Czytaliście w ogóle umowę z listopada? Przecież to jest zwyczajną ustawka, aby zasilić kasę firmy sprzedanymi akcjami Kwaśnicy i Sroczyńskiego. Loft Capital może objąć 300 000 akcji po średniej cenie z ilus tam sesji bla bla bla itd. No i teraz patrzę i co widzę, 29 stycznia Kwaśnica opylił 130tys a Sroczyński 95tys akcji, a tego samego dnia Loft Capital wykupiło 195tys. 16 marca Sroczyński sprzedał kolejne 62tys co daje łącznie z Kwaśnicą 287tys i nie zdziwię się jak zaraz Loft Capital powiększy swój pakiet akcji właśnie do podobnej wielkości. W skrócie właśnie widzicie sposób jak sprzedać akcje i mieć akcje a w kasie pojawi się okrągła bańka (około 1mln). Jedynie taki jeden szczegół, że robiąc taką operację zanizasz kurs o kilkadziesiąt procent, a koszt ponosi ulica, bo większość zawisa na hakach. Tu macie link do zmian w akcjonariacie i sami wyciągnijcie wnioski.
Wytłumacz mi jakim cudem sprzedali akcje i mają dalej akcje, bo tak to opisałeś.
Po secundo, za dużo tu widziałem i Marcinek jest w stanie taka bańkę przehulac na głupoty i jeszcze głupsze pomysły które w większości palą się na panewce. Mówisz że teraz sroka sypał i zleciało na 2 zł i tą samą ilość już gotowy jest kupować na rynku loft i zobaczymy wkrótce 5zl? No to do dzieła kupować tego trupka i będziecie bogaci
A. I z tego co pamiętam to mają krechy w dwóch bankach na 700 tys więc ta bańka akurat na spłatę krechy plus oczywiście na wypłatę dla zarządu. Akurat równe 300 zostanie. Marcinek może zafunduje sobie za to wycieczkę do Turcji
Jeżeli Loft Kapitał to ich twór lub zaznajomiony podmiot to akcję zostają w spółce/akcjonariacie. Dla mniejszościowych w zasadzie to bez znaczenia, chodzi o mechanizm.
W uproszczeniu walą w ulicę 300k akcji i za pieniądze ze sprzedaży wykupują waranty 300k pod nazwą Loft Capital Ltd. zarejestrowaną na wyspach bananowych. No bo jeżeli Loft Kapitał Ltd. to niezależny podmiot z własnymi pieniędzmi chcący zainwestować w Cherrypick to po co niby Kwaśnica z Sroczyńskim mieliby pozbywać się akcji i to w tym samym czasie i w takiej samej ilości co kupuje inwestor. Nie uważasz że to podejrzane?
Miałem na myśli, że bez znaczenia czy to Loft Capital to osobny podmiot czy spółka 'krzak' stworzona przez nich, bo tak jak piszesz dla mniejszościowych liczy się kurs, a przez to wywalanie Kwaśnicy i Sroczyńskiego jest tu gdzie jest i ulica wisi, że hoho. I nie mam pojęcia czy kurs wróci do momentu sprzed całej akcji. Mam tylko nadzieję, że to pomału koniec wywalania, bo wylali już prawie 300k czyli tyle ile było warantow dla Loft Capital. W raporcie Q1 zobaczymy co zrobili z tymi pieniędzmi. Jeśli miałyby iść na spłatę pożyczek i na dalszą produkcję gier, np tego Snajpera to by nie było jeszcze tak źle. Nie naganiam, tylko piszę o swoich spostrzeżeniach, bo to całe pozbywanie się akcji i wykup warantów przez Loft Capital w tym samym czasie i obsówa kursu skleja mi się w jedną logiczną całość.