• Wyniki tragiczne Autor: ~Akcjonariusz [188.137.117.*]
    Widzieliście te wyniki???!!!
    Toż to szok!!!
    Ile to jeszcze pociągnie???!!!
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Zigi [31.0.80.*]
    Aleś się obudził chyba spałeś na kacu,jakie wyniki to już od rana wszyscy wiedzą a przeczytałeś ile zrobili ile nakupili maszyn
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Goran [149.102.239.*]
    Tyle tylko, że te maszyny na siebie zarabiają.
    Kupili je po to, żeby je mieć?
    Gdzie zamówienia?
    Gdzie przychody?
    Gdzie zyski?
    Prowadzą ten biznes tylko po to, żeby TRZY RODZINY miały gdzie pracować, bo rynek by je odrzucił?
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Zigi [31.0.80.*]
    Jak nie będzie produkcji też trzeba płacić podatki trzeba będzie oddać dotacje i jeść chleb ze śmietnika chyba coś ci się pomyliło
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Zigi [83.175.179.*]
    Chłopie kopalnie miały być zamykane,jsw wycenialy niedawno 10 zł.zobacz jak się zmieniło to i patentus będzie miał kontrakty tylko patrzeć
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Mario [79.163.142.*]
    Oczywiście jak będą kontrakty to akcje wzrosną, narazie Patentus stał się drogi i powinien się korygować o około 30% do C/Z 10
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Teroria [78.30.103.*]
    Ceny węgla na rynkach światowych rosną. ARA osiągnął już 130 dol.
    Zapotrzebowanie na tradycyjną energię rośnie.

Górnictwo jest mocno niedoinwestowane,po zastoju.
    Pojawia się cykliczna konjuktura na sprzęt górniczy.
    Pole do działania dla Patentus.

Leszcze akcje już sprzedały ,siedzą bez akcji i wypisują swoje teorie bez pokrycia.
    Czas coś kupić .
    Jak to się rozwinie,zobaczymy ::)))

To nie są teorie bez pokrycia tylko twarde dane C/Z 18 to bardzo wysoko jak na branże górniczą standard to C/Z 10 do tego Patentus powinien się korygować, chyba że wcześniej spłyną nowe zlecenia, jak nie spłyną to 2,10- 2,20 jest realne
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~robhal [5.173.151.*]
    Piszesz C/Z 10 dla branży górniczej tylko weź pod uwagę że spółka nie jest zadłużona posiada sporo kasy i cały czas inwestuje w rozwój jeśli w końcu wszystko wypali to te swoje C/Z możesz sobie wsadzić nie powiem gdzie
    "Jeśli wszystko wypali " trudno liczyć że wypali skoro od 2009 nic nie wypaliło, kurs w dniu debiutu 2,50 dzisiaj po 16 latach działalności 2,95
    Jak nic nie wypaliło spółka cały czas zarabia rozwija się płaci dywidendy zobacz jaki był min i max kurs i ile można było zarobić na spółce ty tylko pokazałeś ułamek tego ja wiem za na innych śmieciowych spółkach można było fajnie zarobić ale i wszystko zatracić tak że szkoda czasu dla ciebie na taką beznadziejną spółkę inwestują w lepsze
    Jaki wycinek ? Patentus był wart w 2009 r.okolo 75m a teraz około 90 m szczyt to chyba 150m i to przez chwilę, o Chinach pisali już w 2013 r o Indiach w 2022 o PKP już tak dawno że musieli odnowić koncesje bo im wygasa, więc pod co tu ma rosnąć ?
    Dla mnie jest 5m zysku w 2025r i żadej dywidendy nie będzie i C/Z 18 więc należy się korekta do C/Z tylko na tym się mogę oprzeć reszta to mrzonki
    Każdy ma swój rozum i zrobi jak będzie uważał a każdy myślący nie inwestuje tylko w jedną spółkę
    Powiedz mi jedno dlaczego Jsw drożeje a ma takie długi kiedy będąmieli zyski.
    JSW nie drożeje tylko koryguje potężne spadki, jak Patentus spadnie do 2 to też zacznie drożeć.
    Dlaczego złoto spada mimo trudnej sytuacji geopolitycznej na świecie, bo koryguje potężne wzrosty. No proszę cię...
    To jednak dla ciebie nie są ważne wyniki.
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Umoczony [37.248.161.*]
    Ostrzegam przed nadmiernym optymizmem.
    Tak JSW (JZR), jak i PGG (ZRP) mają swoje zakłady remontowo-produkcyjne. W PKW i Bogdance Patentus nie istnieje.
    Nie ma rynku zbytu, nie ma wyrobów poza obszar górniczy, a to niedobrze wróży na przyszłość.
    Poczekajmy na wyniki za pierwszy kwartał i pierwsze półrocze, to wiele wyjaśni.
    Co ty piszesz dla JSW dwa lata temu robili za ponad 60 ml.
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~adam [37.109.32.*]
    tylek boli nie ma od kogo akcji odkupić.
  • Re: Wyniki tragiczne Autor: ~Marlon [80.54.31.*]
    ja mogę sprzedać 30 000 szt po 4,5 zł
[x]
PATENTUS -2,16% 2,72 2026-05-19 15:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.