac, 4) i jeszcze raz - bajki o super projektach i ze masz ponad 50k papiera - to my a nie nam.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.168.*]
    Jeszcze fanpli tylko brakuje ze swoim z gadkami, ze nikt nie jest tak merytorycznie przygotowany do dyskusji jak on.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~banan [146.70.232.*]
    didi , sądzisz że jeszcze w tym roku mogą się poskładać? Raczej zacznie się od kolejnych "optymalizacji" zatrudnienia skoro już mają wymówkę na działy od prewisu wzwyż na zastępowanie mitycznym "Ai" ..... czyli tłumacząc na język ludzki, przyjdzie pani miotła i zostanie tylko rada zarząd+ sekretarki.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~GKFan [79.142.77.*]
    patrząc na ostatnie produkcje studia , rendery, cutsceny, można odnieść wrażenie że przespali DEKADĘ, animacje są zrobione poprawnie (w końcu mają własny mocap) tylko cała produkcja w tym rendery wyglądają jak ze studenckiego 3dsmaxa i vraya z lat 2000r. Współczesne silniki realtimowe oferują znacznie lepszą jakość i estetykę niż ich produkcje.....nie wiem w czym tu leży problem ale tak się "czyta" to co wypuszczają od lat, że nic nie idzie do przodu.
    Ja uwazam, ze nie, ale zdjecie/przejecie/ratunkowa emisja w mojej ocenie jak najbardziej prawdopodobna i pytanie wtedy co dalej z nami maluczkimi? (Wiadomo taki Bialoczerwony z 54k akcji to jest pewnie dogadany ze jego pakiet wezma po min 12pln
    Po 12 PLN-ów nie oddam :) Po 50 zyka mogą zabierać :)
    A wy dalej nie trybicie, no tak ale gdy zajmujecie się B-cz i Fanem zamiast spółką....
    No pewnie ze się pozkładają na bank się pozkładają xD, a tym czasem sprzed kilku dni:
    "Przygotowujemy się do realizacji kolejnego filmu – gangsterskiej produkcji na podstawie opowiadania „Halny” Igora Jarka. Mamy już podpisaną umowę z dystrybutorem i zebrane niemal całe, potrzebne do produkcji finansowanie – mówi Karol Żbikowski."
    No naganiam na kupno po 6 po 7 po 8zł. o trzeba mieć we łbie??? Niedługo będa naganiał na kupno po 2zł bo to bankrut :)
    A ty dalej swoje dyrdymaly. Ile przez ostatnie 10 lat mialo byc wlasnego ip a ile bylo ? Naganiasz ciagle, mowiac ze zarzad powiedzial to i to, a rzeczywistosc pokazuje co faktycznie zrobili i rynek to wycenia. Ciekawe czemu wojna w Iranie jeszcze trwa skoro Trump juz z 200 razy powiedzial ze US wygraly wojne...
    @didi

Przyłapałeś mnie. Mam tylko 3k akcji i to po 45zł, a ten scan z rachunku to mi AI zrobiło. XD
    Za to ty pisząc o tym, że za chwilę albo już teraz nie mają kasy pokazujesz swoje ignoranctwo lub głupotę.
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/PLATIGE/wyniki-finansowe możesz przewinąć do lat
    I choć faktycznie mają mniej niż na koniec 2012 i 2021, 2022 czy 2024 to tylko w tych 4 latach ( jeśli liczyć tylko lata na GPW) mieli zdecydowanie więcej. I widzisz gdy piszesz o mnie to się nie kompromitujesz ale słowo o spółce i wychodzi twoja znajomość spółki, raportów i jej core biznesu hahaha
    Skomentuj lepiej kurs, emisję ratunkową albo, że jestem trolle w tym jest miszczunio :)

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.173.*]
    Ten entuzjazm budzi tylko pytania. Ten cały wątek to jest jakaś kompletna ekscytacja. Fajnie, że w przyszłym roku może wyjdzie film Halny. Jakieś 6 lat po ogłoszeniu. To pozytywna informacja przy kursie 5-6 zł. Jak kinowa wersja nie zwróci kosztów to pewnie dołożoną przychody z jakiejś innej dystrybucji. Do 50 zł będą musieli jeszcze dołożyć kilka innych projektów. OPI też raczej nie wystarczy.
    Widzisz co chcesz widzieć. Miałeś okazję ty i inni napisać kilka lub kilkanaście słów czy jest tanio czy drogo czy kupować czy nie. Czy sprzedający teraz robią dobrze czy nie, a jeśli dobrze to czy zdążą kiedyś odkupić po niższej cenie itd itd polecam pierwszy post. Wybrałeś formę oceny obecnej sytuacji i oceny mojej inwestycji i truizmy takie jak "czarny scenariusz może wywrócić firmę...". Tak dokładnie w każdej firmie czarny scenariusz może wywrócić ją. Zabrakło odwagi ale nie tylko tobie więc w jakimś stopniu jesteś usprawiedliwiony :)

Co do Halnego to tak żebyś rozumiał miejsce PLI w szeregu. Pierwsze zapowiedzi Wieśka pełnometrażowego listopad 2014, potem już w listopadzie 2015 artykuły o filmie i serialu, w maju 2017r już oficjalne potwierdzenie serialu, a premiera dokładnie pierwszego sezonu w grudniu 2019r. Gdzie Netflix ze swoją kasą i stawiający warunki potentat streamingu, a gdzie PLI szukające współfinansowania do Halnego...

• Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Bialoczarny [37.248.218.*]
    Ja tu nie jestem od dzisiaj, żeby podniecać się i dawać wpędzić w infantylne deklaracje. To jest giełda. Pisałem wielokrotnie co myślę o obecnych poziomach cenowych. Toczymy te sama dyskusję od ponad 20 zł. Wg ciebie od kilku lat każdy kto sprzeda nie będzie w stanie odkupić. Przegrałeś zakład z bretonem i przegrałeś z rynkiem i z moimi truizmami.
  • Re: Pole do popisu dla znawców wszelakich Autor: ~Xyz [188.33.22.*]
    Nie ma sensu dyskusja z the billem-bialoczerwonym. Nie wiem co musialoby się wydarzyć, zeby ten schizofreniczny pajac napisal cos obiektywnie
    @xyz

Musisz wyżej podskoczyć bo nawet za nogawki nie dajesz rady ugryźć qndelku xD
    No tak.... Czego się spodziewać.... Nigdy nie napisałeś nic konkretnego tylko jak będzie to to będzie to, ajak nie bedzie tego to będzie to. Dobre, bardzo dobre nie ma się do czego przyczepić bo ty przewidujesz i pozytywne scenariusze i zarazem negatywne. Tylko jeszcze napisz mi jak to zrobić realnym portfelem :)
    Ale wiesz ze jak kurs wróci powyżej 20zł to twoje wpisy też pomyłką?
[x]
PLATIGE -3,39% 5,70 2026-05-15 13:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.