Raport za 4q byl slaby, jednak ja wierze prezesowi kiedy mowi ze dostawy wyjezdzaja jedna za druga.
Sam chodze do biedronki i wodze jak znikaja spolek koncentraty Ya soda oraz widze zwiekszona sprzedaz na allegro.
Excellence za to bedzie krolowac pod koniec 2027 roku kiedy to otworza fabryke i dostana zwolnienie z podatku dochodowego, do tego momwntu trzeba zbierac tanie akcje po 40gr.
Wiara to jedno a fakty to drugie a fakty są takie , że budowany przy wsparciu finansowym Łodzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej zakład produkcyjny docelowo zwiększy moce produkcyjne 300 -400 % a nic się nie dzieje się bez przyczyny i muszą być z tym już jakieś plany związane więc nic nie pozostaje jak tylko spokojnie czekać.
Ale na spokojnie poczekajmy na wyniki za 1 q tego roku, tam wszystko będzie ja też byłem churaoptynista ale jednak znad od 0,53 troszkę mnie ostudził chwilowo, w dłuższej perspektywie wierze w złotiwki !
Zobaczymy jakie beda wyniki, ale 4Q pokazal ze trzymaja mocno koszty w ryzach i nawet spadek przychodow przed spadek zamowien zle nie wygladal. Prezes za to mowil ze w tym roku jest bardzo dobrze, a kaucje i drozyzna tylko dadza paliwa dla zakupu koncentratow i saturatorow.
Perpsektywy dlugoterminowe wygladaja dobrze dla excellence.
1 krok do przodu i 2 do tyłu w tym tygodniu. Wkur sie idzie. Wchodźcie w mfood- tam jest bardzo dobra sytuacja spółki i cena akcji to jest jakis śmiech względem wyceny. Nie jestem naganiaczem, troche tu juz siedze :)
Dziś to chyba wyniki Dino nie pomagają, ogólnie dobrze że tylko -1 % spadło w porównaniu do Dino. Zobaczymy jak tu wyniki będą bo prezes na LinkedIn napisał w jednym komentarzu 4 dni temu, że "okres zimowy nigdy nie był szczytem sprzedażowym w naszej branży", tak jak by trochę juz chłodził nastroje. Zobaczymy co pokażą, do powstania tego nowego zakładu może bujać kursem jednak.
Tutaj gra toczy się o przyszłość spółki bo rozbudowa zakładu i wprowadzenie zaawansowanej robotyki która ma docelowo zwiększyć moce o 300 - 400 procent nie jest robiona ot tak bo może się sprzedaż zwiększy i stary zakład nie będzie się wyrabiał. Wg.mnie mogą być już prowadzone jakieś rozmowy o produktach których w obecnym stanie nie bylibyśmy w stanie na taką skalę produkować a o niektórych przetargach nie mielibyśmy nawet co myśleć ze względu na ograniczony już mocno potencjał produkcyjny.
Pożyjemy zobaczymy ale potencjał jest tutaj spory więc trzeba być twardym w swoim postanowieniu i czekać co tutaj się wydarzy bo może być ciekawie.
Jest to moja opinia i proszę się nią nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
Piątek byl cały na czerwono, więc siłą rzeczy to też trochę spadło. Uważam, że firma idzie w dobrym kierunku i mam nadzieję, że ludzie zobaczą ten potencjał.
Na razie to niech do 1,2 dojdzie mierząc się z historycznym szczytem a gdzie tam do 30 to raczej w sferze marzeń aczkolwiek jakiś megakontrakt z armią mógłby trochę przybliżyć takie marzenia w 15-20 %.
Jest to moja opinia i proszę się nią nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
Przecież on miał na myśli 30 gr... PS. Dyrektor finansowy dziś na Linkedin znowu gasił optymizm, więc nie dziwie się, że ludzie uciekają. Albo to jakaś zagrywka żeby pozbierać trochę akcji albo skrajna głupota Dareczka.