W weekend na forum doszło do wyrzutu optymistycznych komentarzy, słusznie bo kurs nie spadał. Dziś poniedziałek koniec fantazjowania czas wrócić do trendu, w którym Spółka czuje się najlepiej. Najwyższa pora na nowe rekordy.
Po piątkowych wzrostach juz nie ma śladu. Spolka leci na południe szybciej, niż gieldowe indeksy. Na ostatniej sesji kilku graczy dalo sie ładnie ubrać.
Sprawdź dokładny przebieg piątkowej sesji. Spójrz na wykres z dnia, popatrz na wolumen i użyj mózgu zamiast powtarzać głupoty. Ryzyko niepowodzenia dalej jest możliwe, ale nie powtarzaj bredni.
Daj spokój. Niech będzie, że właśnie jesteśmy świadkami korekty po piątkowym wzroście. Uwierz mi piątkowe +1,38% w przypadku tej spółeczki to naprawdę niespodziewany wzrost, który koniecznie należy skorektować chociaż o małe 4-5%.
Dodam, że dość dobrze Spółkę poznałem i dlatego (chyba jako jedyny) nigdy nie napisałem o wartościach 30+, 40+, 50+ lub 100+ zł za akcję. Podawałem dużo niższe wartości, które powoli się realizują.
W krótkoterminowym aspekcie, liczymy się z drugim dnem. W długoterminowym, każdy bierzę pod uwagę katastrofę, ale wydaje mi się, że jesteśmy zgodnie co do fundamentów spółki i są to opinie skrajnie różne od Twoich.
Rynek czeka na moje 8. Podczas ostatnich wakacji gdy pisałem, że kurs zejdzie poniżej 28 to się ze mnie śmiano. Gdy poziom się zrealizował, a ja pisałem o kolejnych progach 22-15-8 to jakiś „znawca” wrzucił komentarz, że chyba moja partnerka przespała się z prezesem ryvu i dlatego tak piszę o Spółce. Przemilczałem. Teraz gdy 22 zostało na dobre przebite i kurs idzie pewnie do kolejnego punktu to jest tylko cisza i wyczekiwanie. Chyba na tym polega mój drobny sukces. Kolejny będzie gdy kupie akcje, a one odbiją pod 12-15zł.