Tyle tylko, że te maszyny na siebie zarabiają. Kupili je po to, żeby je mieć? Gdzie zamówienia? Gdzie przychody? Gdzie zyski? Prowadzą ten biznes tylko po to, żeby TRZY RODZINY miały gdzie pracować, bo rynek by je odrzucił?
To nie są teorie bez pokrycia tylko twarde dane C/Z 18 to bardzo wysoko jak na branże górniczą standard to C/Z 10 do tego Patentus powinien się korygować, chyba że wcześniej spłyną nowe zlecenia, jak nie spłyną to 2,10- 2,20 jest realne
Piszesz C/Z 10 dla branży górniczej tylko weź pod uwagę że spółka nie jest zadłużona posiada sporo kasy i cały czas inwestuje w rozwój jeśli w końcu wszystko wypali to te swoje C/Z możesz sobie wsadzić nie powiem gdzie
Jak nic nie wypaliło spółka cały czas zarabia rozwija się płaci dywidendy zobacz jaki był min i max kurs i ile można było zarobić na spółce ty tylko pokazałeś ułamek tego ja wiem za na innych śmieciowych spółkach można było fajnie zarobić ale i wszystko zatracić tak że szkoda czasu dla ciebie na taką beznadziejną spółkę inwestują w lepsze
Jaki wycinek ? Patentus był wart w 2009 r.okolo 75m a teraz około 90 m szczyt to chyba 150m i to przez chwilę, o Chinach pisali już w 2013 r o Indiach w 2022 o PKP już tak dawno że musieli odnowić koncesje bo im wygasa, więc pod co tu ma rosnąć ?
Dla mnie jest 5m zysku w 2025r i żadej dywidendy nie będzie i C/Z 18 więc należy się korekta do C/Z tylko na tym się mogę oprzeć reszta to mrzonki
JSW nie drożeje tylko koryguje potężne spadki, jak Patentus spadnie do 2 to też zacznie drożeć.
Dlaczego złoto spada mimo trudnej sytuacji geopolitycznej na świecie, bo koryguje potężne wzrosty. No proszę cię...
Ostrzegam przed nadmiernym optymizmem.
Tak JSW (JZR), jak i PGG (ZRP) mają swoje zakłady remontowo-produkcyjne. W PKW i Bogdance Patentus nie istnieje.
Nie ma rynku zbytu, nie ma wyrobów poza obszar górniczy, a to niedobrze wróży na przyszłość.
Poczekajmy na wyniki za pierwszy kwartał i pierwsze półrocze, to wiele wyjaśni.